[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GeoCri3772
Forum Index » Profile for GeoCri3772 » Messages posted by GeoCri3772
Dar are ceva daca mai ciuguleste din mancarea ancistrusului (Tetra WaferMix)?
Am 7,2.
Peste tot zice ca ,,Betta este total nepretentios la parametrii apei (duritate , ph) '' dar totusi ce ph ii trebuie si ce duritate,de temperatura stiu
Ancistrusul in cat timp se face mare?
adrian09 wrote:in primul rand cred ca pentru 100 l, 5 carasi si 4 ancistrus sunt multi.. e suprapopulat...nu se vor putea dezvolta bine dar .. in fine..
La carasi,in general,trebuie sa ai o filtrare biologica mai buna..Asta pentru ca acestia fac mizerie multa Ocantitate mare de dejectii = mai mult amoniac asta inseamna mai multa treaba pentru bacterii
nu stiu ce capacitate de filtrare ai,adica cati litri mediu filtrant bio si cit filtrare mecanica...ce tip de filtru ai

Ai dreptate,e suprapopulat ,eu zic ca daca da 2 carasi sau mai bine 3 e ok.
Cel mai bine era sa ai in acvariu 2 carasi si 4 ancistrusi sau 3 carasi si 2 ancistrusi .
Ioandum wrote:Buna dimineata, in primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Vom pastra acvariul si sper sa ma descurc cu el, am crescut mereu diferite animale si dedicatia pt ele nu este o problema pt mine.
Cu putin noroc, am descoperit un amic care are acvarii de multa vreme si deseara vom curata acvariul si vom schimba partial apa.
Pentru ustensilele necesare acestei operatiuni, am fost indrumata catre hornbach, fiind cel mai aproape de locatia mea actuala, respectiv Balotesti.
Mai am o intrebare care ma nedumereste: apa pe care o pun, trebuie sa fie apa plata imbuteliata, sau apa de la chiuveta? Aici avem apa din put si este trecuta prin 3 filtre, unul uv pt bacterii, unul cu care pt calcar si eu am montat un filtru zepter care o curata si ii ofera un ph optim. Cu toate astea, nu o folosesc la gatit.
Multumesc mult, inca o data si atasez poze; o zi buna.

Frumos acvariu , mai pune apa in el ca mai poti ,arata urat daca nu e plin.
Misto treaba asta .
adrian09 wrote:
dandumitru wrote:
adrian09 wrote:
dandumitru wrote: Batranilor !

51 de ani ancorati puternic in viata din care doar cativa si de acvaristica.

acesti "cativa" ani se rezuma la peste 20?..

Putin peste 20, pentru ca inainte de 25 doar am copilarit. Ce este mai tragic, e ca nici acum nu m-am maturizat. Inca mai copilaresc, iar dupa varsta cat de curand voi intra intr-o alta faza a copilariei !

eu zic ca asta este cel mai bine... sa nu uitam sa fim si copii...atata timp cat putem sa fim si copii inseamna ca ai putem intelege pe cei tineri si mai ales nu am ajuns in stagiul de corp care taraste dupa el un creier obosit

GeoCri3772 Multi ani sanatosi si frumosi.Daca te ti de acvaristica,ajungi sa cunosti multe lucruri esentiale in viata...Nu o sa foie usor, dar nimic din ce este usor nu poate da satisfactii depline

Multumesc la fel . O sa ma tin de acvaristica ,nici daca vreau nu ma mai desprind ,ma pasioneaza prea mult .
Carasii fac multa mizerie ,plus ca nu poti tine prea multi (50 litri - un caras),pe cand daca faci un acvariu de vivipari sau de pesti mici (gen neoni) poti pune mai multi .
Mai bine donezi pestii aia si dai un reset acvariului,il faci dupa bunul plac dar mai intai : iti place acest hobby,vrei sa continui ?
Cozmastie wrote:14

Micutule . Multi înainte!
ok
Nu e mai agresiv ca de obicei ,e la fel ca întotdeauna,nu cred ca îl va ataca vreodata pe prietenul lui (Ancistrusul),nu l-a atacat niciodata,nu l-a alergat niciodata , ancistrusul poate merge oriunde prin acvariu(stiu ca uneori isi stabileste teritorii si îl ataca doar cand e in teritoriul lui )ca Betta nu ii face nimic.
Nu e umflat deloc,e doar mare,nu gras , este mereu activ ca de obicei,mananca bine ,vine dupa deget . Imi pot da seama care este varsta lui? aproximativ
Salut. Revin cu un nou topic .
Bettanul meu este mult mai mare decat a fost cand l-am luat ,ma refer la corp ,nu la inotatoare ,e ok sa se dezvolte asa repede ,îl hranesc de doua ori pe zi cu sera Bettagran,Daphnia,Tetra Pro Algae , fulgi pentru pesti tropicali(nu prea mananca d-astia),artemia,larve de tantari(destul de des).Lumina e aprinsa 7 ore jumate pe zi.
Are ceva daca mai ciuguleste de pe jos si uneori din mancarea ancistrusului (tetra water mix)?
Este ok setat incalzitorul dar sa sti ca cu cat temperatura este mai mare cu atat viata bettanilor se scurteaza .
Eu zic ca trebuia sa iei un acvariu mai mare ,din ce am vazut pe net ,Marina Betta Kit costa undeva la 60 de lei,bani cu care puteai sa iti iei un acvariu de 10 litri sau mai mult chiar.
Filtrul hang on e bun , ca material filtrant poti pune mini siporax dar repet:acvariul este foarte mic ,mai bine ia unul de 10 litri si vei avea un Betta fericit (mai fericit decat in 2 litri sau mai putin).
MickeyT341 wrote:Uitati cum vreau sa arate ambele acvarii,cel de 16 litri sa fie cu un Betta si un melc impreuna cu 4 plante ,doua Anubias si doua ...... care sa stea in nisip fara fertilizanti si sa stea la lumina unui neon (daca inchid lumina in camera neonul lumineaza toata camera deci nu e chiar asa de slaba lumina).
Acvariul mic cu o planta Anubias ,dar nu Anubias normal ,Anubias din ala versiunea mica (are la petshop ) cu doi melci pomaceea ,pot face asta?

Da ,poti face asta ,melcii nu au nevoie de mult spatiu .
MickeyT341 wrote:Si Betta nu imi va ataca melcul ?

Poate ca da dar melcii se adapteaza repede si isi tin ,,coarnele" in cochilie

Forum Index » Profile for GeoCri3772 » Messages posted by GeoCri3772
Go to: