| Message |
|
|
un singur cuvint ...frumos
ps..iar pesti cu pedigree mai bun nici nu puteai sa gasesti 
|
 |
|
|
chiar daca nu ai prinit raspunsuri la topic, pozele au fost admirate  insa crescatorii de africani sunt putini pe acest forum, ii numeri pe degete..si oricum ai peste 70 de vizualizari.. 
|
 |
|
|
subscriu 
|
 |
|
|
chestia cu apa pe furtunasul de aer am patit-o si eu, insa nu stiu cum este la filtrul tau...oricum la mine acel furtunas de aer se termina cu o teava mica de plastic taiata oblic care se "infigea" in teava de retur a filtrului. daca infigeam teava cea mica cu partea taiata oblic catre directia din care venea apa (  sper sa ma intelegeti voi...ca eu nu prea...dar ma straduiesc...) incepea sa tisneasca apa pe furtunas, daca o rasuceam cu taietura catre ...acvariu, adica apa sa bata in partea plina a taieturii arunci era absorbit aerul si aveam bule... :bla: ..
daca ai si la filtrul tau acelasi principiu...mister rezolvat
insa te sfatuiesc sa renunti la acel furtunnas , sa directionezi jetul de apa catre suprafata apei incit sa o agite putin si gata oxigenarea 
|
 |
|
|
daca zici ca ai un frigider vechi uite un link interesant, daca vrei te ajut cu traducerea insa pozele sunt destul de explicite,,, http://www.acquaportal.it/ARTICOLI/AGGIORNAMENTI/Aggiornamento_1-6/refrigeratore/default.asp
|
 |
|
|
|
in cazul tau( nu stiu ce tip de capac ai)in prima faza a-r trebui sa suspenzi sau sa ridici capacul in asa mod incit sa obtii macar 5 cm intre acvariu si capac, re acolo sa iasa " focul"...iar daca mai pui si un mic ventilator sau cooler care sa creeze si un curent de aer totul v-a reveni cit de cit la normal, eu am rezolvat asa vara trecuta...
|
 |
|
|
Teava cupru, freon,spirala, compresor, radiator, si = chiler home made
cred ca glumesti...
sau nu?
|
 |
|
|
|
renunta la scalari ( spun eu la suparare acum cind mi-au mincat sub ochii mei doi dintre cei mai frumosi pui de ancistrus :grr: ) nu o sa reusesti sa reproduci nimic cu ei in acvariu...
|
 |
|
|
uite o poza cu vechiul meu acvariu, in spate este multa valisneria giganteea iar temperatura era de 30 -31g (vara trecuta)..ii mergea excelent, iar in noul acvariu in conditii mult mai bune moare vazind cu ochii...de ce? nu stiu, dar o sa fac un post pe tema asta la sectiunea respectiva... 
|
 |
|
|
|
de ce nu l-ai facut macar 125 lungime? asa nu o sa intre tuburile de 120 si o sa-ti afecteze estetica capacului...
|
 |
|
|
|
pentru inceput i-ti urez bine ai venit :-) , si repede un sfat, pentru inceput aprinde 2 sau maxim 3 neoane , iar apoi restul , insa 6 sunt prea multe, daca nu l-e dai plantelor tot ce l-e trebuie( substrat de calitate, co2 in mod profesional si nu de la "bomba" care o sa-ti ofere fluctuatii de co2 iar algele o sa explodeze in lumina aceea, aditie de fertilizanti, si altele) o sa te umpli de alge.
|
 |
|
|
super-frumos acvariul, da pune autocolantul inapoi , da o senzatie de ...infinitate, pare ca nu se mai termina , ca nu are spate.. 
|
 |
|
|
nu cred ca vei reusi sa o "comvingi" sa nu-si intinda "puisorii" ( pe care ii intinde la suprafata )si catre partea din fata a acvariului...dar poti incerca 
|
 |
|
|
am facut un calcul estimativ si cred ca un acvariu de 27.000 litri a-r putea gazdui 2 pangasius 
|
 |
|
|
ziceai undeva ca nu le facea bine cand ii cumperi de la petshop si ii bagi in apa din acvariu nu e cam acelasi lucru ? ) astept raspuns
cind ii cumperi de la petshop ii acomodezi cu apa din acvariul tau timp de minim o ora, adica in punga lor care pluteste in acvariu ca sa ajunga la aceeasi temperatura incepi sa adaugi incet incet cite putina apa din acvariul tau pina cind ei se obisnuesc cu ph-ul din acvariul tau. aceasta acomodare este recomandat sa dureze citeva ore si sunt cazuri in care dureaza si o zi!
pana la urma eu imi impartasesc experianta pe forum (si ma bucur cand ma corecteaza cineva)
pentru asta este rubrica "despre noi" ,nu in topicul unui incepator (mai incepator decit tine) care incearca sa-si "resusciteze" acvariul si tu ii dai sfaturi care il pot "ingropa" de tot
|
 |
|
|
muta pesti in apa curata , schimba toata apa , spala pietrisu sterge bine geamurile
...fujito, nu te supara pe mine, insa i-ti atrag atentia ca nu este primul post in care dai un sfat eronat unui incepator, daca nu esti sigur de ce si cum mai bine abtine-te...o schimbare totala de apa a-r fii un dezastru pentru acvariul in curs de ciclare, pestii a-r suferii un soc de ph iar sarea nu prea este agreeata de plante, sfatul meu este sa schimbe zilnic cantitati mici de apa (10-15%) zilnic ca sa mai reduca nivelul de amoniac din apa iar pesti sa ii urmareasca cu atentie sa vada daca acele frecari de pietre sunt doar sporadice sau sunt dese, daca apar modificari de comportament sau ceva puncte pe pesti...
|
 |
|
|
suuuper frumos, mai ales fundalul, mi-ai dat o idee super,  vreau si eu... :jumpers:
|
 |
|
|
|
Colisa lalia sau gurami nano este acelasi lucru...
|
 |
|
|
|
si introdu repede 2-3 ancistrusi, o sa pape cu placere acea alga maro :-)
|
 |
|
|
acvariile mari sunt cele mai recomandate pentru incepatori...cu cit mai mare cu atit mai bine 
|
 |
|
|