[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pretorians
Forum Index » Profile for Pretorians » Messages posted by Pretorians
daca sunt "subti" de burta pot fi viermi intestinali. o sa moara toti daca e asa ceva.
arunca un ochi aici : http://www.jbl.de/en/online-hospital/identifying-and-curing-fish-diseases si vezi daca se potriveste ceva.
Cum zice si anuntul schimb cateva Kg bune de pietre calcaroase cu cioate. Exclus vita de vie...
Pentru doritori pot da poze pe mail - acelasi pretentii am si eu poze pe mail pt cioatele oferite.
Pt. detalii PM
gata a scapat de pesti nu cred ca il mai vedem pe aici curand
In general pestii de acvariu sunt pesti tropicali - adica le place apa pe la 24- 26 grade ce e sub ii cam ucide... intelegi tu ideea nu? ))
sa o luam pe rand..
1. din cate vad in imagine ai acolo
- corydoras , scalari, xipho si cred doar cred ca Beta -
- Nu vad pestele cu ventuza, dar cred ca ar fi ancistrus dupa descriere, cauta-l pe net si vezi daca asa este.
2. Scalarii sunt mai pretentiosi, eu zic sa ii dai/donezi si sa ramai cu restul,
- daca ai betta vezi ca si asta este destul de agresiv.
- corydoras este un peste de banc asa ca ai nevoie de minim 4 - 5
3 din cate vad bazinul nu este aglomerat.
-4.plantele le poti pune linistita inapoi - deja te-ai infestat cu melci ele doar ajuta acum
5. melcii ii poti tine sub control daca dai mancare putina, in asa fel incat ei sa nu gaseasca ce sa mamnance sau poti cumpara 1-2 melci asasini - Anentome Helena, oricum fara panica melcii sunt si ei buni la ceva - au rolul lor, asta in caz ca nu sunt prea multi
6. in lipsa de teste nu ma pot ptonunta dar cred ca este necilat asa ca fa in felul urmator :
- schimb de apa de 10-15 la suta la doua zile
- filstrul sa nu il speli la ghiuveta niciodata doar in apa scoasa din acvariu si doar cand debitul scade.
- cu putin noroc in 3-4 saptamani se va cicla din mers
- puii de xipho nu au nicio sansa acolo - vor fi mancati de scalari si de propii parinti - au nevoie de un acvariu foarte bine plantat sau mutati in altul cu o piatra de aer - vezi ca gaseti mancare in comert speciala pentru ei.
7. Scoate nava aia de acolo ca nu are farmec si bafa ceva plante putin pretentioase (gasesti pe google).
daca am uitat ceva mai completeaza si colegii
Salut,
Cel mai probabil ai acvariul deciclat..
Uite aici un articol ca sa-ti faci o idee despre ciclul azotului http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Spune-ne ceva despre bazinul tau - marime, filtrare, ce pesti ai, cati , de cand l-ai startat.
Ca idee ca sa eviti cat de cat alte decese fa schimburi de apa 10-15% la doua zile vreo 2-3 saptamani, si vezi sa nu ai prea multi pesti mai ales acum. Era sa uit - sa le dai mancare cu zgarcenie in perioada asta. cat pot manca ei in maxim 1-2 minute. Si mai bine le dai putin de 2-3 ori decat o data mult si sa cada pe fund. Asa se murdareste apa.

ok. Din bazin toata alga este rosie - in borcanulde teste s-a facut albastra .
O sa fac azi un schimb de 50% si inca unul in 2 zile.
Azi dupa schimb reintroduc pestii ca in acvariul de 25 l nu cred ca stau prea bine.
Ai dreptate si plantele par afectate. Sper ca plantele sa-si revina si alga nu
Bule nu a facut, dar am observat ca alga a capatat o tenta rosie.
Am sa mai continui vreo 2 zile si va mai spun cum e. Sper sa nu se decicleze acvariul.
Bag si easy Carbo de azi, tot de azi am inceput sa experimentez pe o alga separat sa vedem ce iese.
nu are idee nimeni cum se numeste alga?
Ca idee am bagat 25 ml de H2O2 ieri si 25 azi si alga nu pare afectata imi este frica sa bag mai mult.
si o alta poza. Scuze de dublu post dar nu am stiut sa pun doua poze...
O poza cu alga la apogeu. Acum e mult mai ok, dar tot ma seaca...
Easy Carbo pun zilnic 2 ml pentru 50 de litri.
Ce alga credeti ca euste?
Aha ... cred ca mai bine sa ii mut in acvariul de 25l - chiar daca e mic - vreo 2 zile nu cred ca patesc ceva.
Macar asa daca fac vreo prostie nu ii ucid si pe ei
Mercic mult de raspuns.
Sincer nu stiu ce a dus la aparitia ei - cert e ca ea este blestemul acvaristicii mele inca de cand m-am pucat .
Nu pot decat sa banuiesc ca este de la mancare in exces (desi nu cred) sau de la lipsa de CO2. Sau alte echilibre fragile care inca nu ma pricep destul de bine ca sa le comentez.
O sa incerc cu H2O2 apoi vad ce mai fac.

Aaa sa nu uit, sa mut pestii, ii afecteaza ?

Nu merge asa - am incercat.
Alga este foarte pacatoase, si in genere trebuie eliminata cauza. Iar eu banuiesc ca este o lipsa de Co2.
Dar, vruiam sa stiu daca merge tratamentul asta cu apa oxigenata, am inteles ca o cam ucide, dar risti sa deciclezi acvariul!
Ma zapaceste de cap BBA (cred), e o alga filamentosa, neagra pare a fi - daca o las in pace face niste firicele lungi, subtiri si sufoca orice planta
Eu nu am CO2 si nici nu vreau sa-mi cumpar vreo butelie, care cred ca ar rezolva problema.
Ma gandeam sa fac un tratament cu Apa oxigenata - a mai incercat cineva? Are efecte pozitive sau ucide tot ce prinde
Daca ma intrebati detalii - acvariul este de 50 L filtrare cu un e 901 si fauna 2 cory, trei ancistrusi si un ramirez stingher.
Mancare dau 1-2 ori pe zi, ce e drept dau fulgi - astia stiu ca murdaresc apa.
Am un acvariu mai mic 30 l ciclat care asteapta sa primeasca niste RCS, ma gandeam sa mut pestii in el pe perioada tratamentului.
Cine a mai incercat tratamentul asta, i s-a deciclat acvariul ?
Mercic de sfaturi...
1. Acvariu Ehiam 60.30.35 cu capac modificat pentru doua neoane 2x15W, neoanele sunt osram 840 si 865 schimbate acum 2 luni - mentionez ca numai neoanele costa 50 ron
Pe langa neoane mai sunt foarte multi melci de substrat pietris alb de 2-3 mm si substrat fertil de la JBL, multe plante.
Filtru intern ehiam aquaball.
Incalzitor 50W ehiam
pachetul este cel care se vinde in Horbah, dar este absolut complet
Nu trebuie decat sa il pui in camera, este ciclat
Acvariul nu prezinta nicio zgarietura.
poze la cerere
2. lampa nano cu led aproape noua http://www.aquariumprest.ro/products.ph … p;cPath=53
1.Pret 150 RON.
2.50 RON

Alte detalii prin PM
1. Acvariu Ehiam 60.30.35 cu capac modificat pentru doua neoane 2x15W, neoanele sunt osram 840 si 865 schimbate acum 1 luna - mentionez ca numai neoanele costa 50 ron
Pe langa neoane mai sunt foarte multi melci de substrat pietris alb de 2-3 mm si substrat fertil de la JBL, multe plante.
Filtru intern ehiam aquaball.
Incalzitor 50W ehiam
pachetul este cel care se vinde in Horbah, dar este absolut complet
Nu trebuie decat sa il pui in camera, este ciclat
Acvariul nu prezinta nicio zgarietura, are ~ 12 luni
poze la cerere
2. lampa nano cu led aproape noua http://www.aquariumprest.ro/products.ph … p;cPath=53
1.Pret 170 RON.
2.55 RON

contact pe PM
scuze nu am vazut zona.
E departe pentru mine - Vin din Militari asa ca am, sa ii las pe altii sa se bucure de ele.
Mercic
in ce zona stai ? m-ar interesa si pe mine cateva fire
1. Acvariu Ehiam 60.30.35 cu capac modificat pentru doua neoane 2x15W, neoanele sunt osram 840 si 865 schimbate acum 4 saptamani - mentionez ca numai neoanele costa 50 ron, filtru intern Ehiam Aquaball, aproape nefolosit.
Pe langa neoane si filtru mai sunt foarte multi melci de substrat pietris de 2-3 mm, multe plante substrat fertil de la JBL plus cateva kg de pietris alb.
2. masa special facuta pentru acvariu cu iesire pentru filtru extern si pentru CO2, intarita cu blat de masa dimensiuni 115L+41l +77h + sustine fara probleme acvariu de minim 250 l, nu are zgarieturi si nici nu e umflat
3. Filtru JBL 901 cumparat de 3 luni - il vand in cutia originala cu toate piesele originale cu documente de provenienta si cu garantie -

Preturi.
1- 200 ron
2- 200 ron
3- 350 ron

Pentru cei care cumpara tot pachetul numai saptamana aceasta il dau cu 600 RON - ca idee filtrul extern costa ~ 450 RON,

Conditii:
Daca se va vinde pe bucatii prima data pleaca acvariul - fara sa vand acvariul nu vand nimic.

Contact- PM de preferat -

Deocamdata nu trimit in tara asigur transport in bucuresti doar la cerere si contra cost (gazul - cu plata in avans a cea ce comandati)

Poze la cerere - din pacate acum nu am si nici nu pot reveni cu poze !

Forum Index » Profile for Pretorians » Messages posted by Pretorians
Go to: