[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Raman la parerea mea, si anume ca ai facut rau bagand jaguarii acolo... ma refer la ce se va intampla pe termen lung.
Pestii sunt superbi!
Bucati de furtun, trase una peste cealalata?... si stranse cu niste coliere de-alea metalice (sau "soricei")?
Exista si "treceri" speciale, pe la magazinele de specialitate.
Buretele ala mic dintr-un filtru intern NU are nici o importanta!
Du-te cu acvariul acasa cat poti de repede... pregateste apa cu o zi inainte... umple bazinul si da drumul la filtrul ala... in prima saptamana, ia-o mai usor cu mancarea pestilor si fa 2-3 schimburi de apa (20-30%).
Am mutat eu topicul aici, la sectiunea de "Hardware".

"Va fi un acvariu plantat" ... well, fraza asta spune tot ce trebuie.
Parerea mea este urmatoarea:

- cotele acvariului: 150x60x50 - NU ai nevoie de o coloana de apa mai mare. Lumina va ajunge mai bine pana la nivelul substratului.
- recomand geam de 12 mm si fund dublu... ranforsari longitudinale la partea de sus. NU ai nevoie de ranforsare transversala (pe mijlocul acvariului).
- NU ai nevoie de sump, tinand cont de specificul declarat al bazinului: plantat / pesti mici si creveti... o canistra exterioara isi va face treaba cu mare succes.
- alimentarea la picatura se face usor, cu furtunul prevazut cu robinet / picurator si fixat undeva deasupra nivelului apei.
- scurgerea se face cu o gaura data intr-una din laturile acvariului, la 10 cm de buza superioara...
- in acea gaura, pe interior, pui un cot de 90 grade si in el infigi o bucata de teava... cu cotul orientat in sus, nivelul apei va fi dat de lungimea acelei tevi.
- standul, din teava de 40x40x3 mm... pune-i si diagonale, ca sa dormi linistit.
- lampile suspendate sunt cele mai "elegante"!... in plus, un alt avantaj mare al lampilor suspendate este acela ca nu iti incalzesc apa (niste T5-uri inglobate intr-un capac inchis o sa-ti ridice temperatura apei si o sa te complici cu ventilatoare si cacaturi).
mihail.acvarist2016 wrote:Multumesc de raspuns Koala dar eu ma refer daca pot baga 10 familii diferite...

O familie de "africanii" este compusa dintr-un mascul si 5-6 femele... NU se tin in "pereche" ( un mascul + o femela)!
1. NU se cer "donatii"!
2. NU se accepta "up"-uri.

Topic closed.
1. NU se cer "donatii"!
2. NU se accepta "up"-uri.

Topic closed.
Initiatorul are un bazin Juwel... cum "curge" apa aia din el? That's the question!
Atata vreme cat nu vedem un desen - o schema, totul "e doar vorbe".

- asa, la prima vedere, tu vrei sa scoti 50 de litri de apa din acvariu... la o ora fixa... printr-un furtun "d-ala de osmoza".
- dupa aia, la un alt interval de timp, bagi inapoi in acvariu alti 50 de litri de apa...
- nu imi dau seama "cum" se scurge apa aia din acvariu, daca zici ca bazinul nu este gaurit si nici nu folosesti pompe. Da' o sa vedem totul, atunci cand apare "schita".
Eu nu am inteles principiul de functionare.
Catalin23 wrote:Cum sa pun filtrul cu capul care scoate apa deasupra apei sau in interiorul apei?

Monteaza-l "imediat sub nivelul apei", in asa fel incat jetul sa "valureasca" suprafata... astfel rezolvi oxigenarea apei.
Acele "bilute" sunt de la clorul din apa (clorul e un gaz, se elimina in 24 de ore)...
- stai linistit, lasa filtrul sa mearga non-stop si baga pestii abia peste 2-3 saptamani.
- nu supraaglomera acvariul!
- citeste rubrica de incepatori si intreaba orice ti se pare ca e neclar.

Succes!
Si mie-mi place cum arata!
DA, fara probleme!... le cureti cu o perie si cu apa calda (FARA sapun) si aia e tot!
NU trebuie fierte, NU trebuie nimic altceva...
Acu' m-am intors din concediu si-am vazut "grozavia"... nu cred ca introducerea jaguarilor a fost o idee buna. O sa vezi in cateva luni.
mihail.acvarist2016 wrote:Buna ziua dragi colegi, detin un acvariu de 400l in care vreau sa pun ciclide africane si nu stiu cate familii pot baga ....

Daca prin "cichlidae africane" te referi la mbuna, atunci raportul optim este 1 peste / 12-15 litri apa... vorbim de volum net (cata apa ai in acvariu).
Cu o filtrare extrem de buna si cu schimburi de apa frecvente, se poate ajunge si la valoarea aia de 1 peste / 10 litri apa (asa cum vrei tu).

Nu mai exista niciun pui din ponta anterioara... incet-incet, pe parcursul acestei luni (de cand tot lipsesc de-acasa), au tot disparut.
Din cauza temperaturii, puii s-au dezvoltat mai repede si au iesit "la zbor" cu o zi inainte de termenul preconizat de mine... sunt mai multi decat data trecuta (filmarea nu reuseste sa surprinda numarul lor, deoarece multi dintre ei sunt "la nivelul nisipului".

...

Azi, "pe lumina":

- femela de Synspilum are in continare grija de ponta... stau adunati, cu totii, undeva in spate, la baza peretelui de piatra.
- sunt extrem de multi pui, a fost o ponta mare!... am incercat sa fac niste poze, da' nu se vede nimic (zona aia este in umbra).
- masculul mai vine pe la ea, mai "arunca" asa cate un ochi "plictisit" si apoi se cara inapoi in zona unde sta femela de Labiatum... e o relatie "ciudata".
- lipsa din acvariu a astronotusilor se vede in comportamentul masculului... e relaxat si "nu-si mai da interesul" (vis-a-vis de protejarea ariei unde e femela cu puii).

Cam atat!... ma intorc din Grecia saptamana viitoare, atunci cand ma astept sa gasesc tot cardul de pui umbland prin acvariu.
koala wrote:Eu plec spre aeroport, iar perechea de Synspilum depune iarasi (este a 5-a oara, in viata lor de cuplu)...

M-am intors in seara asta, pentru alte 2 zile... plec spre Atena, la o nunta cu "tambalau".
- Am reusit sa prelucrez pozele si clipu' facut acu' o saptamana, "pe picior de plecare".
- Puii au eclozat si femela i-a mutat pe toti langa baza peretelui de piatra... inca nu "zboara". Ea e foarte grijulie si apara "zona".
- Ponta asta o sa iasa "la zbor" abia pe 16-17, da' eu voi fi plecat atunci... pe mascul il doare-n cur, el sta si "cobzareste" femela de Labiatum.

... si cateva poze, tot de la depunerea de saptamana trecuta.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: