Am mutat eu topicul aici, la sectiunea de "Hardware".
"Va fi un acvariu plantat" ... well, fraza asta spune tot ce trebuie.
Parerea mea este urmatoarea:
- cotele acvariului: 150x60x50 - NU ai nevoie de o coloana de apa mai mare. Lumina va ajunge mai bine pana la nivelul substratului.
- recomand geam de 12 mm si fund dublu... ranforsari longitudinale la partea de sus. NU ai nevoie de ranforsare transversala (pe mijlocul acvariului).
- NU ai nevoie de sump, tinand cont de specificul declarat al bazinului: plantat / pesti mici si creveti... o canistra exterioara isi va face treaba cu mare succes.
- alimentarea la picatura se face usor, cu furtunul prevazut cu robinet / picurator si fixat undeva deasupra nivelului apei.
- scurgerea se face cu o gaura data intr-una din laturile acvariului, la 10 cm de buza superioara...
- in acea gaura, pe interior, pui un cot de 90 grade si in el infigi o bucata de teava... cu cotul orientat in sus, nivelul apei va fi dat de lungimea acelei tevi.
- standul, din teava de 40x40x3 mm... pune-i si diagonale, ca sa dormi linistit.
- lampile suspendate sunt cele mai "elegante"!... in plus, un alt avantaj mare al lampilor suspendate este acela ca nu iti incalzesc apa (niste T5-uri inglobate intr-un capac inchis o sa-ti ridice temperatura apei si o sa te complici cu ventilatoare si cacaturi).