[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: end-er
Forum Index » Profile for end-er » Messages posted by end-er
Message
Arata foarte bine acvariul, felicitari si succes cu el. Mi se pare un progres vizibil fata de pozele anterioare - plantele arata mai verzi si mai sanatoase, apa pare mai limpede. Nice.
Yep, e putin jos, il ridic. Am pastrat o fasie subtire de burete la admisie apoi doar mini siporax.
Salut, Andrei, spor sa ai cu acvariul. Felicitari pentru rabdare, e important sa astepti sa se cicleze inainte sa pui pestii. Acelasi model de la Diversa il am si eu si tot de putin timp. Ai primit sfaturi foarte okay aici de la cei cu mai multa experienta. Cred ca ar fi bine sa inlocuiesti filtrul din kit cu unul de capacitate mai mare si in care sa adaugi material pentru filtrare biologica. Eu mi-am luat un filtru intern in care am pus Mini Siporax pentru ca eram limitat de spatiu dar, daca poti, cred ca ar fi bine sa iei un filtru cascada ca sa ramana mai mult spatiu pentru pesti in bazin. Poate te hotarasti sa adaugi si cateva plante, eu incepusem cu niste decoruri artificiale si tocmai am reamenajat acvariul cu un lemn si cateva plante naturale. Spor sa ai
We did it Am reamenajat acvariul in intregime natural. Am inlocuit pietrisul vechi de granulatie mare cu Tropica Soil, am ancorat lemnul de o piatra, am prins de el patru plante Anubias: o Nana Bonsai, doua Nana si una Barteri, am adaugat inca un saculet de Mini Siporax si cateva bacterii de la Saachem in filtru, am pastrat o mare parte din apa veche apoi am mutat pestii si suntem incantati de rezultat. Guppy deja ciupesc plantele si ancistrusul sta numai pe lemn.

image
Am inteles, pas la lipit. Daca ramane lemnul sa pluteasca in acvariu cateva zile cu anubias prins de el si "urcat" impreuna cu el banuiesc ca nu e nici o problema, nu?
Multumesc. Planuiesc sa prind de lemn cateva plante anubias cu adeziv pentru moss si plante acvariu luat de pe nevertebrate. Ar fi o idee sa lipesc lemnul de sticla de jos din acvariu? Apoi sa pun pietris pe langa? Sau e mai okay cu o piatra legata de el? Sau sa-l las sa pluteasca pana coboara singur?
Trei zile si coafura inca rezista. In sensul ca pluteste daca iau greutatea de pe ea. "Tati, o sa putem baga vreodata chestia asta in acvariu?" )
Multumesc. Deci si schimbare de apa. O sa fac asa.
Am cumparat un lemn pentru acvariu. Planul e sa inlocuiesc castelul si "planta" artificiala cu acest lemn si cu plante naturale. Deocamdata l-am pus in cada cu apa calda unde sper sa se imbibe cu apa si sa nu mai pluteasca. Este vreo modalitate sa grabesc acest proces? Nu cred ca ar fi okay pentru pesti sa pun si gantera in acvariu. Glumesc, bineinteles.

image
Multumesc. Asa o sa fac.
Multumesc, Adrian. Planuim o schimbare in acvariu care sa includa si schimbarea pietrisului. Ce ar trebui sa fac pentru a nu decicla acvariul? Sa pastrez filtrul neatins, fara sa il spal? Sa pastrez si o parte din apa intr-un bidon si sa o pun inapoi dupa ce schimb pietrisul? Mai pot face ceva? Eventual sa adaug o solutie cu bacterii in filtru?
Azi am adaugat prima planta naturala in acvariu, o Anubias Nana. Pustiul a fost entuziasmat, s-a ocupat el de mare parte din operatiune, cu ocazia asta i-am bifat si cateva poze pentru saptamana de scoala altfel. Un fel de gradinarit altfel A insistat sa o plantam in pietris si nu sa o legam de ceva cu radacinile afara asa ca am acoperit o parte din radacini cu pietris lasand rizomul afara. Sper ca e cat de cat okay si asa, daca nu va rog sa imi spuneti si modificam. In seara sta deja ma intreba de o planta cu frunze mai inalte pe care sa o punem mai in spate si sa mascheze filtrul si incalzitorul. Am citit despre Vallisneria dar o sa asteptam o perioada sa vedem ca ii merge bine Anubiasului.

Ca sa-i fie plantei okay continui cu schimburi saptamanale de apa de 30%? Pe langa asta ar fi okay sa punem in apa zilnic cate o picatura de Easy Carbo? Domnul de la care a luat planta ne-a dat si un flacon cu asa ceva. Si, cand mai fac testele de apa, sa arunc o privire si pe CO2 sa fie peste zero? La prima vedere planta si pestii par in regula. Deja un guppy a inceput sa rontaie din ea.

image

image

image
Am inteles. Multumesc. Gradinar de apa dulce ma fac
Multumesc. Deci, cand vine, o scot din ghivecelul ei, o spal de pamant si o leg de ceva? Banuiesc ca de o piatra.
Incepem cu pasi mici trecerea de la artificial la natural. La schimbul de apa de ieri am renuntat la "planta" artificiala rosie si urmeaza sa primim de la un crescator din oras o planta Anubias Nana. Sper sa se prinda in pietris, chiar daca are granulatia destul de mare. Cum e mai okay sa o plantam? Sa punem direct acel mini-ghiveci si sa il acoperim cu pietris? Sau sa scoatem planta, sa ii curatam radacina si sa o prindem de o piatra, urmand sa isi prinda ea radacina in substrat? In topicul - foarte fain - postat de Silviu in sectiunea de plante vad ca recomanda prinderea, cel de la care o primim ne-a sugerat sa pastram mini-ghiveciul, nu stiu cat schimba datele problemei faptul ca avem pietris de granulatie mare. Sper sa ma sfatuiti cei mai cu experienta cum sa fac
Multumesc pentru cuvintele frumoase. Sa trecem cu totii cu bine peste perioada asta dificila si sa putem sa ne ocupam si de hobby-ul asta cat mai bine.
Da, am vazut ca era acel filtru de colt, un inlocuitor pentru material filtrant si o extensie. Cum ziceam, devine putin microb. Sunt tentat de un cub pentru birou si se pare ca pot folosi perioada aceasta de carantina pentru documentare si planificare
Asa o sa fac. Multumesc
Multumesc. Sa ma bazez pe temperatura setata la incalzitor sau pe cea afisata de termometru? Instinctual as seta incalzitorul la 23.
Am inteles. Asa o sa fac. Scot peretele si restul de bureti si adaug cat de mult mini siporax. Multumesc.
 
Forum Index » Profile for end-er » Messages posted by end-er
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com