Salutare,
Desi nu am mai fost activ pe forum de ceva timp, am urmarit forumul.
M-am mutat, am renovat, am lasat acvariul la socrii, si, dupa indelungi negocieri cu consoarta, :scrima: si un eveniment fericit (nasterea unui baietel ) am hotarat sa revin in bransa.
De data asta vreau sa fac ceva ca lumea, sa nu mai chinui pestii (desi acvariul ultim pe care l-am facut si a ramasa la socrii are 120litri) cu diverse improvizatii.
Intrucat resursele bugetare vin cu taraita, nu ma grabesc.
Ma gandesc sa imi fac un acvariu de 60x40x40 (Lxlxh) din sticla de 6 lipit cu silicon den Braven pentru acvarii.
Primul pas, achizitionarea siliconului l-am facut

.
Acuma urmeaza achizitionarea substratului. Am pus ochii pe un Dupla ground , recipientul de 20L.
Al treilea pas ar fi achizitionarea sticlei si confectionarea acvariului.
Al patrulea pas ar fi achizitionarea unui filtru Tetratec EX600.
Undeva intre acesti pasi ar fi achizitia unui suport pentru acvariu - am vazut ceva care ar fi cat de cat acceptabil pentru scopul propus, la mobila de bucatarie. M-am gandit sa il confectionez, dar dupa ce am vazut pretul unei foi de PAL m-am razgandit, tinand cont ca folosesc doar o treime din ea.
Urmatorii pasi ar fi achizitionarea unui sistem UV si al unei instalatii RO
Tinand cont ca nu am folosit pana acuma substraturi profi, am o intrebare.... peste substratul de la dupla, se mai pune pietris??
Astept sfaturi, si sugestii, mai ales de la Constanteni, inclusiv locatiile de unde as putea achizitiona tehnica si mobilier, la preturi accesibile.
PS
Stiu ca nu am zis nimic despre ce specii vreau sa tin, ma gandesc la niste ciclide, dar astept sa imi vad acvariul complet echipat, si dupa aceea hotarasc .
Toate celel bune, si astept raspunsuri