[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GeoCri3772
Forum Index » Profile for GeoCri3772 » Messages posted by GeoCri3772
clase74 wrote:Multumesc pentru raspuns, noua tocmai culorile vii si decorurile ne plac in acvariu...deocamdata, avand in vedere ca inca nu sunt pesti. O intrebare: in perioada asta de ciclare capacul la acvariu trebuie ridicat sau acvariul ramane cu capacul pus?
Nu are importanta . Lasa-l pus.
clase74 wrote:Multumesc pentru raspuns, noua tocmai culorile vii si decorurile ne plac in acvariu...deocamdata, avand in vedere ca inca nu sunt pesti. O intrebare: in perioada asta de ciclare capacul la acvariu trebuie ridicat sau acvariul ramane cu capacul pus?
Nu are importanta .
E 400 de lei dar are 10 litri ,prefer sa dau 500 si sa aiba 20 de litri .
La mine în oras nu prea sunt produse vandute la mana a doua .
Din cate stiti am doua acvarii , unul de 12 litri cu un mascul Betta si unul de 60 care e la ciclat .
Am vazut la Animax un acvariu Dennerle Nano Cube Complete+ 20 L si mi se pare foarte bun la pretul actual de 500 RON. (am creat acest topic cu speranta ca voi stiti mai bine daca se merita sau nu )
Descrierea produsului : Acvariu Dennerle Nano Cube Complete+ 20 L din sticla de cea mai buna calitate obtinut prin tehnologie de curbare in unghi de 90 grade sub temperaturi inalte.

Caracteristici si beneficii acvariu Dennerle Nano Cube Complete+ 20 L:

Dimensiuni optime pentru aquascaping
Lumina cu tub 11 W pentru cresterea plantelor de 6500 Kelvin
Dedicat cresterii plantelor, pestilor, crevetilor si melcilor
Dimensiune: 25cm x 25cm x 30cm, aprox: 20 Litri.
Pachetul Nano Cube contine:

Acvariu din sticla Capac
Folie fundal neagra
Burete suport
Nano fitru de colt
Lampa Nano Light 11W
Pietris Nano Shrimps Gravel Bed, Sulawesi Black
Substrat nutritiv Nano DeponitMix
Nano Termometru

E ok sau pot sa fac ceva asemanator la un pret mai mic ?
În acesta vreau sa pun un mascul Betta .
O sa am trei acvarii , unul de 12 litri cu mascul Betta,unul de 20 de litri tot cu un mascul Betta si unul de 60 de litri cu 20 de pesti ,10 guppy si 10 neoni.(asta e planul la ala de 60 de litri)
Cozmastie wrote:mai bine cu sare,eu fac tratament la guppy de ceva vreme,boala stagneaza,oare chiar asa greu se vindeca?

Eu la Betta am folosit Sera Baktopur deoarece avea coada putin franjurata si in a 11 zi de tratament avea coada perfecta.
Asa era înainte de tratament :
Cozmastie wrote:NU baga antibiotice inca.incearca cu sare neiodata(de muraturi)cam o lingura rasa/10l apa.boala e cauzata de o bacterie,aceasta atacand cand pestele e mai sensibil.aceasta boala poate aparea si din cauza calitatii proaste a apei.eu as incerca cu sare inainte...

E si asta o solutie
Se refac de la sine daca nu cumva pestii se bat sau se agata in ceva coditele .
E ca si cum te-ai fi taiat la mana in ceva ,daca iei mereu coaja nu se mai vindeca niciodata.
Totusi e bine sa faci un tratament cu Baktopur sau alta solutie de genu.
Atentie : Daca nu ai alt acvariu în care sa pui doar pestii cu probleme ,poti pune Baktopur sau alte chimicale in acvariu cu tot cu pestii sanatosi dar sa nu fie carbon activ in filtru pentru ca nu isi mai face efectul nicio solutie,niciun chimical gen (AquaSafe, Baktopur, etc)
Sera Baktopur e solutia .
Mie mi-a mers la Betta .
MSI wrote:
GeoCri3772 wrote:

Eventual as pune in acvarii carbon activ ( sunt niste graunte se gasesc la pet shop ), iei cate 50 grame, le pui in o bucata mica de dres ca sa treaca apa si sa nu iasa grauntele de carbon, si le bagi la fel in locul unde erau bureti in filtre. Carbonul activ chiar este un lucru benefic, limpezeste apa, absoarbe chimicale, s.a.m.d.

Carbonul activ se foloseste din cate stiu doar dupa tratamente in rest e chiar contraindicat.
In orice caz daca pui carbon activ este recomandat sa il schimbi odata la o luna cu altul nou ,înainte sa îl pui in filtru (pui grauntele într-o bucata mica de dres ,cum a spus si @MSI ) spala grauntele bine (cu apa de la robinet ,sub jetul de apa) ,grauntele au o negreala pe ele.
Daca nu il schimbi la maxim o luna va elimina in apa toate chimicalele acumulate pana atunci .
Carbon activ = cel mai intalnit material filtrant pentru filtrarea chimica
Tatal tau o sa fie mandru de tine pentru ca ai modificat multe lucruri care nu erau corect facute. (bine ai mai si facut greseli da... )
paradoxx wrote:Debitul filtrului scade cand buretii se umplu de detritus,mancare ramasa,cacatei etc dar e bine sa il ai imbibat cu tot felul de resturi,coloniile de bacterii benefice au cu ce sa se hraneasca.
Ancistrusii au fost si inca sunt unii dintre pestii mei preferati(poate chisr cei mai preferati ^^) si stai numai sa vezi masculul cat de grijuliu e cu icrele,cu puii,etc pe perioada de inmultire.
Nu iti face griji pt taninul eliminat de creanga,mereu spun asta : nulti acvaristi in anii 80/90 puneau pliculete de ceai negru in apa acvariului pt a da tenta aceea maronie wild,iar noi fierbem slalam fierbel spalam si iar fierbem crengile doar sa scapam de tanin...mie imi place maxim culoarea apei cu tanin,iar app de creanga,las.o sa pluteasca in deriva prin acvariu,se va scufunda singura,nu trebuie sa iti pui atatea probleme,pe pesti nu ii va afecta plus ca ancistrusilor le place sa rontaie de pe lemne

Chestia cu pliculetele de ceai nu o stiam
Am spus si eu ca pestii nu sunt afectati de tanin .
Lilit wrote:
GeoCri3772 wrote:
Nuuuu!!! Nu spala buretii cu apa de la robinet deoarece contine clor si omori bacteriile bune .
Spala-i cu apa din acvariu doar daca vezi ca scade debitul filtrului.

Stiu ca asta o sa sune chiar tampit, dar ce inseamna ca scade debitul filtrului?
Daca i-am spalat o data la robinet - acum o saptamana - bacteriile bune s-or fi refacut intre timp de la sine sau trebuie sa fac eu ceva?

Scade debitul filtrului adica scade puterea cu care e ,, aruncata" apa de filtru
Oh nu . Ai deciclat filtrul , bacteriile se refac in aproximativ o luna ,timp in care trebuie sa nu schimbi apa dar avand în vedere ca deja ai pesti in acvariu (ciclarea se face fara pesti) trebuie sa schimbi cate 5-10 litri de apa in fiecare zi (ciclare cu pesti).
Poti scurta aceasta perioada de o luna cu ajutorul unor startere pe care le cumperi de la petshop Filter Start sau diferite alte produse.
Deciclarea poate avea urmari foarte grave.
Lilit wrote:
Apropo, cat de des se spala buretii din filtru? Ii pun sub robinet si gata, nu?

Nuuuu!!! Nu spala buretii cu apa de la robinet deoarece contine clor si omori bacteriile bune .
Spala-i cu apa din acvariu doar daca vezi ca scade debitul filtrului.
Filtrul are un furtunas in afara acvariului din filtru si de la capatul furtunasului (partea din afara acvariului) reglezi debitul bulelor de aer.
Debitul de apa il reglezi din filtru .
Lilit wrote:Hm, castravetii mei stau deja in apa de vreo 12 ore, dar ambii ancistrus sunt lipiti de ei, parca nu-mi vine sa-i gonesc, e prima data in viata lor ca vad un castravete... Apropo, daca nu au mustati, inseamna ca ambii ancistrus sunt femele? Cat de des le dau castravete/salata/spirulina? Zilnic doua ore? Saptamanal? Daca nu coboara de pe ele, trebuie sa ii gonesc eu?
Daca si melcilor le place castravetele, inseamna ca voi avea si mai multi melci?
Am fiert doua ore mica buturuga pentru ancistrus, acum ce fac, o spal sau o las in zeama aia maro pana se raceste? Apoi o bag pur si simplu in acvariu, cu o greutate pe ea?
Inca nu m-am lamurit exact cum trebuie sa ajustez filtrul de apa sa nu mai faca atatea bule, incerc sa ma uit maine la niste tutoriale pe youtube... Poate ca plantele mele (anubias) au inceput sa ingalbeneasca usor si din cauza ca apa din acvariul mare nu a mai fost schimbata de peste o luna. Am pregatit deja 5 litri - nu stiu sigur daca trebuie sa las apa sa stea 24 de ore SI sa pun solutie pentru declorinare sau numai una dintre variante, dar, oricum, maine voi schimba 5L din acvariul de 60. Ajung 5? Oricum, in momentul de fata toti pestii din ambele acvarii inoata prin apa, nu la suprafata ei si pana si pestele neon a inceput sa se plimbe la vedere.
Apropo, plantele trebuie si ele hranite?
Mai am o mie de alte intrebari, dar ma opresc deocamdata la astea.
Multumesc pentru rabdare, noapte buna.

Scoate castravetele si pune altul ,daca sunt mici nu ai cum sa iti dai seama daca sunt masculi sau femele,cand se fac mai mari masculii o sa aiba mai multe mustati si mai mari iar femelele mai putine si mai mici.
Spirulina,salata etc le dai in fiecare zi ,bine,nu prea stiu de salata si alte legume daca dai in fiecare zi dar mancare de Ancistrus, Spirulina Tabs etc eu le dau in fiecare zi .
Mai bine schimba 10-15-20 de litri ,5 e prea putin.
Lemnul poti sa pui o piatra pe el sau mai multe si in timp le iei ,o sa se îmbine cu apa si o sa stea singur fara sa pui pietre pe el sau alte chestii .
Zeama maro (taninul)nu este toxica pentru pesti ,dar o sa iti maroneasca apa in primele saptamani ,solutia este sa faci schimburi de apa mai dese (nu foarte mari) si vei scapa de tanin din apa.
Ancistrusii tai o sa stea doar pe lemn o perioada, o sa vezi .
Pe lemn cand o sa il bagi in acvariu la un moment dat o sa iti apara ceva alb ( ) dar nu te speria ,o sa il manance melcii.
adrian09 wrote:eu cred ca cele 2 plante mari din bazinul mare , sunt Anubias

Si eu cred acelasi lucru .
Chiar nimeni ?????
Poti sa pui salata , castravete,dovlecel curatate de coaja crude (daca ai cum sa le fixezi ) dar daca le oparesti nu mai plutesc (daca nu ai cum sa le fixezi pe sticla sau pe undeva pe jos opareste-le).
Apa nu se murdareste usor,pune o felie de castravete de exemplu si las-o mai intai 2 ore apoi 5-10-12 si vezi cand incepe sa se tulbure apa ,atunci o scoti . Vad ca esti foarte speriata de tulburarea /murdarirea apei ,nu trebuie sa fi deoarece daca se tulbura apa ,o lasi o zi doua si isi revine ,daca nu faci un schimb de apa 20-30-40% depinde si gata .(eventual dupa schimbul de apa mai astepti 10-12 ore si pa-pa apa tulbure.
Ancistrusii mai mancanca si tablete de Spirulina,mancare WaferMix,Sera catfish chips si diferite alte mancaruri din comert speciale pentru sanitari ,crustacee etc.
Apa trebuie sa fie (mai) calda ,guppy sunt pesti tropicali.
Guppy stau la suprafata din cauza lipsei oxigenului ,fa cumva si valuieste suprafata apei ,fixeaza out-ul filtrului(pe unde iese apa din filtru) spre suprafata apei ca sa faci valuri(asa se face schimbul de gaze/se oxigeneaza apa/guppy nu mai stau la suprafata apei ).

Forum Index » Profile for GeoCri3772 » Messages posted by GeoCri3772
Go to: