Message |
|
Superb!
|
 |
|
O pereche de ciclide pitice!, eu am avut in 63 litri comunitar 2 kribensis care au depus icre si erau sa imi omoare toti pestii din acvariu, in final am avut 30-40 kribensis!
Ramirezi sau Bolivian Ram nu iti recomand dect daca ai acvariul stabil (fluctuatiile chiar si de temperatura ii pot omora pe ramirezi).
|
 |
|
um02122 wrote:Daca-ti dau eu banii sau echipamentul (mai putin echipamentul electronic si luminile), pune acum o lista cu tot ce ai nevoie ca sa-ti faci un acvariu mixed reef sps cu lps si cativa softies, maxim 500L. Tot inseamna inclusiv lista de pesti, corali si alte nevertebrate. Si dimensiuni la acvariu. Cat mai multe detalii, ca sa inteleg ce vrei, ok?
De bine de rau imi permit sa imi fac din banii mei (mai bine zis bunicilor in special) deci dac vrei sa faci o fapta buna sunt persoane care chiar nu isi permit un marin.....
Planul meu e un 60/30/35 sau un cub intre 40/40/40 cm si 50/50/50 cm.
Dezvolt maine subiectul ca sunt obosit si incep sa aberez!
|
 |
|
um02122 wrote:
Singurul pe care l-as incerca e cel de sticla de la Mame.
Ala mi-ar fi placut si mie daca era sa imi schimb bazinul cu unul curbat dar e cam scump.....
|
 |
|
koala wrote:
dan.pavelescu wrote:Ia vezi grasule, ceva familiar? 
Blue14 wrote:Da!Renasterea spaniola!
La mine trebuie reconditionata masa ca e zgariata....
Io cred ca voi doi sunteti frati... despartiti la nastere, ca in romanele "de capa si spada".
Mobila e pe post de "medalionu' de la gat", ala care dovedea ascendenta nobila a copilului pierdut.
|
 |
|
Da!Renasterea spaniola!
La mine trebuie reconditionata masa ca e zgariata....
|
 |
|
Nu e de speriat, lumea cand aude de sump cauta alternatibe desi nu e deloc greu (nu a fost nici macar pentru mine), pot sa va spun ca e chiar mai ok decat un filtru extern de fabrica, in sump poti sa umbli sa schimbi medii toata ziua, externul daca e deschis/inchis de prea multe ori incepe sa curga....
Cat ar da pe un aquclear 70 (cu tot cu transport ar fi cam 100 euro) isi face sump si e mai ok!....aici vorbesc in cunostinta de cauza....
|
 |
|
Vlad27 wrote:Haideti sa nu ne certam aiurea  Din ce am vazut nu sunt ok cele hang on, decat cele scumpe. Ce am vazut ca ar fi ok ar mai fi Bubble magus nacqq .. problema e de unde cumpar asa ceva de pe la noi
Nici nu ne certam!
Vorbeste cu aqualife.ro poate iti aduce un BM nac qq, era un hang on cu skimmer BM, Mi-l recomandase mie Andrei......nu mai stiu, o sa caut in posturi....
Am gasit, era BM qq 1 http://www.bubble-magus.com/productinfo.aspx?id=529
|
 |
|
kirucd wrote:Nu este pentru 40 de litri, e pentru 4-500 de litri, dar macar e hang on, adica nu il bagi in acvariu.
Daca Andrei a crezut de cuviinta sa recomande un hangon care poate fi pus la acvarii de 500 de litri
asta inseamna ca si tu poti sa dai ce sfaturi vrei? Mai repet inca odata, sper pentru ultima oara, nu ar
fi mai bine decat sa iti dai cu parerea despre ceea ce nu sti sa iti vezi de borcanul tau? Ca pina una alta
nu prea ai cu ce sa te lauzi, decat eventual cu faptul ca in fiecare zi faci un nou update la acvariu la care
renunti maine, intre timp acvariul nu e pe linia de plutire. Ca sa nu mai vorbesc de experienta pe care o
ai la cei paispe' ani pe care ii ai, paispe' nu?
Ok!nu mai dau sfaturi, da, paispe'!
|
 |
|
kirucd wrote:Si in review-urile alea Tunze 9004 era recomandat pentru acvariu de 40 de litri? Nu de alta dar cine nu te
cunoaste poate ia de bune sfaturile tale, sfaturi pe care le dai fara sa ai habar despre ce vorbesti. Nu ar fi
mai bine sa pui la punct acvariul tau inainte sa dai sfaturi?
A zis ca s-ar putea sa trea la unul mai mare.....da deltec-ul e de 40 litri?
Ba da!
|
 |
|
kirucd wrote:Blue iar te bagi sa dai sfaturi fara sa sti despre ce e vorba? Tunze 9004 nu este un skimmer hang on,
este un skimmer care se monteaza in acvariu. Ce ar fi sa iti dai cu parerea numai despre lucruri pe care le-ai
testat, folosit si despre care sti cu adevarat ceva?
Am citit rewiewri, daca nu isi permite hang-on-ul e mai ok intern decat un hang on chinezesc care are parei cum ca ar fi zgomotos.....
|
 |
|
No!
Dorm ca maine am de facut 3 teste la amte si 3 la romana.....
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu, altceva. Da-mi maine un mesaj ca sa-mi amintesti.
Ok!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Blue, la mine la serviciu te-ai putea simti ca acasa. Adu-mi aminte maine sa fac o poza si sa ti-o arat 
La mine e dezordine ca intr-o luna intru in renovari.....
Ca banuiesc ca asa e la tn la servici.....
|
 |
|
Shubi wrote:Incepe cu 3 ml, dupa 2-3 zile mai adauga 3 iar dupa alte 3 mai adauga 4, eviti un soc
Deci incep cu 3 ml!, chiar are un asemenea efect rowa?
Pacat ca m-am zgarcit in trecut!
|
 |
|
Ok, ma gandesc cum poate avea efect 10 ml de rowa la 3 ppm, e clar ca e un antifosfat foarte bun!
O sa pun 8 ml in ciorap iar apoi in reactor!
Multumesc!
|
 |
|
Nu ar fi mai ok un tunze 9004 pentru tine?, asa poti sa te duci spre un dysplay de vreo 100 litri....
Nu arunca banii pe live sand....
|
 |
|
Deci sa bag doar 10 ml?
E un reactor simplu, fara pat fluidizant....
Am mutat acvariul intr-un colt, l-am curatat si sunt pregatit si de un upgrade la un cub cu latura de 50!
Ansamblul, lampa e stinsa, maine dupa ce perlonul filtreaza algele pun in reactor rowa....
|
 |
|
Cu cate grame de rowa sa incep?
|
 |
|
um02122 wrote:Ca sa dau gaura tre sa-l golesc. Daca-l golesc zic thank you c-am scapat de el end of story.
Si nevasta crede c-am strans cam multe.
Si inca nu stie de controllerul Aquatronica pe care l-am castigat la licitatie ieri (120 de lire pe echipament de cinci ori mai scump). Cu asta chiar nu stiu ce sa fac avand in vedere ca vreau Proteus.
De ce sa il golesti?
Scoti putina apa si dai o gaura cu carota.....
|
 |
|