[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pooops
Forum Index » Profile for pooops » Messages posted by pooops
Iti dau dreptate cu ciclidele, acvariul este prea mic pentru majoritatea dintre ele.
In ultimul acvariu, de 120 litri, cu coloana de apa de 60 de centimetri am avut scalari.
Ma gandeam la ciclide de talie mica, inca nu stiu ce anume, studiez problema.
Salutare,

Desi nu am mai fost activ pe forum de ceva timp, am urmarit forumul.
M-am mutat, am renovat, am lasat acvariul la socrii, si, dupa indelungi negocieri cu consoarta, :scrima: si un eveniment fericit (nasterea unui baietel ) am hotarat sa revin in bransa.
De data asta vreau sa fac ceva ca lumea, sa nu mai chinui pestii (desi acvariul ultim pe care l-am facut si a ramasa la socrii are 120litri) cu diverse improvizatii.
Intrucat resursele bugetare vin cu taraita, nu ma grabesc.
Ma gandesc sa imi fac un acvariu de 60x40x40 (Lxlxh) din sticla de 6 lipit cu silicon den Braven pentru acvarii.
Primul pas, achizitionarea siliconului l-am facut .
Acuma urmeaza achizitionarea substratului. Am pus ochii pe un Dupla ground , recipientul de 20L.
Al treilea pas ar fi achizitionarea sticlei si confectionarea acvariului.
Al patrulea pas ar fi achizitionarea unui filtru Tetratec EX600.
Undeva intre acesti pasi ar fi achizitia unui suport pentru acvariu - am vazut ceva care ar fi cat de cat acceptabil pentru scopul propus, la mobila de bucatarie. M-am gandit sa il confectionez, dar dupa ce am vazut pretul unei foi de PAL m-am razgandit, tinand cont ca folosesc doar o treime din ea.
Urmatorii pasi ar fi achizitionarea unui sistem UV si al unei instalatii RO
Tinand cont ca nu am folosit pana acuma substraturi profi, am o intrebare.... peste substratul de la dupla, se mai pune pietris??
Astept sfaturi, si sugestii, mai ales de la Constanteni, inclusiv locatiile de unde as putea achizitiona tehnica si mobilier, la preturi accesibile.
PS
Stiu ca nu am zis nimic despre ce specii vreau sa tin, ma gandesc la niste ciclide, dar astept sa imi vad acvariul complet echipat, si dupa aceea hotarasc .
Toate celel bune, si astept raspunsuri
Daca ai spune si de unde esti, cred ca ar fi mai bine.
Problema asta am avut-o si eu.
Cu mare parere de rau te anunt ca s-au batut pana unul din ei a murit.
Nu a mai trecut mult si a murit si celalalt.
Asa ca..... :aaa:
sfatul meu ar fi sa ii desparti
OK atunci; tocmai de aceea am intrebat.
Nu stiu ce plante am acuma, dar se impaca cu carasii, e drept ca ii hranesc bine.
Ma intereseaza, insa acum acvariul este populat cu carasi, nu mai am scalari.
Inca nu au inceput sa dea atacul la plante.
Ce zici, ar avea vreo sansa plantele?
Putin probabil.
Postul este inca valabil!!!
Donez doi scalari (Pereche) fiindca si-au eliminat concurenta de cand au inceput sa depuna si vreau sa repopulez acvariul. :aaa:
Salut
Ma intereseaza topicul tau.
Si mie au inceput sa imi depuna scalarii. Deocamdata nu am scos perechea din bazinul comunitar, si nici icrele, asa ca, firesc, le-au mancat.
Am de gand sa scot in curand icrele dupa ce le depun si sa le pun intr/un acvariu separat, dupa ce o sa imi fac un bazin de inmultire cu filtru extern cu turba, ca sa ii mai scad duritatea apei.
Uite ce uiti propun, pune zilnic sau macar o data la doua zile la acest topic un post in care sa spui cum evolueaza lucrurile, ce probleme ai si cum le-ai rezolvat.
Mult succes
Atunci de ce mai intrebi? Vad ca stii deja raspundurile, si asta zic si dupa ce am citit celelalte topicuri deschise de tine.
Geamul m-a costat cam 1,2 milioane lei. Nu mai stiu exact, dar in jurul acestei sume.
Eu mi le-am facut singur, si iti recomand si tie sa faci asa. Te duci frumusel la geamgiu, il pui sa iti taie sticlele, ce nu iti taie cum iti place i le dai inapoi, iei apoi un tub de silicon de acvarii, chemi un prieten sa te ajute sa tii fetele (daca acvariul e mic poti si fara sa chemi prietenul) si cu putina indemanare ... gata.
Ultimul pe care l-am facut are 150l apa in el; 55 cm coloana de apa, si merge.
Problema asta am avut-o si eu cu un capac "improvizat". Luasem un placaj de lemn pe care prinsesem un neon si in timp s-a format mucegai.
Am scapat de mucegai doar inlocuind capacul.
Alta solutie este cea deja propusa: montarea unui ventilator.
Ooops,
Imi cer scuze pentru informatiile eronate.
Nu au fost facute cu reavointa ci din slaba informare.
S-a scris despre specia asta de scalari.
Sunt de fapt varianta salbatica a scalarilor nostri.
Se gasesc in Rio Negro, si se importa numai intr-o anumita perioada a anului, insa sunt foarte foarte scumpi (am inteles cateva sute de euro) cu atat mai mult cu cat nimeni nu a reusit sa ii reproduca in captivitate.
Iti recomand sa citesti toate articolele despre scalari, ca o sa gasesti si multe despre ei.
Acvariul tau va avea aproximativ 80 litri brut, insa probail o sa ai in el cam 50-60l de apa.
Poti sa folosesti filtru exterior, probabil este facut de tine sau de cineva.
Eu ti-as recomanda ca sa folosesti un filtru intern.
Carbunele activ nu este prea recomandat, in sensul ca daca vrei sa ai si plante va incetini dezvoltarea acestora.
Daca o sa tii acvariul la fereastra, sa stii ca o sa iti apara alge, mai bine incearca sa ii gasesti un alt loc.
Probleme cu algele oricum o sa ai daca il luminezi corespunzator, ca de altfel orice acvarist.
Se pare ca cineva nu a inteles rolul filtrului.
Ar fi bine sa se foloseasca mai mult butonul search.
Replica cu "nu am avut distributie" ii priveste. Poate sa le si explodeze o bomba atomica in magazin. Nu e treaba ta, si nu te afecteaza. Legea spune clar, si tu poti sa vorbesti cu ei la fel de clar.
Daca ai procesul verbal prin care ei ti l-au predat, te duci la ei si le spui ca ai sunat la OPC, si ca ei ti-au zis sa te duci sa ti-l repare, in caz contrar sa te duci la ei sa faci o reclamaie, iar dupa ce zici asta pui o intrebare retorica: "Ce fac? ma duc sau imi dati unul nou!?"
Combinatia asta o am si eu. Scalari cu neoni. pe langa ei mai am si patru gurami.
Filtrul, eu am demontat un filtru resun, si i-am folosit pompa intr-un filtru extern home made (un bazin de 10l facut de mine) in care am pus doi bureti mari iar intre ei niste pastilute ceramice de la sera (ca sa maresc suprafata pe care se vor dezvolta culturile de bacterii).
Nu se compara cu un filtru facut de firma, dar pot sa iti zic doar atata; ca am apa cristal.

Forum Index » Profile for pooops » Messages posted by pooops
Go to: