[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Daca e vorba de 4 bucati atunci e in regula. Merg si 2 familii.
In volumul ala nici africanii nu vor fi foarte fericiti.
severum777 wrote:140 litri net , breut cred ca- s 110

Le-ai incurcat
Poate ar fi bine sa postezi acolo unde ai prezentat si acvariul ca sa intelegem si "contextul".
Foarte tare "suportul". Avea si bunica-mea una.
Bineinteles ca asta e idealul unui acvariu de ciclide, nu la asta ma refeream.
Am zis din pacate pentru ca nu se vor mai vedea nuantele pe care le are decorul acum.
Nu cred ca merita acuma sa mai bagi bacterii.
Testele cu reactivi de la JBL sunt ok, pretul e intre 30 si 50 lei un test.
Oricum daca deja ai bagat pesti nu cred ca mai conteaza daca e sau nu ciclat acvariul.
Si sa nu uit, e foarte mic acvariul pentru ciclide africane.
Frumos decor. Din pacate se va acoperi de alge.
Valorile alea sunt neconcludente daca sunt facute cu acel test 6 in 1.
Si daca ar fi corecte ar indica un acvariu neciclat. NO2 trebuie sa fie 0 pentru ca acvariul sa fie ciclat.

Deci daca facem schimburi saptamanale de apa nu mai avem nevoie de filtrare?
Cat de fraier am fost ca am bagat bani in filtrare...
severum777 wrote:Pompa de aer se folose?te pentru pesti , la acvarii plantate nu este nevoie , la acvarii plantate este necesara lumina buna , substrat fertil si instalatie co2

Pai cum, acvariile plantate nu au pesti???

@Talanelu: Daca un filtru valureste suprafata e suficient pentru oxigenarea apei.
Este un buton "youtube", daca pui mouse-ul pe el iti arata cum ar trebui sa fie link-ul.
Daca nu te descurci, pune direct link-ul de youtube si-l rezolva unul din colegii din patronat
Nu din cauza algelor stau pestii sus. Nu-ti bate capul cu algele, ca si ciclidar ar trebui sa te bucuri ca le ai.
Daca ambele pompe valuresc suprafata inseamna ca nu lipsa oxigenului e problema.
Poti pune o filmare sa vedem si noi despre ce e vorba.
Pai sa o luam pe rand:
- daca ai spalat filtrele acu 3 saptamani acvariul nu e complet ciclat inca
- 27-28 grade e prea mult pt africani, 22-26 e mai ok
- nu ai nevoie de pompa de aer, poti folosi returul filtrului extern indreptat spre suprafata apei ca sa valureasca
- teste electronice de NO2-NO3 nu stiu sa existe. Iti recomand testele JBL dar fereste-te de cele 5 sau 6 in 1
Sa inteleg ca ai facut schimb de apa dupa 2 luni??? Schimburile de apa trebuie sa fie saptamanale.
Si se fac cu apa proaspata, nu reintrodusa apa scoasa din acvariu.
Renunta la sare. Suprafata apei e valurita, astfel incat sa se oxigeneze apa?
La ciclidele africane este o vorba: cu cat mai mare cu atat mai bine. Deci fa-l cat poti de mare.
E recomandat sa te hotarasti la specii dintr-un singur lac.
Filtrarea e recomandat sa fi cat de buna deci cu un filtru intern nu vei putea tine un acvariu de ciclide.
Deocamdata hotaraste-te la dimensiunie acvariului si la specii si apoi discutam si de restul.
Pterophyllum wrote:Mi se par foarte tari granulele.

Granulele de NLS sunt tari doar cand sunt uscate, in contact cu apa se inmoaie.
Pesti sunt frumosi, le merge bine.
As zice ca incep sa se vada limitele acvariului. Si inca nu sunt la dimensiunea maxima unii.
Eu as inclina sa cred ca e ceva mai serios.
Am avut pesti cu paraziti intenstinali dar aveau doar burta supta. La astia e afectat tot corpul din cate vad.
Pestii astia au mancat ceva in ultima perioada?
Dupa pozele alea ma apuc si io de carat nisip.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: