[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Invatacel cu Ciclide Africane  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Punky Joe
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut

De vreo 2 luni am primit un acvariu de 200 l utilat complet Pompe externe JBL 900 si 901 ,Filtru de aer!
Le-am scos undeva la 30% din apa acum 3 zile am recompletat-o inapoi alaltaieri stateau toti sus de parca nu aveau aer ,am amestecat 100 de grame de sare in apa scoasa din acvariu si am introdus-o dupa ce s-a topit sarea! Pestii au coborat pt 15 minute ,dupa care iar s-au ridicat!
Azi am repetat figura cu sarea cu alta 100g aceeasi problema!

Daca m-ar putea ajuta cineva i-as fi super indatorat! Multumesc anticipat!
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sa inteleg ca ai facut schimb de apa dupa 2 luni??? Schimburile de apa trebuie sa fie saptamanale.
Si se fac cu apa proaspata, nu reintrodusa apa scoasa din acvariu.
Renunta la sare. Suprafata apei e valurita, astfel incat sa se oxigeneze apa?
Punky Joe
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu o fac la 3 saptamani! Cel putin asa am inteles de la colegul! O fac direct de la chiuveta trecuta printr-un filtru !
Punky Joe
Junior member
[Avatar]

IP:

Apa este la 27-28 grade! Am bagat si bacterii in filtre ca acum 3 saptamani am avut aceeasi problema si am spalat filtrele! Cand mi-a spus colegul ca am gresit am cumparat bacterii EASYSTART si am bagat de 2 ori cate 25 ml in fiecare pompa! Adica dupa ce le-am spalat si la 10 zile adica alaltaieri alte 25 ml/pompa!
Punky Joe
Junior member
[Avatar]

IP:

Sa stii ca ultima propozitie a fost de vis! Nu eraoxigenata apa! Am o pompa cu 2 iesiri! am astupat-o pe cea dea2-a si s-au 3-plat bulele de aer! In 10 minute a inceput haosul in acvariu! Pestii incep salupte pentru fiecare piatra si a inceput lupta masculului dominant! Multumesc frate pentru idee! In copilarie am fost acvarist de guppy xypho si...! Acuma m-am dat cu capul intr-o acvaristica ,care e mai grea pt. mine!Simteam ca pestii nu sunt ok si sufeream pe tema asta! Daca vrei sa tinem legatura ti-am dat nr. meu pe privat da-mi un bip si te sun! Sincer as avea nevoie de multe sfaturi!Exista vreun aparat sa il bag in apa si sa imi dea PH ,NO2 ,NO3, electronic sa-l pot cumpara? Parerea mea e ca hartia aia de turnesol e relativa!
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pai sa o luam pe rand:
- daca ai spalat filtrele acu 3 saptamani acvariul nu e complet ciclat inca
- 27-28 grade e prea mult pt africani, 22-26 e mai ok
- nu ai nevoie de pompa de aer, poti folosi returul filtrului extern indreptat spre suprafata apei ca sa valureasca
- teste electronice de NO2-NO3 nu stiu sa existe. Iti recomand testele JBL dar fereste-te de cele 5 sau 6 in 1
Punky Joe
Junior member
[Avatar]

IP:

Voi cauta testele recomandate de tine!
Oare nu din cauza algelor stau pestii sus este posibil sa traga ele oxigenul din apa?
Ambele pompe fac valuri dar cum scot pompa de aer cum se ridica pestii (dupa ceva timp)
Ai idee cum ma scap de alge? Dupa cum se vede in poza mea de profil in acvariu am roca vulcanica si sunt pline de alge undeva la 5 mm marime!
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu din cauza algelor stau pestii sus. Nu-ti bate capul cu algele, ca si ciclidar ar trebui sa te bucuri ca le ai.
Daca ambele pompe valuresc suprafata inseamna ca nu lipsa oxigenului e problema.
Poti pune o filmare sa vedem si noi despre ce e vorba.
Punky Joe
Junior member
[Avatar]

IP:

Problema este ca nu stiu cum sa pun filmarea
Acuma totul pare ok cu pompa de aer la maxim!
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Este un buton "youtube", daca pui mouse-ul pe el iti arata cum ar trebui sa fie link-ul.
Daca nu te descurci, pune direct link-ul de youtube si-l rezolva unul din colegii din patronat

Forum Index » Cichlidae
Go to: