[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crimson
Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
pai crevetii in pricipali sunt compatibili cu pesti mici si neagresivi, sau cu poesti de talie mai mare macatori de alge, ca exemplu sunt compatbili cu guppy, cu SAE, cu CAE cu, cu plecostomus(fie el gibiceps, ancistrus, sau hypostomus)
in nici un caz cu scalarii, sau xipho, la mine si neonii alearga puietul, dar am foarte mult moss si puietul sta acolo, altcineva zicea ca a prins zebra cu crevetul in gura si era unul matur(crevetele)
monoceros wrote:Aha. Merci!
Atunci inseamna ca mai am foarte multe de invatat ptr a mentine un echilibru cat de cat.

Bine ai venit in club

cat despre gurami.. ai luat doar unul sau mai multi?
NU
betta e agresiv cu propria specie, deci cu guppy cred ca merge tinut, cat despre creveti... oh wel sunt hrana lui naturala... concluziile le tragi singur...
daniel12 wrote:Daca pune doar CO2 organic are ceva? Trebuie obligatoriu gaz?

pai din cate stiu ala organic e gaz, lichefiat nu am vazut decat in containere sub presiune , sau tinut la temperaturi f f joase
data te referi la o metoda organica de producere co2... e tot co2 indiferent prin ce metoda il obtii
exclus, eu am creveti cu neoni si daca iese vreun puit din moss il alearga de de nu se vede...
vorba cuiva... ii poti pune cu siguranta, dar acum depinde cu cine tii )

daca ai moss, si e plantat poti incerca, in caz contrar exclus, si obligatoriu sa ai moss in bzain, e posbil sa mearga cu ceva endleri, sau gupi in schimb... las pe altii sa comenteze asupra subiectului pentru ca nu am incercat inca sa combin creveti cu gupi....
Alexandru25 wrote:
Mihai Boldor wrote:de rau nu iti recomand, daca mai sus de tine unu a aruncat te miri ce in apa, nici nu apuci sa stergi stropii din jurul acvariului cum ai pus apa si ii poti avea morti

Cunosc bine zona, si daca as lua apa aia ar fi din amonte nu din aval plus de asta mihai nu as baga apa chiar asa fara un tratament cu ceva solutii eu m-am referit ca nu e asa de dura ca apa de la robinet asta doream eu sa stiu ph concentratia etc . Daca cumpar ceva teste ce zici si le duc cu mine fac niste teste in ceva pahar sau borcan merge asa ?

In general apa de izvor este destul de dura pentru ca in general trece prin diverse roci calcaroase, poate sa nu fie cazul dar trebuie masurat, oricum nu este recomandata, pentru ca poti avea surpriza sa cada ceva materie in descompunere in izvor si in cateva ore sa fie plina de no2, no3, nh4 sau cine stie ce.... deci e de evitat datorita faptului ca este imprevizibila, cat desre apa de rau.... gandeste-te ca intalneste tot felul de obstacole pe drum, cade un animal mort in rau si.....
@scificuss corect, nu poti tine cu betta creveti de talie mica si in nici un caz pui de creveti, aici se includ majoritatea crevetilor de acvariu
@Mihai Boldor, intradevar, creveti de talie mare, maturi si care sa nu se reproduca in acvariu poti tine, dar merita sa investesti intr-un acvariu de 30l bine plantat in care sa tii cativa creveti de talie mare(2-3 bucati) si un betta? ca sa nu fie hartuiti crevetii trebuie sa aiba o talie destul de mare gen Atyopsis Molucensis, sau Atya gabonensis, amano il poti tine (la modul ca nu va fi mincat) dar sigur va fi hartuit...

Dar oricum, trebuie studiat in amanuntime, daca respectivul crevete poate trai in acelasi mediu chimic precum betta...
gata, momentan se inchide taraba!
multumesc de gazduire
aham, am inteles ideea, am inceput sa caut ceva o mini grota ceva.... sau ceva tuburi dennerle
salutare, am raspuns la toata lumea sper... nu trimit in tara pentru ca nu ar rezista, si nici nu am timp sa le duc pana la posta
Salut,

buna idee cu, cuba, cat despre ascuzatori... cand o sa se mai stufoseasca christamass-ul crezi ca mai au nevoie de altceva afara de el si gaurile din buturuga?in bazinul mare stau mai mult prin moss.... sa le pun o mini pestera ceva pentru naparlire?
egeria, elodeea densa, si rotundifolia, plantele sunt scoase astazi din acvariu si stau intr-o galeata... sunt cam o galeata plina de plante, cand le-am scos din acvariu a scazut volumul cu aproximativ 5 litri ;))

plantele pot fi ridicate de la intersectia rahova cu sebastian...
gata, astazi am dat drumul la acvariu, am redus putin debitul la filtru, si sper ca pe masura ce se incarca cu bacterii si alte chestii sa ii mai scada debitul putin, pentru ca 200l/h e cam mult pentru 10l bazin de creveti...

am pus ceva christmass moss pe crenguta si pe o pietricica, si vreau sa mai bag cateva fire de Pogostemon Helferi pentru efectul vizula.. orice alt sfat de aquascaping e binevenit...
pozele sunt facute cu telefonul si acvariul e plin de bule apa fiind proaspata, am pus filter starter vreo jumatate de sticluta, ceea ce ar trebui sa fie arhisuficient.

Ca schema de fertilizare ce e mai bine? sa marg pe jbl? si sa bag co2? sau easycarbo?sau altceva? ideea este ca nu vreau sa mai incarc micutul acvariu cu inca un element(difuzorul co2) decat daca este absolut necesar.

image image

nu este cory, este platidoras costatus sau armatus... i se mai spune si talking catfish, creste la 15 cm e o specie nocturna, foarte buna pentru curatat fundul acvariului si agitat pietrisul dar nu ii vezi decat seara si noaptea....
este un sanitar ideal pentru bazinele cu pesti agresivi pentru ca nu se atinge absolut nimeni de el, are nevoie de grote unde sa stea ascuns ziua

P.S. la mine stau in acvariuk mic datorita afinitatii sale pentru creveti
pai la cati creveti am in acvariul mare si la cum se inmultesc(cred ca am vreo 30-40 daca nu chiar 100 pui red cherry).... nu cred ca e ceva nasol.... si mai ales ca am si crystal red care sunt ok acolo....

dar probabil e mai bine sa il startez de la 0....

si o poza cu prima versiune de aranjament... ma gandeam sa prind doar ceva moss de crenguta si cam atat....

image
Salut,

Sunt pe cale sa startez un nou acvariu pentru creveti, la vietati m-am gandit la blue sau green RCS(daca are cineva... vreau sa il scap de cativa ) si alta specie compatibila, caridina spinata mi se pare interesanta, dar inca nu am selectat a doua specie pentru el...

Acvariul este un DENNERLE "Nano Cube" 10l, dotarile sunt urmatoarele:

Iluminare standard 11W
Filtru intern "red crane" mia placut pentru ca vine cu burete fin, perlon si in loc de carbunle am pus "eheim substrat pro", ma gandesc ca e mai bun decat unul pe aer....
incalzitor sera 50w.. cam amre dar unul mai mic nu am gasit
substrat negru in care am pus si 4-5 bile de la jbl pentru regenerare substrat fertil
o "buturuga" pe care urmeaza sa prind christmass moss, si pe spate sa pun ceva plante....

inca nu l-am umplut...
care ar fi cea mai buna varianta pentru ciclare? sa pun filter starter si apa din acvariu mare? sa pun filtrul sa mearga in acvariul mare?
kirucd wrote:MDF-ul este mai rezistent decat OSB-ul. De ce zici ca avantajul ar fi ca arata mai bine? MDF se gaseste cu
aspect asemanator cu pal-ul si se poate taia si cantui la orice magazin de bricolaj. Dar este mai scump.
Si da, polistirenul extrudat este mai bun, asta e si parerea mea.

O zi buna,
Dragos

scuze, dar sunt putin obosit , era vorba ca MDF si blatul de bucatarie(PAL E1 daca nu ma insel) sunt mai aspectuase si mai bune decat OSB sin punctul meu de vedere, dar am precizat si OSB pentu pretul foarte scazut... am spus de blatul de bucatarie datorita faptului ca e destul de solid si rezistent si il gasesti cam oriunde fata de MDF pe care l-am vazut destul de rar.... cel mai bun material ar fi un lemn de esenta tare uscat 5-10 ani dar in romanica.. slabe sperate sa il gasesti, si daca il gasesti nu prea avem oameni capabili sa il prelucreze calumea(nu aruncati cu pietre am zis nu PREA avem ;) )
bineinteles... asta datorita densitatii marite, una e sa bagi 50g intr-o matrita alta e sa bagii 200g ;) moleculele stau mult mai aglomerate si mult mai bine organizate, dar sa nu mai poluam topicul cu chestii legate de structura chimica a materialelor decat daca e nevoie, cat despre MDF foare buna sugestie @kirucd, eu acum ca veni vorba ma gandeam la blaturile de bucatarie care daca nu ma insel sunt din MDF... si mai au si ceva fungicide si substante aquafobe in compozitie.... se gasesc in berico si e inclus in pret si taiatul la dimensiune.... nu stiu sigur desepre OSB mai gros cum s-ar comporta, el e f rezistent si gandit sa reziste cu stoicism la apa dar nu stiu in privinta curbarii sub greutate, poate are cineva mai multa experienta cu el.... eejavantajul ar fi aspectul in cazul OSB
o mica corectare polistirenul extrudat nu este facut din altceva fata de polistiren(asta se vede chiar din nume polistirent= polimerul stirenului in traducere libera) doar ca cel extrudat are alt proces de fabricatie, este introdus in matrita sub presiune si are alt proces de uscare ;) inradevar densitatea e mult mai mare si este mai dur si mult mai rezistent la umezeala in cazul de fata este mai indicat....

daca e de interes procesul uite cateva link-uri

en.wikipedia.org/wiki/Styrene

http://www.referatele.com/referate/chimie/online9/Polimerizare---polimeri-referatele-com.php

Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
Go to: