Message |
|
Daca e vorba de 4 bucati atunci e in regula. Merg si 2 familii.
|
 |
|
In volumul ala nici africanii nu vor fi foarte fericiti.
|
 |
|
severum777 wrote:140 litri net , breut cred ca- s 110
Le-ai incurcat
|
 |
|
Poate ar fi bine sa postezi acolo unde ai prezentat si acvariul ca sa intelegem si "contextul".
|
 |
|
Foarte tare "suportul". Avea si bunica-mea una.
|
 |
|
Bineinteles ca asta e idealul unui acvariu de ciclide, nu la asta ma refeream.
Am zis din pacate pentru ca nu se vor mai vedea nuantele pe care le are decorul acum.
|
 |
|
Nu cred ca merita acuma sa mai bagi bacterii.
Testele cu reactivi de la JBL sunt ok, pretul e intre 30 si 50 lei un test.
Oricum daca deja ai bagat pesti nu cred ca mai conteaza daca e sau nu ciclat acvariul.
Si sa nu uit, e foarte mic acvariul pentru ciclide africane.
|
 |
|
Frumos decor. Din pacate se va acoperi de alge.
|
 |
|
Valorile alea sunt neconcludente daca sunt facute cu acel test 6 in 1.
Si daca ar fi corecte ar indica un acvariu neciclat. NO2 trebuie sa fie 0 pentru ca acvariul sa fie ciclat.
|
 |
|
Deci daca facem schimburi saptamanale de apa nu mai avem nevoie de filtrare?
Cat de fraier am fost ca am bagat bani in filtrare...
|
 |
|
severum777 wrote:Pompa de aer se folose?te pentru pesti , la acvarii plantate nu este nevoie , la acvarii plantate este necesara lumina buna , substrat fertil si instalatie co2
Pai cum, acvariile plantate nu au pesti???
@Talanelu: Daca un filtru valureste suprafata e suficient pentru oxigenarea apei.
|
 |
|
Este un buton "youtube", daca pui mouse-ul pe el iti arata cum ar trebui sa fie link-ul.
Daca nu te descurci, pune direct link-ul de youtube si-l rezolva unul din colegii din patronat
|
 |
|
Nu din cauza algelor stau pestii sus. Nu-ti bate capul cu algele, ca si ciclidar ar trebui sa te bucuri ca le ai.
Daca ambele pompe valuresc suprafata inseamna ca nu lipsa oxigenului e problema.
Poti pune o filmare sa vedem si noi despre ce e vorba.
|
 |
|
Pai sa o luam pe rand:
- daca ai spalat filtrele acu 3 saptamani acvariul nu e complet ciclat inca
- 27-28 grade e prea mult pt africani, 22-26 e mai ok
- nu ai nevoie de pompa de aer, poti folosi returul filtrului extern indreptat spre suprafata apei ca sa valureasca
- teste electronice de NO2-NO3 nu stiu sa existe. Iti recomand testele JBL dar fereste-te de cele 5 sau 6 in 1
|
 |
|
Sa inteleg ca ai facut schimb de apa dupa 2 luni??? Schimburile de apa trebuie sa fie saptamanale.
Si se fac cu apa proaspata, nu reintrodusa apa scoasa din acvariu.
Renunta la sare. Suprafata apei e valurita, astfel incat sa se oxigeneze apa?
|
 |
|
La ciclidele africane este o vorba: cu cat mai mare cu atat mai bine. Deci fa-l cat poti de mare.
E recomandat sa te hotarasti la specii dintr-un singur lac.
Filtrarea e recomandat sa fi cat de buna deci cu un filtru intern nu vei putea tine un acvariu de ciclide.
Deocamdata hotaraste-te la dimensiunie acvariului si la specii si apoi discutam si de restul.
|
 |
|
Pterophyllum wrote:Mi se par foarte tari granulele.
Granulele de NLS sunt tari doar cand sunt uscate, in contact cu apa se inmoaie.
|
 |
|
Pesti sunt frumosi, le merge bine.
As zice ca incep sa se vada limitele acvariului. Si inca nu sunt la dimensiunea maxima unii.
|
 |
|
Eu as inclina sa cred ca e ceva mai serios.
Am avut pesti cu paraziti intenstinali dar aveau doar burta supta. La astia e afectat tot corpul din cate vad.
Pestii astia au mancat ceva in ultima perioada?
|
 |
|
Dupa pozele alea ma apuc si io de carat nisip.
|
 |
|