[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Ha! Ca nu sunt prost degeaba

Am gasit un articol: http://saltaquarium.about.com/od/greenhairornetmacroalga/a/Curing-Nuisance-Green-Hair-Algae-In-Your-Saltwater-Aquarium.htm

Acolosha zice asa:

The cure for Green Hair Algae is the same as the prevention: Starve it into oblivion. Green Hair Algae require not only light, but also nitrates and phosphates in order to survive.
Nitrates can be introduced into an aquarium not only as the end product of the Nitrogen Cycling Process (ammonia/nitrite/nitrate), but also via some brands of commercial sea salts and tap water.
Phosphate (PO4) is a part of life on earth. Virtually every living thing contains some phosphates and they can enter the tank in a number of ways. Fish & critter foods, tap water and carbon are some of the phosphate generators in your tank.

bla, bla, vrajeli, apoi:

If you have Green Hair Algae in your tank, your phosphates should read well above .05 mg/L

exact!

The most common source of phosphates in an aquarium is from the freshwater used for top offs and water changes. In this case, doing water changes to reduce phosphates will only continue the problem unless the water source is changed. There are two basic methods of reducing phosphates in your tank. (two methods my ass, ca enumera exact 4)

- Use only RO or RO/DI water whether you purchase an RO/DI unit or purchase RO/DI water from a commercial source. (Recommended)
- Purchase and use a good "nitrate sponge". Many of the nitrate absorbing materials also absorb phosphates.
- Use Mangrove Plants in your system to reduce phosphates.
- Consider using the "Vodka Method" for reducing both nitrates and phosphates in your tank.

Aia cu palinca ruseasca nu e vrajeala, aici este descrisa metoda: http://saltaquarium.about.com/od/nitratecontrol/a/Reducing-Nitrates-In-Your-Marine-Aquarium-With-The-Vodka-Method.htm

Mai departe:

Nitrates will always be something to contend with in your tank. For fast, immediate reduction , you can do a water change, using the Instant Nitrate Reduction Method. This will reduce your nitrates at the fastest rate, using the least amount of time and water. This will also get your nitrates down to a workable (10 mg/L area) level but it is only a Bandaid and does nothing to remove the source of the nitrates.

Metoda minune pentru reducerea nitratilor: http://saltaquarium.about.com/od/nitratecontrol/ss/sbsnitratereduction.htm

In rest, chestii basic:

- Do not overfeed your tank
- Siphon uneaten food and other loose material (detritus) from the substrate
si
- Siphon out as much of the Green Hair Algae as possible

Sper sa ajute cu ceva
Buna seara dragii mei colegi de forum (da-ma dracului, ce texte am in mine )

Imi poate spune cineva de unde pot cumpara 2-3 minunatii din astea? http://www.advancedaquarist.com/2002/4/aafeature

Zic si eu o prostie si sa ma scuzi pentru asta: sper ca apa nu o prepari cu apa de la chiuveta, ci cu apa de osmoza.

In alta ordine de idei, cred ca problema ta se poate rezolva exact ca la bazinele de apa dulce: sifonarea substratului, pentru eliminarea resturilor de hrana si schimburile periodice de apa.
Shubi wrote:trebuie sa mai si astepti o luna pentru un StormX

Da, asteapta dupa putoarea de Radu, ca o sa termine controllerul cand iau eu ultima pensie
Ma jur ca nu am raie si nici hemoroizi... Pavelescu e dezamagit
Andrei1234 wrote:O informatie foarte buna, eu cand ziceam ca am 25 aveam defapt 2,5, acum inseamna ca am aproape nedetectabil, am sub 2, deci 0,2!

Informatia se gaseste in prospectul Salifert
Am si eu test Salifert. Acesta se poate citi in doua moduri: pe deasupra, dar rezultatul e destul de aproximativ, sau din lateral, unde culorile sunt mai vizibile. Citirea din lateral se divide cu 10 si e mai precisa decat citirea de sus.
De ce-ti complici existenta? Ramai cu un acvariu, ca oricum o sa ai o gramada de griji cu el.. Unul, dar bun.
Nu arde nimic, vroiam sa povestim nitel despre un proiect.
Cand aveti timp, va astept cu placere
Domnu' Dragos, cand imi mai faceti o vizita, sa stam la un pahar de vorba?
Mare sef, o intrebare: cu ce anume ai lipit pe sticla pietrele si toate nebuniile alea? Ca au inceput piticii sa-mi tropaie pe partea moale a cerebelului

ce mi-ar placea sa am si eu sump si sa uit acolo 2-3 pesti

bine ca ai scapat de napasta!
koala wrote:
- magazinul MaxiPet (pe Mihai Bravu, langa KFC Drive)

Chiar daca pe site n-au nimic referitor la subiect, macar pentru date de contact si tot e bun: http://www.maxi-pet.ro/
Ia-l pe ala de la Daniel, pe care-l vroiai pentru birou si gata. Ai sump in-tank, leduri, tot ce-ti trebuie.
Te dracu, vezi ca la noapte trebuie sa prestezi bine la d-na bibliotecara, sa fii ultra-centaur in pat
dan.pavelescu wrote:Merge la schimb cu un mic echipaj CUC.

Nimeni? Hai bre, nu fiti chitrosi..
koala wrote:in mod normal, Aiptasia se rezolva cu alte metode: zemuri, peppermint shrimpi sau Tomentosus (pestele ala urat).

Cu apa fiarta domnilor, ieftin ca braga.
Sa o iert, ca sa am si eu ceva miscator in acvariu? Sa o pastrez pentru niste eventuali pepperminti? Sa-i dau la cap cu apa fiarta?

image
Da suna-l ma turbatule pe Daniel si vezi care e treaba..

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: