Salutare,
Vin si eu cu primele mele intrebari stupide de incepator,
detin Acvariu dimensiuni 60-30-35 - ~ 60 l - Iluminat power-glo -15w - Termostat 100w
Filtru intern Eheim Aquaball 2208;
In decembrie mi-am achizitionat acvariul - am acceptat pestii unei colege de la muca dupa ce am donat o parte din ei am ramas cu 2 tetra - 2 zebre - 8 neoni, 2 cory, 3 hoplo (~ 10 cm) si un scalar mare singurel si cred ca un pic bolnavior.
Dupa ce am facut niste alge brune am cumparat la recomandarea unui amic 3 ancistrusi puiuti;
Acum problemele
1- Scalarul stiu ca trebuie sa il dau dar pare ca are pete albe si mari pe el (nu puncte) si inotatoare par a se degrada desi l-am tratat separat (acvariu de carantina) pentru Ichthyophthirius multifilis si spori sau fungii (tratament dat la recomandarea celor de la petshop) starea lui nu pare a se imbunatati si nici a se degrada e asa din decembrie - acum e cu populatia fara ca ceilalti sa aibe ceva- el manaca e vioi dar nea.. intr-un acvariu mic si e singur - l-as dona dar cine sa il ia asa
2- ce parere aveti sa donez hoplo - imi sunt ff simpatici si destul de cuminti curata frunzele de mancare, nu dezradacineaza plantele (evident ca le dau prea multa mancare incerc sa ma calmez) dar nu cred ca ancistrusii o duc prea bine ( aia 3 cm hoplo 10 cm);
3- Am citit mai mult despre algele brune si par a fi boala acvariilor de inceput dar am mai citit ca se fac si din cauza mancarii in exces si dispar de la sine asa este ?
Ca o ultima observatie in acvariu am cateva cabomba si un Echinodorus dar nu mai stiu exact de care - nu o duc foarte bine - nu am aditie de Co2 si pana de curand aveam un neon normal.
Ca fertilizant folosesc ferropol de la JBL si Kulgeln bile tot de la JBL si substrat din Horbah nu mai stiu producator sau alte detali sory pt. asta.
Daca e necesar o sa revin cu cateva poze -
Va multumesc anticipat pentru rabdare.