[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: geani
Forum Index » Profile for geani » Messages posted by geani
Eliminarea sustratului te ajuta la curatenie, la o apa mai curata si implicit la o crestere mai rapida a pestilor. Eu ii puneam la 30 zile.
Substratul trebuie scos, nu are niciun rost, te va incurca
Puteai sa il editezi...nu era nevoie sa il rescrii.....
Mai in gluma, mai in serios...asta cu uleiul. Eu chiar m-am gandit la o astfel metoda....prima data uleiul mi-a trecut prin cap. Nu spun ca o sa ma apuc sa pun ulei in filtru dar am considerat ca este o metoda usoara de separare a mediilor apa-aer, pt denitrificare. O pelicula de ulei si se rezolva tot....
Nici eu nu vad rostul la un plantat dar nu e rau sa fie facut. Cine stie cand, poate va trece pe africani....atunci va fi util. Si totusi repet, la un volum mic cred ca denitrificarea va avea loc. Eu pt urmatorul acvariu asa veau sa fac. Si daca vreau sa fiu extrem in compartimentul pt denitrificare torn ulei si nu mai are loc niciun schimb de gaze, dar d-ala bun de masline, extravirgin....ca are proprietati medicinale...
La 50 l/h si 120 lungime....cred ca in ultimele compartimente nu va mai fi oxigen.
Si rezista folia la apa ?? Si nu elimina nimic ?
Asa cum am spus, detin ceva de genul, mai exact un alt acvariu de 11 cm in spatele acvariului...dar acvariul are 80 cm lungime, eu pot umbla la medii cand vreau, fara mare prob.
Tu, la 240...cam greu, mai ales la cele din mijlocul acv. Trebuie sa te gandesti si cum se vede acvariul. Nu cred ca vrei in fundal sa se vada mediile de filtrare.. Eu daca as face ceva de genul ..as imparti acvariul in doua, cu pompele la mijlocul acv si intrarile in capete. Asa poti curata mediile pt filtrare mecanica, la care se umbla mai des, iar la cele bio oricum nu se intervine. As pune doua pompe, una de volum mai mare pt nitrificare si una mai mica, 50- 100 l/h, pt denitrificare....iar geamul vizibil, cel din acvariu, colorat, nu stiu dace se gaseste..
Pt grosinea geamului..http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Idea este buna. Eu am ceva de genul ..si sunt multumit.
Masculii sunt cei cu coada mare, frumoasa, cei colorati. Femelele sunt mai mari si putin mai urate.
Incerc sa iti raspund.
1. Nisip cuart granulatie 2-4 mm. Nu colorat. Culoare naturala.
2. Plantele se aleg in functie de lumina pe care le-o poti oferii. Sunt cateva plante nepretentioase, elodea, anubias, ceratophyllum. Cauta plante easy
3. Si 4. La 12 litri nu poti tine prea multi. Max 5 guppy adulti. 3 masculi, 2 femele.
5. Hrana de calitate, curatenie, filteare buna. Conditiile generale.
6. Guppy si neonii se tin impreuna dar nu ai spatiu. La volumul tau 2-3 exemplare din fiecare. Trebuie sa te gandesti ca guppy se inmultesc repede , in max 40 zile o sa ai pui......
Dar apa oxigenata nu este buna ??
Silicon.
Cam asa
Inseamna ca ai doar masculi genotipic YY. Asta inseamna ca indiferent de temperatura vor avea progenituri numai masculi. Cum cred ca este cazul tau. Cumpara alti masculi.
Doua zile. Face alt cuib. Schimba polistirenul cu doua frunze uscate de stejar sau una de platan.
De ce spun ca este bizar...uneori nici cu manipulare hormonala nu s-a obtinut 100% femele sau masculi, de aceea imi pare ciudat ca doar temperatura sa fie cauza......
Scoate masculul cateva zile. Sa se simta femela stapana pe "apartament"....si reincearca. Pune in acvariu si o planta, cu radacina, stem....pt ca femela sa se ascunda, daca vrea...
Mare, mare dar chiar toti.....?? Bizar.
Numai masculi ?? Ciudat. Temperatura influenteaza raportul sexelor....dar chiar toti ??? Temperatura ridicata favorizeaza masculii...cea rece femelele.....asta stiu dintr-un studiu realizat pe guppy.
La 29 de grade rezultatul: 84.5 masculi si 15.5 femele
La 22 de grade, ....24.6 masculi si 75.4 femele..
Poate te ajuta.

Forum Index » Profile for geani » Messages posted by geani
Go to: