[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian L
Forum Index » Profile for Lucian L » Messages posted by Lucian L
Message
@Eversad, la care substrat te referi cand ai spus sa il clatesc? Pe pungile de Power Sand si Amazonia scrie no rinse required, deci banuiesc ca merge si cu clatit si fara. La Sulawesi scrie rinse in a few waters, acolo e clar.

In seara asta las acvariul la proba cu apa si in el si doua galeti de apa la declorinat. Maine pornesc ciclarea. Nu trebuie pus Prime in apa? Pe pagina lor scrie use at start-up and whenever adding or replacing water, deci ma gandeam sa pun de la inceput.
Multumesc. Asa o sa fac.
Salutare,

Ma gandeam azi la un nume pentru jurnal pana cand a intrat in playlist In a Sentimental Mood tocmai cand deschideam coletul. Era de nerefuzat numele, mai ales ca se potriveste cu lemnul pe care vreau sa il folosesc ca si hardscape, seamna cumva cu doua trunchiuri lipite.

Este primul acvariu plantat pe care incerc sa il fac. Am mai avut (tocmai ce a fost donat) un acvariu de 30 de litri doar cu plante easy unde mi-am facut cumva mana si am invatat dintr-o gramada de greseli cateva notiuni de acvaristica.

Deocamdata am:
- un lemn red moor, cumparat acum un an si care a tot stat pe un raft in birou si m-a facut sa ma gandesc la un acvariu mai mare.
- un acvariu Dennerle Scaper's Tank de 55 de litri, proaspat spalat si care va sta cateva ore cu apa pentru a ma asigura ca e okay.
- 2 litri de substrat fertil Power Sand, 9 litri de sol Amazonia si 2 litri de nisip Sulawesi. Am calculat ca ar ajunge pentru un strat de 8 cm, am sa fac un deal in zona din spate.
- un filtru extern Oase Biomaster Thermo 240 si 4 litri de Matrix. Probabil voi pastra bureti doar in prefiltru. Mai tarziu, dupa ciclare, o sa adaug un plic de Purigen.
- bacterii Seachem Stability, conditioner Seachem Prime si un set de teste JBL pentru masurarea parametrilor din timpul ciclarii.

Atasez doua fotografii facute imediat ce am deschis coletul. Sper sa nu fie prea mare lemnul pentru acvariul asta si mai ramana ceva loc si pentru plante. Excelent site-ul plici.ro, cum serveste si linkurile gata pregatite pentru forum. Mura-n gura

In urmatoarele zile o sa las la ciclat acvariul fara lumina si plante. Mai tarziu vor veni o lampa, un sistem pentru CO2 si plantele. Pana atunci o sa am timp sa planific ce plante pun. La prima strigare ma gandesc la un pic de gazon din Eleocharis Pusilla, jos pe lemn Anubias mic, in zona de mijloc pentru contrast Ludwigia Super Red si sus un soi de Bucephalandra un pic rosiatic. In spate fie ramane gol cu colant negru pe principiul "less is more", fie cateva fire de Rotala, tot pentru contrastul dintre verde si rosu. Si un pic de moss pe lemn.

Va astept cu orice critica sau sfat, sunt bine venite si utile.

image
image

alinutz80 wrote:Salutari si bine ai venit!

O sa fie bine si va fi un inceput bun, ia totul incet si sigur.

E foarte bine ca incepi startul fara lumina si plante, e ok, poate scapi pe viitor de alge

Si eu sunt de acord cu flo si ocean, nu vad necesitatea CO2 ului pentru perioada ciclarii pana nu ai plante in acvariu.
Oricum CO2 ul il poti pune sau nu, nu e obligatoriu doar daca vrei plante pretentioase. Poti sa vezi toate acvariile mele din semnatura si nu am la niciunul dintre ele CO2 si nici nu cred ca voi avea.
Dar, aici depinde ce vrei sa faci in acvariu.....tii pesti si atunci creezi un biotop dedicat lor...te hotarasti la zona si pesti....sau tii plante si faci un acvariu plantat full si cu plante de tot felul (aici ai nevoie de CO2).

Asteptam poze in noul jurnal

Multumesc. A venit coletul, incepe in seara asta si jurnalul Va fi acvariu cu multe plante si apoi cativa pesti mici. E in plan si instalatia de CO2.
flo77 wrote:Samy intr-un fel ai facut o introducere la ce vroiam eu sa intreb.
@end-er Cunosti care este kH-ul apei tale de larobinet? Daca apa este prea moale as adauga ceva carbonati. Daca ai ce iti trebuie, poti sa urmaresti cum evolueaza pH si kH in acest timp.
@samy in timpul ciclarii, de ce as vrea sa am pH scazut?( tine cont ca vrea sa foloseasca metoda cu intuneric total, fara plante sau animale).

Inca nu stiu, dar o sa vina impreuna cu acvariul un set de teste la picatura pentru calitatea apei si o sa testez. A fost una din greselile facute la inceput la acvariul mic si am invatat lectia. Nu am testat suficient, nu am facut schimburi de apa si mi s-a topit un rand de plante.
flo77 wrote:Bine ai revenit!
Cr substrat vrei sa utilizezi?
Ma bucur ca vrei sa vrei sa utilizezi Dark Start Method ca metoda de ciclare(nu zic la umbra ca e de fapt la intuneric, un fel de noapte polara).
Bineinteles ca aceasta metoda se preteaza mai ales daca folosesti substrat activ(gen ADA Amazonia 2) care elibereaza amoniac/amoniu un apa.
Referitor la aceasta metoda sunt curios daca o sa faci doar o schimbare masiva de apa la sfarsit sau o sa faci schimbari de apa atunci cand concentratia de NH3/NH4. sau NO2 cresc peste 4 ppm?
Nu cred ca este necesar(as zice indicar) sa folosesti CO2 la aceasta metoda, desigur pareile pot diferite.. In schimb filtrele trebuie sa functioneze din plin.
Tine-ne la curent cu evolutia ciclarii.

Multumesc. Fix ADA Amazonia am luat si un pic de ADA Power Sand. Am citit ambele variante - fie un schimb mare de apa la sfarsitul ciclarii, fie schimbari pe parcurs daca amoniacul depaseste o anumita valoare. Dezbatem in jurnal Am luat teste de apa la picatura ca sa pot verifica pe parcurs valorile.
Samy wrote:Da da, asa dai timp la tot sa se adapteze si la co2 . Cel putin asa am invatat eu de la niste batranei.

Planificasem sa iau peste vreo luna lampa si instalatia de CO2 si plantele. Deci sa iau mai repede instalatia de CO2.
EverSad wrote:Salut! Si bine ai revenit in urma contaminarii anterioare.

Daca faci ciclarea 'la umbra' pui doar substrat, lemne, pietre, filtru. (si apa, daca vrei)

Poate deschizi un jurnal si ne spui ce filtru si ce materiale ai acolo.

Multumesc. Urmeaza si jurnalul. Ciclarea va fi la umbra din cateva motive: am timp sa planific, pot sa impart bugetul in doua transe si vreau sa evit greseala de data trecuta cand am luat sol fertil Tropica si mi s-au topit primele plante pentru ca nu am facut teste de apa si schimburi suficiente. Asa se invata
narcis wrote:Bine ai venit. Fa un jurnal, sa dezbatem acolo diferite aspecte.

Multumesc. Imediat ce vine coletul si pun solul si lemnul in acvariu pornesc si jurnalul.
Samy wrote:Salutare, si bine ai revenit.
Din ce ai scris se pare ca tea luat pasiunea bine pentru acvaristica
Abia astept sa vad ce faci,startul mi se pare super .
Daca ai si co2 pornestel de la inceputul ciclari .
Bafta!

Multumesc. Microbul, da
Sa pornesc instalatia de CO2 chiar daca fac ciclarea fara lumina si fara plante?
Salutare si bine v-am gasit.

Numele meu este Lucian, am 40 de ani, locuiesc in Iasi, lucrez in IT si invatamant. Imi place acvaristica, am avut doi ani un acvariu micut despre care am cerut cateva sfaturi aici pe forum si l-am "transformat" atunci din plastic in natural. Cum experienta a fost faina si mi-a dat idei, continui "microbul" cu amenajarea unui acvariu mai mare si vreau sa fac asta "the right way" incepand cu prezentarea de aici si continuand cu un jurnal. Am vazut pe forum acvarii senzationale care pot fi luate drept exemple, am citit sfaturi foarte okay din care am avut ce invata, sper sa pot arata si eu in timp un acvariu interesant.

Acvariul este pe drum de la Cluj. Multumesc si pe aceasta cale celor de la Nevertebrate pentru amabilitate si sfaturi. Este un Dennerle Scaper's Tank de 55 de litri, pentru care am luat deocamdata substrat, filtru extern si material filtrant. Am si o radacina de red moor care m-a inspirat sa vreau un bazin mai mare. Probabil voi incepe sa ciclez acvariul fara lumina si fara plante si, cat va dura ciclarea, voi avea timp sa planific hardscape-ul si plantele si sa iau restul accesoriilor.

Sa ne auzim cu bine in jurnal si in alte topicuri.
Arata foarte bine acvariul, felicitari si succes cu el. Mi se pare un progres vizibil fata de pozele anterioare - plantele arata mai verzi si mai sanatoase, apa pare mai limpede. Nice.
Yep, e putin jos, il ridic. Am pastrat o fasie subtire de burete la admisie apoi doar mini siporax.
Salut, Andrei, spor sa ai cu acvariul. Felicitari pentru rabdare, e important sa astepti sa se cicleze inainte sa pui pestii. Acelasi model de la Diversa il am si eu si tot de putin timp. Ai primit sfaturi foarte okay aici de la cei cu mai multa experienta. Cred ca ar fi bine sa inlocuiesti filtrul din kit cu unul de capacitate mai mare si in care sa adaugi material pentru filtrare biologica. Eu mi-am luat un filtru intern in care am pus Mini Siporax pentru ca eram limitat de spatiu dar, daca poti, cred ca ar fi bine sa iei un filtru cascada ca sa ramana mai mult spatiu pentru pesti in bazin. Poate te hotarasti sa adaugi si cateva plante, eu incepusem cu niste decoruri artificiale si tocmai am reamenajat acvariul cu un lemn si cateva plante naturale. Spor sa ai
We did it Am reamenajat acvariul in intregime natural. Am inlocuit pietrisul vechi de granulatie mare cu Tropica Soil, am ancorat lemnul de o piatra, am prins de el patru plante Anubias: o Nana Bonsai, doua Nana si una Barteri, am adaugat inca un saculet de Mini Siporax si cateva bacterii de la Saachem in filtru, am pastrat o mare parte din apa veche apoi am mutat pestii si suntem incantati de rezultat. Guppy deja ciupesc plantele si ancistrusul sta numai pe lemn.

image
Am inteles, pas la lipit. Daca ramane lemnul sa pluteasca in acvariu cateva zile cu anubias prins de el si "urcat" impreuna cu el banuiesc ca nu e nici o problema, nu?
Multumesc. Planuiesc sa prind de lemn cateva plante anubias cu adeziv pentru moss si plante acvariu luat de pe nevertebrate. Ar fi o idee sa lipesc lemnul de sticla de jos din acvariu? Apoi sa pun pietris pe langa? Sau e mai okay cu o piatra legata de el? Sau sa-l las sa pluteasca pana coboara singur?
Trei zile si coafura inca rezista. In sensul ca pluteste daca iau greutatea de pe ea. "Tati, o sa putem baga vreodata chestia asta in acvariu?" )
Multumesc. Deci si schimbare de apa. O sa fac asa.
Am cumparat un lemn pentru acvariu. Planul e sa inlocuiesc castelul si "planta" artificiala cu acest lemn si cu plante naturale. Deocamdata l-am pus in cada cu apa calda unde sper sa se imbibe cu apa si sa nu mai pluteasca. Este vreo modalitate sa grabesc acest proces? Nu cred ca ar fi okay pentru pesti sa pun si gantera in acvariu. Glumesc, bineinteles.

image
 
Forum Index » Profile for Lucian L » Messages posted by Lucian L
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com