Message |
|
Da, acceptul este dar ca de obicei trebuie sa fie si o conditie, vanzarea cubului
Sincer, imi pare rau ca trebuie sa-l dau, a iesit foarte frumos, excelent proportionat cu sumpul, silentios datorita Bean Animalului si cu un rockscape care m-a incanta.
Sper sa-si gaseasca un proprietar care sa-l puna in valuare.
E gata de bagat animalute-n el, te asteapta.
Pe distante nu prea mari, asigur si transportul contra carburant.
LE. Pe distante mari se poate trimite cu autobuze, autocare, gasim variante.
|
 |
|
Background-ul, pe langa multe alte avantaje, are un element de necontestat, nu trebuie curatat periodic, victorie lenea
|
 |
|
Am alta varianta mai buna
Cubul asta se vinde, acvariul ala de 100x60x60 va fi pus jos, integrat in mobila, vizibil, cu rol de...bazin de apa sa-i spunem, va contine un rockscape si 2-3 pestani non reef safe frumosi, ma inebuneste imperatorul tau si-mi doresc de mult un Picaso triger.
In partea dreapta, ascuns, un sump de 50x60x40 care sa contina filtrarea, adica skimmerul, filtrul la picatura si ATO.
Si deasupra un 200x60x60 vizibil din 3 parti, fundal din piatra uscata, rockscape, cativa pestisori, nu foarte multi, si o gramada de corali.
LE. M-am gandit si la asta Sebi dar e pacat de el sa nu fie vazut, prea scump ca sa primesca destinatia asta, are animalu....
|
 |
|
Deoarece am decis (si primit acceptul  ) ca n-are rost sa tin 2 bazine in casa ci mai bine unul mai maricel  (200x60x60  ), acest sistem care contine display 60x60x50 sticla 10 ultraclara, Animal Bean, rockscape, sump compartimentat 50x70x40, pompa Eheim 5000+ nou nouta, apa din el daca este dorita, stand metalic (deocamdata doar cadrul metalic-il pot imbraca in ce material doriti), este scos la vanzare.
Pretul il stabilim impreuna, negociabil.
PS. in caz ca viitorul proprietar doreste, pot executa si lampa DIY LED pentru el, acceasi configuratie ca pe bazinul mare care-l detin (in curand va deveni jumatate de sump  )
|
 |
|
As dori sa aprofundeze, cineva care are mai multe detalii, dac? produsele mai sus mentionate sunt culturi vi sau moarte, conservate.
Pot fi folosite in cresterea alevinilor ?
|
 |
|
Nu cred ca-i cazul sa mai bagi bacterii, daca vrei sa grabesti putin procesul si nu te deranjeaza sa arunci câteva kg de sare + apa aferenta, fa cateva schimburi masive de apa. Poti folosi de asemenea si Prime de la Seachem, un produs care merita fiecare banut dup? parerea mea.
|
 |
|
Eu unul zic sa stai flexat si sa nu strici testul Salifert degeaba.
Precizia testelor, in general, e problematica pe scara de jos, adica atunci cand nu o poti citi, arata 0, etc.
Testul asta confirma ca ai NO3 si informatia ca ciclarea nu-i terminata e suficienta.
Eu am inceput ciclarea la bazinul cel mic in 15 noiembrie si deabea astazi am constatat ca s-a terminat, 50 de zile-n cap
Nu te grabi, o ciclare bine facuta este esentiala in reusita setup-ului.
|
 |
|
Mi-am facut un calcul scurt si lampa e undeva la jumatate de pret fata de una cumparata gata, cu aproximativ aceeasi configuratie, dand la o parte "figurile" gen WIFI, etc.
Desigur, nu am calculat manopera, ar fi culmea sa-mi iau mie bani
|
 |
|
Cred ca ar fi nevoie de 2 radioane, financiar imi pare enorm, prefer DIY.
Si una DIY dimeaza la fel daca folosesti un controller care sa stie sa faca treaba asta (Arduino, Storm X, Typhon, etc.)
Importanta maxima o are tipul de LED, puterea totala, configuratia, etc.
Lampa pe care o vreau a incropi pentru bazinul asta va fi compusa din 20 Royal blue, 25 Blue, 10 Cool white, 4 Neutral white, 10 UV.
Inca nu am ledurile, dupa sarbatori urmeaza comanda in China, daca cineva-i curios de o comanda comuna, cu cea mai mare placere.
Am ales un numar mai mare de leduri pentru o uniformizare cat mai buna.
Nu vor exista lupe.
|
 |
|
Domnilor, ciclarea-i gata.
Inca n-am crosetat lampa pentru bazinul asta, n-am timp, crosetez pentru altii
Sunt blocat intre 2 destinatii, pe de o parte vreau sa-l duc pe drumul initial, un SPS only, pe de alta parte ma atrage din ce in ce mai tare transformarea lui intr-o ferma de corali SPS, in special Acropora.
Ce parere aveti ?
|
 |
|
Nu era la fel, tu aveai si un maner de roaba
|
 |
|
Proiectul asta merita un led albastru, daca n-ai facut rost de el, unul mai am dar ti-l trimit
|
 |
|
Nu cred, apa trece prin toata suprafata. Sa depus pe stanga deoarece aia-i partea de unde coboara apa. Oricum, pentru un mediu controlat eu as opta pentru folosirea mediului respectiv in reactor cilindric, cu circulatie de jos in sus.
|
 |
|
Parerea mea-i ca sunt cam mici MP10 pentru bazinul asta.
Din cauza zgomotului produs de catre ele, mai ales ca va fi intr-un cabinet medical dupa cate am inteles, as opta pe ceva intern, Tunze daca vrei neaparat blazon ori chinezarii.
|
 |
|
Era ideal sa o scazi treptat, aclimatizare.
|
 |
|
Exact, mufa patrata este pentru eliberare, bagi surubelnita si impingi, elibereaza firul.
|
 |
|
Sunt cu autoprindere, intepi firul si nu-l mai poti trage inapoi.
|
 |
|
S-alta data cu placere
|
 |
|
Foarte fain ti-a iesit
|
 |
|
Bine ai venit.
Ar fi bine daca ai dezvolta pu?in subiectul, ce pesti ai, marimea, cum a decurs ciclarea si care erau parametrii apei la introducere, cum intereactioneaza intre ei, alte detalii care consideri ca ar fi bine de mentionat. Uneori boala apare in urma stresului indus de locatari/ calitatea apei/alte surse de stres (zgomot, vibratii, lipsa locurilor de ascundere, etc.), ajunge eliminarea sursei stresului, hr?nire adecvata care sa contina hrana proaspata, f?r? interven?ie medicamentoasa.
|
 |
|