[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: papanini
Forum Index » Profile for papanini » Messages posted by papanini
Eu, la un acvariu tot de 54 litri (juwel korall 60), am un jbl e901 green line.
Clapetele pentru reglarea debitului le tin la maxim. Cu toate astea, pentru ca nu am spray bar montat, pe la mijlocul acvariului curentii de apa sunt cam mici. Dar am rezolvat cu un skimmer. In legatura cu plantele si gaurirea lor. Testele la mine aratau asa
PO4 - 0.6
NO3 - 20
NO2 - 0.05
NH4 - <0.05
GH - 6
KH - 5
cand am gasit nymphaea sp taiwan ciuruita. Dar la mine problema, cel mai probabil se trage de la carenta de fier. Voi face si un test sa vad daca este sau nu corect.

In legatura cu intrebarea ta despre Marsilea Hirsuta, citez:
"Aceasta este cu siguranta cea mai putin pretentioasa planta de gazon, crescand in acvarii cu lumina variind de la slaba pana la foarte intensa. Nu este foarte pretentioasa la fertilizare, insa adaosul constant de fertilizanti, mai ales de Fe, ii vor grabi raspandirea. In mod normal, frunzele noi iesite din substrat prin extinderea plantei sunt galbui, cu timpul transformandu-se intr-un verde inchis. In lipsa Fe, frunzele noi vor ramane galbene, insa se vor inverzi rapid dupa aditia de pastile de Fe in substrat. De asemenea, desi nu sunt obligatoriu necesare, o lumina intensa si aditia de CO2 vor determina formarea unui covor scund si compact din aceasta planta deosebita. Zonele umbrite si acvariile slab iluminate vor determina cresterea mai inalta si aparitia de 3-4 foi pe aceeasi frunza."
Astea sunt bune pentru filtrele externe DIY? Adica diferenta dintre astea si matrix care este? Suprafata specifica mare a matrix-ului. Cum la bilele astea nu se pune problema de acces (si aici ma refer la accesul bacteriilor benefice in suprafata bilelor) se pune problema de suprafata specifica a acestora. Din ce am citit 500 ml de matrix iti ajuns la 200 de litri. Oare nu se poate compensa suprafata specifica mai mica a acestor bile cu volumul lor? Sunt ieftine din ce am vazut.
Multumesc!

O sa mai vina plante dar asta in functie de gazon. Astept sa vad daca se prinde ceva.
La fel si pietrele, raman pe loc pana se intampla ceva cu gazonul. Ii dau o luna de zile, daca nu misca nimic, il schimb cu altceva mai usor, pentru inceput.

Numele meu este Alexandru am 27 de ani si sunt din Rm. Valcea.

Am:
Acvariu: juwel monolux 54 litri
Lumina: 1xt8 15W 865; 1xt8 15W 830 si 1xt8 18W 830.
Filtru: JBL e901 4 litri siporax
Incalzitor: Aquael 50W
Substrat: JBL AquaBasis 2.5 litri si JBL manado 6 litri
Fertilizare: PPS pro si trace mix plus
CO2: Sistem CO2 cu reactor extern.

Flora:
- 2 tufe de pogostemon helferi,
- un boschetel de hydrocotyle tripartita japan,
- hemianthus callitrichoides pentru gazon (nu ii merge prea bine),
- un rest mic de staurogyne repens (ce am plantat s-a dus),
- cateva fire de ammania bonsai
- niste moss pentru lemne
- si inca patru tipuri de plante care nu stiu cum se numesc

Fauna:
-5 neoni, 1 cory, 1 ancistrus, 2 colisa lalia si un puhoi de pui de gupi pe care o sa ii donez
Background: negru sau albastru
Hard-scape: radacina vita de vie si pietre autohtone

Eu am acelasi difuzor 3 in 1 si am observat ca merge mai bine fara apa in el, adica fara functia de numarator de bule. Si merge la o presiune de 0.5 bar, aproximativ.

Forum Index » Profile for papanini » Messages posted by papanini
Go to: