| Message |
|
|
Vreau sa va intreb si eu ceva :
Acesta este doar extensie sau poate fi folosit si ca reactor asa cum este :
In setul acesta exista si un reactor Co2, G.G zicea :
g.g wrote:Recatorul de la JBL e unul decent pentru un acvariu mediu, in plus se poate extinde prin adaugarea de segmente noi.
Din ce am vazut eu, doua reactoare ca acela din setul complet, fac cat unul mare ca acesta.
Se pot imbina cele 2 reactoare din setul complet pentru a-l crea pe cel mare ?
Mersi mult.
|
 |
|
|
|
Cred ca pentru algele din substrat poti sa folosesti putin inalbitor (fara arome cum ar fi de lamaie sau cine stie ce) in apa in care speli substratul in proportie de 1/4 (inalbitor/apa).
Succes
|
 |
|
|
|
Gata din momentul asta am acoperit acvariul in asa fel incat sa nu mai patrunda nici pic de lumina si o sa monitorizez situatia in fiecare seara.
In ceea ce priveste Ancistrusii am avut o pereche si, din pacate a trebuit sa ii dau pentru ca era evident ca din cauza dimensiunii mici a acvariului nu mai puteau creste, dar oricum ei nu mancau acest tip de alge.
Atunci sa inteleg ca la felul cum intretin eu acvariul nu prea as avea nevoie de Tetra Easy Balance, poate doar de Aqua safe pentru neutralizarea clorului/cloraminei, dar mai bine o sa incerc sa ma descurc fara ele.
Aveam nevoie de aceste sfaturi, va multumesc foarte mult.
|
 |
|
|
|
Mersi mult.
Am tot ezitat sa fac un black-out de mai multe zile pentru ca am cateva fire de Rotala rotundifolia de o culoare rosu aprins si care atunci cand am facut un black-out de o noapte si o zi, si-au pierdut culoarea, atunci am zis ca decat sa le pierd mai bine incerc sa gasesc alta metoda de a le extirpa.
Acum vad ca nu am alta solutie, asa ca trebuie sa iau masuri.
|
 |
|
|
M-au sfatuit cativa acvaristi ca as arunca banii pe fereastra daca as cumpara teste de orice fel pentru ca din cauza volumului mic al acvariului sunt fluctuatii mari ale chimismului apei.
Stiu ca am discutat acolo de alge dar acum pe mine ma interesa cum sa fac sa existe un echilibru in acvariu.
O sa imi construiesc un numarator de bule si o sa fac si un Black-out de 4 zile, asta pentru alge, si poate daca o sa dispara algele, poate o sa se mai echilibreze situatia in acvariu.
Acvariul nu este atins de nici o raza de soare in nici un moment al zilei.
Oricum va multumesc mult.
|
 |
|
|
:-) Ai vrut sa imi zici ca mi-am raspuns singur la intrebari. Mersi, eu ma asteptam la ceva pareri diferite, pentru ca sunt multi care au acvarii de dimensiuni mici si care gazduiesc plante foarte frumoase, avem exemplu aici pe INTROS, dar mai sunt pe AGA destule ca exemple.
Ai mai zis ca nu costa asa de mult un acvariu mai mare, dar eu te contrazic pentru ca poate nu costa asa de mult doar acvariul adica sticla, dar ia sa ne gandim restul accesoriilor cat costa, pai ar cam fi : la mine in principal trebuie sa imi construiesc o masa metalica care vreau de foarte mult timp sa imi fac dar nu am gasit pe cineva care sa ma ajute, dupa ce am facut o masa construim un acvariu, si apoi incepem sa cheltuim serios, substrat pentru plante, filtru, tuburi florescente, incalzitor, capac acvariu pe care iar pot sa il construiesc singur deci ies mai ieftin si ar mai fi cateva obiecte necesare pentru cresterea plantelor, asa ca eu zic ca daca le punem cap la cap este scump, cel putin pentru buzunarul meu.
Mersi mult
|
 |
|
|
Multumesc mult.
O sa schimb mai putin de 5 litri odata la 2 zile, iar in privinta algelor am niste Fuzz algae pe care le mananca crevetii si inca o specie care nu am identificato, in rest nu am folosit nici un fel de solutii chimice impotriva algelor pentru ca eu consider ca e mai bine sa gasesc cauza acestui dezechilibru.
Ca plante, am : Christmas Moss, Elodea densa, Rotala rotundifolia rosie, Higrophila Polysperma, Ceratophyllum demersum, Micranthemum umbrosum si un Aponogeton. Majoritatea preiau nutrientii din masa apei.
Co2-ul este cel pe care l-ai spus, adiaca (apa, zahar, gelatina si drojdie), duritaea la ghiuveta este aproximativ 7,6 grade germane. Nu am numarator de bule asa ca nu prea stiu cate bule pe minut.
Crevetii ii hranesc odata pe saptamana.
Si totusi, care sa fie cauza dezechilibrului care duce la aparitia algelor? 
|
 |
|
|
|
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Eu schimb apa odata la 2 zile cate 5-6 litri din apa, iar singurele vietuitoare sunt niste creveti.
Plante am si asta vreau sa tin in mod special in acest acvariu.
Eu sunt aproape sigur ca dezechilibrul este din cauza introducerii de Co2 DIY care provoaca fluctuatii mari de PH si acestea duc la alte dezechilire chimice. Normal ca solutia ar fi sa nu mai introduc CO2 in acvariu dar in momentul de fata exista alge intr-un numar destul de mare si pe care crevetii nu le mananca, iar daca as renunta la Co2 cresterea plantelor va stagna ceea ce ar permite algelor sa se inmulteasca ceea ce ar duce la omorarea plantelor.
Cel putin asa vad eu lucrurile.
|
 |
|
|
|
La acvariul meu de 30L orice as face nu reusesc sa gasesc un echilibru al chimismului apei.
Si m-am gandit sa va intreb daca credeti ca ma pot ajuta aceste substante : Tetra Easy Balance sau Tetra Aqua Safe.
Daca le-ati folosit si ati vazut rezultate.
Mersi
|
 |
|
|
Presupun ca sti, dar eu tot tin sa iti spun ca au nevoie de temperaturi mai scazute, cica pe la 27 oC incep sa se inbolnaveasca si sa moara.
Aici gasesti cam tot ce poti sa afli despre acesti creveti si necesitatile lor.
Succes.
|
 |
|
|
Super OFERTA :
Doi masculi si o femela in schimbul a doar doi masculi.
Incep sa se inmulteasca frate cu sora si incerc sa evit asta.
Mersi mult
|
 |
|
|
|
Mersi mult.
Presupun ca acest amestec Plant Plus se gaseste la magazinele de specialitate din Bucuresti. Poate imi poti trimite un PM cu numele magazinului unde sti ca pot gasi si adresa daca ai timp, ti-as fi foarte recunoscator.
Mersi mult inca odata.
|
 |
|
|
|
Salutare.
As vrea sa stiu ce macroelemente pot gasi pe piata in Bucuresti.
Daca nu exista solutii gata preparate atunci poate ceva de genul : (KH2PO4, K2SO4, KNO3)
Am reusit sa adun niste date importante despre anumiti compusi chimici:
Fosforul (P) (I se mai spune si fosfat P4O3- pentru ca fosforul nu poate fi gasit liber in natura, ca element individual) joaca un rol foarte important in dezvoltarea unor radacini sanatoase si in special ajuta la producerea florilor. In cantitati mari fosfatul duce la cresterea masiva a plantelor, dar si algelor si la o sporire a activitatii bacteriilor, dar si la o dizolvare scazuta a oxigenului in apa.
Potasiu (K) (metal) contribuie la sintetizarea proteinelor si la functionarea corecta a stomatei (porii respiratori de pe suprafata frunzei unei plante). Potasiul ajuta la sporirea rezistentei fata de boli, cat si la dezvoltarea radacinilor si a semintelor. Incurajeaza cresterea plantelor, dezvoltarea florilor si formarea fructelor. In cazul in care este deficit de potasiu plantele manifesta o slabiciune generala, mai ales la nivelul tulpinii, in timp ce marginile frunzelor se ingalbenesc. Pentru a elimina deficitul de potasiu din substrat se poate adauga praf de granit. (Mai poate fi gasit sub numele de potash, care este sursa din care a fost prima data extras).
Azot/Nitrogen (N) Il scoate din uz clorul, exista in toate starile de agregare, este esential in cresterea si dezvoltarea plantelor. Este un component important al plantelor, reprezinta elementul component al amino acizilor, proteinelor, acizilor nucleici (materialul genetic), clorofilei si enzimelor.Desi este gasit in aer, devine disponibil plantelor dupa ce este fixat de microorganizmele din substrat. Este folosit in principal de plante si animale pentru a sintetiza proteine. Deficienta azotului este destul de comuna si vizibila prin oprirea cresterii plantelor si ingalbenirea sau albirea frunzelor. In cantitati crescute duce la o explozie de alge, este considerat un poluant pentru ca ameninta viata animalelor acvarice.
|
 |
|
|
Vreau sa schimb 2 masculi (Neocaridina denticulata) de 2cm pe alti 2 masculi (Neocaridina denticulata).
Vreau neaparat tot 2 masculi si sa nu fie prea batrani, masculii oferiti de mine au varsta de 3 luni.
Fac acest schimb pentru a evita imperecherea in aceeasi familie.
Puteti vedea poze cu crevetii la linkul de la semnatura.
Mersi
|
 |
|
|
|
Sunt multe articole in care se tot specifica faptul ca lemnul trebuie fiert bine in apa cu sare apoi lasat ceva timp scufundat in apa pentru faptul ca lemnul contine chimicale din care unele daunatoare pentru pesti si in felul asata se elimina din ele si mai ales pentru ca lemnul va sta scufundat fara sa fie nevoie sa il ancorezi.
Ai mare grija la ce tip de lemn bagi in acvariu, de preferat sa fie dintr-o specie care traiesti pe malurile apei.
La intrebarea ta raspunsul este : Apa se va tulbura si pestii vor murii. (Asta se va vedea, dar acolo in acvariu sunt mult prea multe lucruri care se intampla)
Succes.
|
 |
|
|
NU STIU CE SA MAI FAC:
Acum am dat si singurii mei pesti (cei doi ancistrusi) pentru ca acvariul nu le mai permitea dezvoltarea si pentru ca produceau prea multe fecale care am presupus ca ridicau nivelul de amoniac, nitriti, nitrati,... ceea ce am presupus ca ducea la inmultirea algelor.
Acum de cand am dat ancistrusii, geamul de la acvariu este plin de fuzz algae care a crescut de aproximativ 3 mm, inainte cand aveam ancistrusii, o mancau pentru ca nu crestea mai mare de 1mm.
Acum o sa incerc sa nu mai bag Co2 pentru ca eu aveam CO2 DIY care din cauza ca producea fluctuatii mari de PH, este posibil sa fi ajutat algele sa se dezvolte. Acum daca nu o sa mai bag CO2 imi e frica sa nu fie acaparate plantele complet si sa moara.
Am primit un filtru Hangon aquaclear 30 care sper sa ajute la o dezvoltare mai rapida de bacterii, chiar daca acum am doar creveti in acvariu si nu ii mai hranesc deloc pentru ca este plin de alge  presupun ca tot mai exista amoniac sau substante care duc la dezvoltarea algelor, in special din fecalele crevetilor. Acum de cand am filtrul asta se formeaza o pelicula deasupra apei despre care am mai citit si care opreste oxigenarea apei.
Am facut din cand in cand cate un Blakout complet de o zi ,adica am acoperit acvariul fara sa mai las nici un pic de lumina sa ajunga la acvariu si am constatat ca le prinde bine plantelor, cu o exceptie Rotala rotundifolia 'Red' care ii albesc frunzele noi, dupa o zi fara lumina.
Ce pot sa mai fac fara sa bag chimicale in acvariu pentru ca nu vreau sa risc sa pierd crevetii.
Sa incerc sa fac chimburi de apa mai des de 2 ori/saptamana sau sa incerc sa fac schimburi mai rar?
Vreau sa incerc, daca in 2 saptamani nu se modifica nimic, sa opresc lumina de la acvariu si sa las acvariul fara capac si expus la lumina din camera atat cat e, poate o sa fie mai bine, pentru ca am un acvariu micut de 5 litri in care mai bag plante care le scot din acvariul de 30 litri si acele plante sunt pline de alge, iar dupa o luna de stat in acvariul de 5 litri dispar algele.
Mersi
|
 |
|
|
|
S-a rezolvat.
|
 |
|
|
Vreau sa ii donez pentru ca acvariu meu nu ii mai poate caza. Cresterea lor a stagnat de la o vreme si nu vreau sa le fac rau.
Am niste cerinte:
Persoana care ii va lua vreau sa aiba un acvariu mare si plantat.

|
 |
|
|
Dap acum vad si eu pozele, nu le gasisem la galerie.
Arata super Marsilea parca ar fi o campie plina cu trifoi cu 4 foi.
Felicitari. 
|
 |
|
|
Eu mi-am rezolvat problema cu CO2-ul la filtrul aquaclear 30, am montat un burete exact peste cascada facuta de filtru si acum apa trece prin burete fara sa mai agite suprafata, iar noaptea doar indepartez buretele de acolo si filtrul agita apa pentru a elimina Co2-ul si pentru a oxigena mai bine apa.
Despre care acvariu ai vorbit ca eu nu am vazut poze cu acvariul lui Marti si vreau si eu sa vad. 
|
 |
|
|