Author |
Message |
Diana_Iordache
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2013 18:46:21
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Diana_Iordache
Junior member
IP:
|
Buna ziua,
sunt noua in comunitatea acvaristilor. Am si eu o problema. Astazi cand m-am trezit apa acvariului era albicioasa, aseara era super ok. Dimineata am gasit Scalarul cel mai mare mort  , in schimb un xifo (sper ca asa se scrie si nu gresesc) negru, facuse 12 puisori din care au supravietuit 8. De ce este apa albicioasa? Cum fac sa redevina clasa? Ce trebuie sa fac sa traiasca puiutii?
|
|
 |
Pretorians
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2013 10:12:15
|
Pretorians
Membru de baza
IP:
|
Salut,
Cel mai probabil ai acvariul deciclat..
Uite aici un articol ca sa-ti faci o idee despre ciclul azotului http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Spune-ne ceva despre bazinul tau - marime, filtrare, ce pesti ai, cati , de cand l-ai startat.
Ca idee ca sa eviti cat de cat alte decese fa schimburi de apa 10-15% la doua zile vreo 2-3 saptamani, si vezi sa nu ai prea multi pesti mai ales acum. Era sa uit - sa le dai mancare cu zgarcenie in perioada asta. cat pot manca ei in maxim 1-2 minute. Si mai bine le dai putin de 2-3 ori decat o data mult si sa cada pe fund. Asa se murdareste apa.
This message was edited 1 time. Last update was at 08/05/2013 10:22:00
|
|
 |
Diana_Iordache
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2013 10:33:26
|
Diana_Iordache
Junior member
IP:
|
Buna ziua,
acvariul are 130 l, nu stiu cum se numesc speciile de pesti, in afara de Scalari,Sanitari, Ventuza si [img] Xifo (sper ca asa se scrie). V-am atasat 3 poze ca sa va dati seama despre ce este vorba. Acvariul este al parintilor mei (dar ei nu se au cu netul, de aceea va scriu eu). Acvariul a fost startat in urma cu o luna jumatate. Mai au unul de 80 l, in care au doar neoni, ventuza si 4 sanitari. Acela, de cand am cumparat 2 plante noi, s-a umplut de melci  Pentru al 2-lea acvariu, cel de 80 l, am cumparat 2 Melcari (pesti cu dungi) si 2 melci (care mananca ouale de melci). Am scos plantele, pentru cateva zile, in speranta ca vom scapa de ei.
Multumesc frumos pentru ajutor.
Diana Iordache
|
|
 |
troponel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2013 11:17:27
|
troponel
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4c07fe24771249c343e70c32289c1192.jpg)
IP:
|
Greu de crezut ca vei reusii sa scapi de melci fara sa schimbi totul nisip plante.... dar nu iti face mari probleme problema melcilor comunitari poate fi tinuta in frau cu schimburi saptamanale de apa pe care oricum e bine sa le faci 20-30% din cantitatea de apa.
cat despre apa albicioasa mai mult ca sigur acvariul nu este ciclat
|
|
 |
Pretorians
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2013 11:26:49
|
Pretorians
Membru de baza
IP:
|
sa o luam pe rand..
1. din cate vad in imagine ai acolo
- corydoras , scalari, xipho si cred doar cred ca Beta -
- Nu vad pestele cu ventuza, dar cred ca ar fi ancistrus dupa descriere, cauta-l pe net si vezi daca asa este.
2. Scalarii sunt mai pretentiosi, eu zic sa ii dai/donezi si sa ramai cu restul,
- daca ai betta vezi ca si asta este destul de agresiv.
- corydoras este un peste de banc asa ca ai nevoie de minim 4 - 5
3 din cate vad bazinul nu este aglomerat.
-4.plantele le poti pune linistita inapoi - deja te-ai infestat cu melci ele doar ajuta acum
5. melcii ii poti tine sub control daca dai mancare putina, in asa fel incat ei sa nu gaseasca ce sa mamnance sau poti cumpara 1-2 melci asasini - Anentome Helena, oricum fara panica melcii sunt si ei buni la ceva - au rolul lor, asta in caz ca nu sunt prea multi
6. in lipsa de teste nu ma pot ptonunta dar cred ca este necilat asa ca fa in felul urmator :
- schimb de apa de 10-15 la suta la doua zile
- filstrul sa nu il speli la ghiuveta niciodata doar in apa scoasa din acvariu si doar cand debitul scade.
- cu putin noroc in 3-4 saptamani se va cicla din mers
- puii de xipho nu au nicio sansa acolo - vor fi mancati de scalari si de propii parinti - au nevoie de un acvariu foarte bine plantat sau mutati in altul cu o piatra de aer - vezi ca gaseti mancare in comert speciala pentru ei.
7. Scoate nava aia de acolo ca nu are farmec si bafa ceva plante putin pretentioase (gasesti pe google).
daca am uitat ceva mai completeaza si colegii
This message was edited 1 time. Last update was at 08/05/2013 11:28:16
|
|
 |
Diana_Iordache
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2013 18:12:59
|
Diana_Iordache
Junior member
IP:
|
In acvariul mic, cel de 80 l am melcii. Am cumparat inca de ieri 2 melci asasini, ca mi-au fost recomandati. Am si 2 melcari, si in rest alti 2 pesti dungati ( care nu stiu cum se numesc, dar care sunt mai scurti decat melcari) si 28 neoni. Am atasat poze cu acvariul cu melci.
|
|
 |
Diana_Iordache
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2013 18:21:27
|
Diana_Iordache
Junior member
IP:
|
Acvariul arata mult mai bine azi, apa e ceva mai clara decat ieri. Precum m-ati sfatuit am schimbat 10-15 % din apa, cu furtunul, incercand sa scot mizeria de pe fundul acvariului.Am atasat o poza cu pestele ventuza.  Ati vazut bine, am corydoras, 4 la numar, nu se vad in poza deoarece se ascund in castel.
|
|
 |
Diana_Iordache
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2013 18:23:32
|
Diana_Iordache
Junior member
IP:
|
Puii de xipho i-am izolat, precum se poate vedea in poze. Ma duc acum la Hornbach sa cumpar mancare speciala pentru ei, si sa mai iau niste corydoras.
Multumesc frumos pentru sfaturi!
|
|
 |
|