Am achizitionat acum 2 saptamani un AI nero 3 insa nu imi pare silentioasa deloc.
As vrea sa stiu daca exista oameni pe acest forum care o au si daca pot sa imi spuna a lor cum este.
Am facut si niste filmulete, va rog sa dati sunetul in boxe/ casti tare, nu stiu de ce a convertit asa ytb, pe telefon se aude tare. Nu stiu sa fac sa apara direct pagina de ytb, scuze
Am discutat cu ei, mi-au deschis un ticket amarat si dupa m-au plasat la D-D UK, D-D UK m-a plasat la vanzatorul local, vanzatorul local, mi-a spus ca exista sanse sa se rodeze si dupa se linisteste.
Astept sa treaca 1 luna si daca nu se rodeaza am sa o trimit la reparatie pe garantie, in as vrea sa stiu daca sunt eu nebun sau asa trebuie sa faca pompa asta. Mie unul imi suna ca un tractor, nu cred ca e normal avand in vedere firma si costul ei.
Dupa cum spune titlul vand pompa Jebao, folosita 3 luni SCP-70M.
Functioneaza impecabil, se poate controla de pe telefon.
Este foarte puternica (3500- 7000 litrii), modurile de functionare sunt foarte utile.
Se poate programa dupa bunul plac.
Pe scurt, oribil , de ce sa te iau cu frumosul? Mergi frumusel de unde ai luat pestii, cumperi substrat de 1mm negru, arunci toata plasticareala din el, iei 2-3 plante naturale, arunci un lemn natural in el si gata, pe scurt cam 150 lei 200 cu tot cu pietre. Scoti pestii intr-o galeata, aranjezi acvariul, scrii pe google "aquascape" si te inspiri, pompa de aer momentan e folositoare ca ai ciclide. Scoate ciclidele din acvariul ala! scrie pe net ciclide africane si o sa vezi tu care sunt, mergi la petshop si ii donezi, aia e, daca te grabesti. Daca nu o sa vrei sa ne asculti sfaturile, nu are rost sa mai discutam .
O intrebare, skimmer-ul este galagios? eu nu stiu cum trebuie sa functioneze unul, adica daca trebuie sa se auda ceva, ca al meu se aude cam tare, este deranjant, daca opresc aerul este mai linistit, insa nu pot tine aerul inchis, cum am dat drumul la aer, a inceput "bairamul". Multumesc
craresc wrote:
ca experienta pana acum pot spune ca sunt dezamagit de sarea Aqua Forest. este varianta reef salt insa din pacate dozajul este departe de realitate. pentru a ajunge la 1.024 salinitate in 10 L de apa folosesc echivalentul de sare pentru aprox 16L (conform cupa de masura). deci va trebui sa renunt la ea. ma uitam la tropic marine sau de ce nu, o varianta ieftina este red sea. voi ce folositi?
Nu stiu cum ai reusit tu asta, insa eu folosesc sare de la AF (Reef Salt) , chiar am reusit sa convertesc tot in AF, mici probleme la inceput de aclimatizare, insa acum sunt multumit. Am salimetru de la Sera este la N undeva 1.023-24, folosesc cupa lor, pun sare pana unde scrie 10L de apa osmozata. In nici un caz nu pun sare pt 16L, ceva nu e ok la tine. Eu o recomand, se dizolva repede, daca mai ai si o pompa de valuri sau pompa recirculare, se dizolva si mai repede.
Am stiut tot timpul ca ma pot baza pe acest forum. Ma intorc la forumurile din exterior, acolo oamenii suprinzator, raspund la topicuri, ceva ciudat cu ei. Numai bine si ape limpezi sa aveti!
Salutare, vin si eu cu ceva noutati si probleme intr-o postare cam lunga .
Am reusit sa confectionez 2 cutii pt filtrare mecanica, sper ca mi-au reusit, stau f bine in acvariu, apa se pare ca se duce ok.
Daca stiam ca imi mananca 2 zile, ma gandeam de 2 ori ).
Atasez cateva poze:
Cateva poze cu vietatile mele
Si acum problemele: Am achizitionat toate testele de la AF, am zis sa merg pe gama asta. Cred ca nu stiu eu sa compar culorile, sunt f asemanatoare la PO4 si NO3, adica ma uit la culorilea alea din monstra si la foaie, se potrivesc toate ), bine toate alea rele.
Voi la ce lumina faceti testele? eu spre exemplu am lumina calda, am observat ca daca pun monstra lipita de hartie, face umbra cumva si se inchide culoarea, daca o tin deasupra la foaia alba, are o alta culoare, pare a fi aia normala. Ar fi cineva dipus din CTA sa vina pana la mine sa imi arate cum sta treaba? Un exemplu )
De ceva saptamani, am trecut la sarea AquaF, intra timp a venit si pompa de valuri acum 1 luna sa zic, destul de puternica si aceasta, ma gandesc sa o vand, o tin la 30% cu programul ( merge 5 secunde, se opreste 5 secunde, altfel imi face apa f naspa in acvariu).
Am 3 specii de corali care numai vor sa o duca bine, asa am inceput sa fac testele si de aici problemele cred. Mai jos aveti rezultatele testelor, eu as lua in considerare cea de ieri, am invatat intre timp niste chestii de testare.
NO3 si PO4 f mari, am citit pe net de "metoda vodka" ar fi utila de a scade din mizeri? Exista efecte adverse, intreb ca poate imi zice cineva pe romaneste.
Daca nu stie nimeni, am sa mai ma documentez sau o alta metoda ortodoxa de a scade mizerii astia si de a fi ok in acvariu, Acariul este AIO, sunt limitat de spatiu in spate pt a adauga, reactoare sau alte chestii.
Am PhosGuard de la seachem, insa nu stiu exact cat sa pun pt acvariu meu (display 60L, AIO 15L) si am renuntat la el, cand trebuie sa il schimb? am pus odata cam mult cred, cand l-am bagat, a iesit fum si frigea ciorapul =)).
A ramas omul fara vin (dintr-un post trecut) si ii arde de mizerii, in orice topic cauta samanta de cearta, cauta sa impunga pe cineva. Nu il inteleg ce doreste. Ramai la paharele tale de vin, lasa-ne pe noi cu pestii, mistocareala ta ieftina nu prea tine pe meleagurile aceastea. Numai bine
Deci sa inteleg ca e de moment asta nu?
Trebuie sa fiu atent la ceva anume?
Chiar nu se pot creste emers , eu tot le stropesc zilnic ca poate se obisnuiesc, lumina am un bec led 865 de vreo 10W cred, pus deasupra frumos intr-o lampa la 20 cm inaltime.
O sa incerc sa le dau si carbon lichid de la masterline.
Cam asa arata:
Ai una bucata neon: luam o parte (Neon 1), partea respectiva are 2 borne, pui bornele pe orizontal si incepi, prima borna din dreapta intra in A1, a doua borna din stanga A2, borna din dreapta dar capatul celalat o dai la comun cu borna din celalalt neon (Neon 2), borna din dreapta din capatul celalalt al neonului 1 intra in A3. Faci la fel si cu neonul 2 2 borne B1 si B2, borna din capatul celalalt a lui B2 intra in B3 si borna din capatul celalalt al lui B1 este la comun cu Borna din Neon1 care intra in A/B4
Nu vreau sa poluez postul colegului, insa AI prime nu este de evitat! Poti sa iei orice si sa ai ghinion, sunt electronice, cum si o masina noua o iei si a doua zi ii pica ceva. Nu generaliza pt ca ai vz ca s-a ars la el in conditiile in care le-a folosit la putere peste 100%. Na, parerea mea, sunt f multumit de lampa. Numai bine si scuze de postare in topicul tau.
La minim imi facea haos in acvariu, este recomandata pt acvariile peste 100L, am zis ca poate nu sunt exacti oamenii la specificatii, am dat jetul in sus (mai avea putin si dadea pe langa apa) si drept. Am comandat alta la fel dar care este mai micuta, mi-a placut ca are wifi si pot sa ma joc cu programele si sunt sigur ca o sa fie ok pe acvariul meu. Asa ca numai am ce sa ma gandesc, decizia a fost luata. Asa ca astept doritori, multumesc pt info in schimb.
Salutare, vand pompa Jecod CP-25W pentru ca este prea puternica, a mers o seara in acvariu si mi-a aranjat nisipul dupa cum a vrut, am scos-o si am revenit la cea veche.
Nu imi ramane decat sa o pun la vanzare, pretul ei este 350 Lei, posibil negociabil in limita bunului simt.
Repet pompa este noua, silentioasa si puternica undeva pe 10k litrii pe ora la minim!