[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rodoselada
Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Singurul test care nu e bun de la Salifert e chiar cel de fosfati, marinarii ar trebui sa stie asta, asa ca i-ati Hanna

nu pot sa-ti spun daca era sau nu bun, imi arata aceleasi valori ca si cel de la sera, am rut sa iau Hanna dar cand am vazut pretu ma luat cu leasin bre, dar il am in lista

am rezolat problema cu Seachem Equilibrium, algele au disparut treptat acum nu mai nici un fir de filamentoasa mai e ceva BBA dar se duce si ala. etapa urmatoare este sa grupez un pic plantele si sa mai scot unele din ele sa-l echilibrez un pic casa zic asa
no comment. venim de la razboi, un razboi de lunga durata din care a castigat Seachem Equilibrium dar pana am ajuns la el m-am invartit in jurul cozi
Unde le tii? Noroc ca sunt bazine mici

aici le tin, noroc ca am suficient loc, problema e daca trebuie sa-ma mut de aici, cum o sa o fac smilie
foarte frumos Alex!
foarte frumos! dar 4 ani fara sa umbli in el? binenteles ca ai tuns plante
aaaaa?............. nu nimic si oricum persoanele de fata se exclud
da avem ceva alge filamentoase in cel de 10L, dupa care am facut transferul in cel de 50L si aplicat apa oxigenata. momentan nu am probleme si sper sa nu am.
multumesc Lucian pentru editare

Muschiul cam sufera de la lumina puternica

muschiul arata asa din cauza apei oigente 3% concentratie pe care o folosesc la schimbul de apa, o aplic folosind un pulverizator

cand faci comparatiile e bune sa aflam si cantitatile de fertilizanti, plante, etc

plante Fissidens Fontanus, Hemianthus Cuba, Rotala Rotundifolia,Pogostemon Stellatus Eleocharis Parvula, Staurogine Repens, Nesaea Crassicaulis

fertilizare Jbl Scaper's NPK si Micro+Fier
zilnic Micro 0.26ppm/l
NPK 0.13ppm/l
carbon lichid 12ml
la schimbul de apa folosesc Seachem Equilibrium

ps . Co2 25ppm

Am doua curiozitati:

1. De ce?

am tot cautat sa am o lampa pe care sa folosesc tuburi t5 si in special Aquaflora + midday

2. N-ai avut probleme?

pana acum nu timpul de iluminare fiind 5 ore

De fapt, am 3 :

3. Ce diferenta ai vazut de la 2 tuburi, la 4?

deocamdata nu pot sa-ti spun dar da-mi 2 saptamani si o sa-le vezi si-ti spun. scopul folosiri a 4 tuburi nu este pentru un ritm de crestere rapid ci pentru intensificarea culorilor la plante normal impreuna cu fertilizarea.
in cele 2 acarii de 54 am tot 4 tuburi numai ca acolo e combinatia 2 Dennerle Special plant -2 Giesemann Aquaflora si fertilizare scaper's cu clasic iar in cel in care fertilizez clasic culorile sunt ametitoare. acu sa vad si in asta cum osa mearga combinatia Jbl scaper's cu Giesemann

Lucian: ti-am editat eu postul ca sa se inteleaga
da, trebuie sa intru mai mult cu foarfeca
nu e o greseala, chiar am
si eu ii stiu
mari proleme nu am intampinat la acest setup doar ceva alge pe pietre pe care le neglijez si accept
inca cateva
inca cateva poze
a venit timpul sa mai adaugat un update la acest setup
am renuntat la acvariul de 10L inlocuindul cu Dennerle scaper's 50L
lumina 4x24w (2 aquaflora, 2 midday)
substra Jbl Aquabasis, Manado deasupra
fertilizare Jbl Scaper's
Co2 presurizat, reactor extern Ista
Surface skimmer Eheim
Filtru extern Feraplast 800 cu Lily Pipe
Medii filtrante Jbl Cermec, Eheim substrat pro, Seachem Purigen, Bioballs, Bureti pentru filtrare mecanica
pietre si o creanga pe post de copac
pana la urma va fi un olandez-aquascape
zicea cineva ca un incepator aquascaper are tendinta dea aduna cat mai multe plante pana va ajunge intradevar aquascaper iubesc plantele si nu pot scapa de complex
pot apare din cauza lumini sau dezechilibrului no3-po4
multumesc Stefan
la schimul de apa pulverizeaza apa oxigenata peste ele si freacale cu periuta de dinti.

Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Go to: