Author |
Message |
Novice22
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/01/2015 16:10:45
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Novice22
Junior member
IP:
|
Salutari!
Imi cer scuze pentru deschiderea unui noi topic, dar nu am gasit informatii despre ceea ce voi incerca sa redau in cele ce urmeaza.
Acum cateva zile am cumparat un acvariu de la Aquatlantis BioBox 1 de 60 litri.Persoana de la care l-am cumparat tinuse broscute. Odata cu acvariul mi-a oferit si un Incalzitor de la Aquael Confort Zone de 50W, Filtru extern Tetra In 400 Plus si mai multe accesorii si mancare pentru broscute (daca se ofera cineva sa ia mancarea de broscute, i-as ceda-o cu cea mai mare placere - JBL Calcil, JBL Agiver, Tetra Repto Min, o punguta sigilata de peste marunt liofilizat).
Acel BioBox lipit de spatele acvariului are 3 compartimente pentru incalzitor, filtru intern si mediu filtrant. Mediul filtrant contine 4 sertare: primul de sus e gol (nu stiu daca ar trebui sa contina ceva sau nu), cel de-al doilea are un burete filtrant negru, al treilea sertar este plin de cilindri (nu stiu ce sunt), acestia fiind acoperiti de un burete filtrant verde (ceva mai fin fata de cel negru), iar ultimul sertar are un saculet plin de granule negre (din cate am citit cred ca este carbune). Voi atasa cateva poze pentru a se observa cat mai bine.
Am amenajat acvariul cu substrat de quartz 2-4mm, 2 plante din care doar numele uneia il stiu: Ceratopteris Thalictroides.
Am cumparat solutie EasyStart pentru popularea cu bacterii. Dar nu stiu din ce cauza apa acvariului are o tenta albicioasa.
Stiu ca nu este ideal pentru popularea cu pesti chiar de la inceputul amenajarii, dar i-am cerut vanzatorului din Petshop 3 specii de pesti din cele mai rezistente: Molly Black, Poe latipi sphe Mol si Corydoras AeneusBro.
Sursa de lumina provine de la un neon de 15W atasat de capacul acvariului.
In privinta curatarii substratului cat mai natural, exista specii de pesti, melci care aduc un ajutor curateniei?
Sunt deschis oricaror critici constructive, pareri, informatii.
Va multumesc!
PS: Aveti in atas poze
|
|
|
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/01/2015 13:22:38
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Salut. Planta cu frunzele mari nu se ingroapa, cel mult poti sa-i bagi radacinile in pamant. Rizomul daca il ingropi moare planta.
Biobox:in prima caseta de sus se pune vatat de perlon, in a doua poti pastrat ce ai si in a treia, insa scoate carbunele. Cauta sa cumperi putin material filtrant, un litru de sera siporax siti ajunge sa bagi in casetele de jos. Lumina este putina, poti adauga neon in capac. Cauta sa vezi ce iti doresti inainte sa te apuci de alte cumparaturi. Valisneria probabil ca nu va rezista la lumina aia, insa cu anubiasul nu vei avea probleme.
Si baga incalzitorul ala in filtru ca are locul lui special.
|
|
 |
Novice22
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/01/2015 15:58:06
|
Novice22
Junior member
IP:
|
narcis wrote:Salut. Planta cu frunzele mari nu se ingroapa, cel mult poti sa-i bagi radacinile in pamant. Rizomul daca il ingropi moare planta.
Biobox:in prima caseta de sus se pune vatat de perlon, in a doua poti pastrat ce ai si in a treia, insa scoate carbunele. Cauta sa cumperi putin material filtrant, un litru de sera siporax siti ajunge sa bagi in casetele de jos. Lumina este putina, poti adauga neon in capac. Cauta sa vezi ce iti doresti inainte sa te apuci de alte cumparaturi. Valisneria probabil ca nu va rezista la lumina aia, insa cu anubiasul nu vei avea probleme.
Si baga incalzitorul ala in filtru ca are locul lui special.
Multumesc pentru ajutor. Mai am o nelamurire: am primit si o punga cu bile ceramice. Nu stiu daca sunt pentru compartimentele filtrului sau sunt doar de decor.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/01/2015 20:10:09
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Dupa cum arata, e un material filtrant, baga-l in filtru.
Precum ti-a spus si narcis, renunta la carbune. De asemenea eu as renunta si la unul din bureti.
Apa albicioasa se datoreaza bacteriilor pe care le-ai adaugat.
In cateva zile ar trebui sa-si gaseasca locul prin filtru si substrat iar apa sa fie mai clara.
Hraneste pestii cu zgarcenie primele 2,3 saptamani.
Si nu sari peste schimburile de apa (care nu se fac total ci doar 30-40% din volumul acvariului). De asemenea, filtrul nu se spala complet.
Si incearca sa citesti cat mai multe dintre articolele de aici de la incepatori si de asemenea uita-te prin topicurile colegilor, vei gasi o multime de sfaturi si informatii utile
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Novice22
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/01/2015 22:03:28
|
Novice22
Junior member
IP:
|
stefanp wrote:Dupa cum arata, e un material filtrant, baga-l in filtru.
Precum ti-a spus si narcis, renunta la carbune. De asemenea eu as renunta si la unul din bureti.
Apa albicioasa se datoreaza bacteriilor pe care le-ai adaugat.
In cateva zile ar trebui sa-si gaseasca locul prin filtru si substrat iar apa sa fie mai clara.
Hraneste pestii cu zgarcenie primele 2,3 saptamani.
Si nu sari peste schimburile de apa (care nu se fac total ci doar 30-40% din volumul acvariului). De asemenea, filtrul nu se spala complet.
Si incearca sa citesti cat mai multe dintre articolele de aici de la incepatori si de asemenea uita-te prin topicurile colegilor, vei gasi o multime de sfaturi si informatii utile
Iti multumesc frumos pentru ajutor!
|
|
 |
opincarul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2015 00:12:56
|
opincarul
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1a638db8311430c6c018bf21e1a0b7fb.jpg)
IP:
|
Mie-mi pare a fi ceramica pentru ghivece. Oricum ar fi, daca pluteste dupa 2 zile, o poti folosi linistit la plantele de apartament.
|
Mama prostilor e mereu gravida! |
|
 |
skija
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2015 10:51:12
|
skija
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/69f8ea31de0c00502b2ae571fbab1f95.jpg)
IP:
|
Si eu zic ca sunt bile ceramice ptr ghiveci /flori .
Am asa ceva acasa
Uite aici un link cu niste poze http://orchidsbymikaela.blogspot.ro/2013_10_01_archive.html
|
|
 |
Laurentiu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2015 11:49:09
|
Laurentiu
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e56eea9a45b153de634b23780365f976.jpg)
IP:
|
Salut,
Vad ca ai scris ca ai filtru extern Tetra 400...e suficient pt vol acvariului tau.
Biobox-ul este lipit cu silicon de sticla...se dezlipeste usor si poti renunta la el...e ca nuca in perete acolo.Daca era lateral era altceva.
Am facut o operatiune exact la fel la acvariul uinui coleg..si am si adaugat un tub de neon suplimentar in capac + reflectoare.
|
|
 |
geani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2015 12:18:33
|
geani
Membru de baza
IP:
|
Bilele sunt "Aqua clay", mediu biologic....
|
|
 |
opincarul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2015 14:15:44
|
opincarul
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1a638db8311430c6c018bf21e1a0b7fb.jpg)
IP:
|
Fa un experiment, pune-le in apa 2 zile. Daca plutesc in continuare, le poti folosi ca substrat pentru plantele din ghiveci. Daca nu plutesc, sunt bune ca mediu biologic.
|
Mama prostilor e mereu gravida! |
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2015 14:20:40
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Pentru inceput eu nu te sfatuiesc sa renunti la biobox. Cu timpul poti renunta la el, insa din experienta mea cu el este un filtru bine gandit si functional. Pune acele bile care sunt medi biologice in ultimele doua casete de jos. Ar trebui sa ai cam asa: prima de sus vata de perlon, a doua buretele negru(poti pune si aici bile dc iti raman), ultimele doua cu bile.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2015 14:36:32
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Nu stiu daca conteaza asa mult daca initial au fost sa fie folosite in ghivecele cu flori.
E ceramica, e poros, deci suna bine
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
geani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2015 16:16:58
|
geani
Membru de baza
IP:
|
O parte din ele vor pluti sigur, dar asta nu trebuie sa te sperie.....pe afara se spune ca sunt bune.
|
|
 |
papanini
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/02/2015 14:25:03
|
papanini
Junior member
IP:
|
Astea sunt bune pentru filtrele externe DIY? Adica diferenta dintre astea si matrix care este? Suprafata specifica mare a matrix-ului. Cum la bilele astea nu se pune problema de acces (si aici ma refer la accesul bacteriilor benefice in suprafata bilelor) se pune problema de suprafata specifica a acestora. Din ce am citit 500 ml de matrix iti ajuns la 200 de litri. Oare nu se poate compensa suprafata specifica mai mica a acestor bile cu volumul lor? Sunt ieftine din ce am vazut.
|
|
 |
|