[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: payti
Forum Index » Profile for payti » Messages posted by payti
Periculoasa acvaristica asta! Nu am patit nimic la pescuit (doar cateva carlige infipte prin diverse parti), desi de multe ori pescuiesc in conditii inimaginabile (de genul ca intru noaptea cu barca pe lac, cobor maluri abrupte de peste un metru cu barca in spate, pescuiesc din apa, pe gheata , imi fac loc prin vegetatie compacta...); in schimb acasa e mai periculos: acum vreo 3 ani mi a intrat in nas o tulpina de trestie rupta din cosul de gunoi, cand am ridicat sacul sa l arunc in tomberon, ducand gunoiul, de am fost tot sange, era sa ma innec cu sange inchegat; acum vreo 2 ani, am vazut in casa o elice de la pufuleti dinaia cu un leu, a baiatului; cand o vad, pun mana pe ea si trag sa vad cum merge, stele ambe am vazut, mi a sarit tot in achiul asta, mi a taiat ochiul, tot asa, la urgente, vreo 2 saptamani de tratament

Legat de caras, cum as putea sa l tratez????
cred ca o sa folosesc doar nailon de acum, de frica
pfffffff, nici eu nu stiu, am scapat sticluta cred, sau am apasat pe piatra si apoi am scapat o ... oricum, am incercat s o prind si din aer a sarit o picatura asa rapid s a intamlat ca nici nu mi am dat seama
super naspa, mi s a lipit ochiul ... mi l am dezlipit apoi, dar a ramas lipici pe ochi ... mi l au curatat cu un ac, la microscop, dar acum cred ca mai is alte bube ... azi mi a facut si o injectie in ochi, mi a sarit si un vas de sange, deci is mai rau dar nu mai am ochiul bandajat si vad mai bine cu 2
legat de pesti, eu cred ca s a ranit, is prea multe pietre acolo pt el ... mai gadeam acum sa l donez, dar acum cine mi l ia cu buba
e clar ca nu e bine pt el, oricum la mine e cald, nu pot sa fac frig doar pt caras; nici acvariul nu l schimb

scuze dacamai lipseste cate un P, nu imi maimerge e tastatura si trebuie sa le adaug .... poate imi mai scapa (baiatul mananca e tastatura)
Si o poza cu modificarile, pana in momentul incidentului
o poza cu buba, parca s a mai marit de vineri, de cand n am mai vazut acvariul. Vineri mi am facut rost de moss, in operatiunea de lipire pe pietre, am reusit sa imi pun liici Picatura in ochi! Am ajuns la urgente ... deabia astazi am inceput sa vad ceva cu ochiul
Am gasit ceva, o firma care incarca extinctoare (Blu Cielo - Str. berzei nr. 5, le langa pensiunea Uno) cica la o butelie de 2 kg. costa 25 lei, daca are filet ca si la extinctor. O butelie noua de 2 kg. costa 210 lei!
De vreo saptamana carasul ere o rana mica sub gura, care arata ca un cos rosu. Nu am putut sa o prind in poza. Posibil sa se fi lovit de vreo piatra. Este posibil oare sa fie altceva?
Filtrul tot imi scoate bule de aer nu stiu ce sa ii fac, nici nu vreau sa il tot deranjez. Nu imi dau seama pe unde scapa aer.
Pai asa este si in natura, degeaba iarna incercam sa dam caldura si hrana plantelor. Am patit cu un bonsai din ceva copac dinasta de zona temperata, care nu a facut pauza de iernat (adica sa l pun la intuneric si frig, ca sa i cada frunzele) si mi a murit. La fel este si la cactusi, trebuie pauza iarna, fara apa, ca sa infloreasca. Nu stiu daca la plantele de acvariu nu trebuie aplicata aceasta treaba, adica daca pot megre pe maxim perioada indelungata (diferit de cresterea lor naturala!)
Silviu Man wrote:
payti wrote:
skija wrote:Bagati CO2 cat trebuie si nu o sa trebuiasca sa folositi easy carbo

Pai de acolo a plecat discutia: Cat trebuie?

Cred ca si skija va fi de acord cu mine : atit cit sa-ti mearga bine plantele si sa nu sufere vietuitoarele!
Reteta difera de la acvariu la acvariu, de la plantare la plantare, de la sistem la sistem, ...

Discutii asemantoare sunt si despre fertilizare. Am incercat sa obtin date despre cerintele specifice ale
plantelor crescute submers ... si e liniste totala! Insa acolo discutam de n elemente luate cite n,
in timp ce CO2 e unul singur.

... desi si aici e o intreaga discutie legata de modalitatea de absorbtie si fixare a CO2 ... dar aici voi revini cu detalii,
atit cit am putut gasi si cit timp am avut la dispozitie, pentru cei interesati.

Pai asta era discutia, cat carbon le trebuie plantelor si cand il consuma. Nu sunt discutii asemanatoare, deoarece CO2 chiar este o fertilizare, adica aditie de carbon, macroelement.
Variatie de doar 0,19. Mi se parea foarte mica ca sa iti faci probleme... Se pare ca ori nu prea consuma plantele ori aditia puternica de CO2 compenseaza rapid consumul.
Oricum, se poate trage o concluzie clara: Noaptea plantele consuma cel mai putin CO2.
skija wrote:Bagati CO2 cat trebuie si nu o sa trebuiasca sa folositi easy carbo

Pai de acolo a plecat discutia: Cat trebuie?
Am vazut ca Masterline e produs de un roman, nu il stie nimeni sa l contacteze, poate ne mai lamureste Sau cei mai vechi, poate au mai exerimentat.
Silviu, legat de Easycarbo, scrie mare e eticheta: CO2 from a bottle!
Liv, am spus mai sus, ca putem cauta despre formaldehida deoarece este mai studiata si se gasesc mai multe date, nu ca sa o folosim. Legat de comusi, eu nu am vorbit de asemanari intre anorganiic si organici, ci desre o clasa aparte: aldehide; acizi carboxilici. Normal ca difera, dar au o logica. Uite aici de ex.
T?ria acizilor carboxilici variaz?, în sensul c? t?ria înseamn? capacitatea (sau u?urin?a) de a ceda protoni:
odat? cu cre?terea num?rului de atomi de carbon scade aciditatea;
odat? cu cre?terea num?rului de grupe carboxil cre?te aciditatea;
odat? cu cre?terea gradului de ramifica?ie a catenei acidului scade aciditatea;
.
Aldehidele, daca te uiti, au toate efect dezinfectant, antifungic ... datorita gruparii carbonil ...
Legat de descompunerea aia in 15 ore, mi se pare ceva pt. rosti, adica de unde stiu ei exact ca 15 ore, depinde ce are apa.... Adica nu conteaza ce contine apa si cat, ca ea tot asa se desface
In apa distilata, nimic ce nu reactioneaza cu hidrogenul sau oxigenul nu se descomune sau modifica, deci ala iarasi nu e un exemplu bun pt. cat de rezistenta este acea substanta minune.
despre aldehida glutarica nu prea este scris mult. Dar putem cerceta despre formaldehida, care este cea mai simpla aldehida:
Solu?ia 40% se nume?te formol sau formalin? ?i este un lichid limpede, incolor, cu miros în?ep?tor. Nu se recomand? conservarea la temperaturi sub 10°C deoarece polimerizeaz? ?i devine aproape inactiv. Efectul antimicrobian este direct propor?ional cu cre?terea temperaturii la concentra?ii moderate (1-4%).
Sub influen?a oxigenului în medii alcaline, formaldehida se transform? u?or în acid formic, fiind un agent puternic reduc?tor care se combin? reversibil cu grup?rile –NH2 ale proteinelor bacteriene (albumine, gelatin?), pe care le precipit?.
Astfel, sub ac?iunea formolului, bacteriile ?i toxinele sunt denaturate dar î?i p?streaz? puterea antigenic?, fenomen pe care se bazeaz? folosirea ca adjuvant la prepararea vaccinurilor.

Actiunea trebuie sa fie cam la fel.
Mai putem analiza posibilele reactii ale glutaldehidei, conform formulei ei chimice: OCH(CH2)3CHO
Deci, este o dialdehida cu 5 atomi de carbon. In primul rand, are caracteristice reactiile generale ale comusilor carbonilici, apoi reactiile secifice aldehidelor ... apoi trebuie analizat in functie de lungimea lantului de atomi de carbon (5 are).... Este mutl de discutat, dar oricum se oate simlifica deoarece sunt cateva reactii care ne intereseaza!
Unele reactii ar fi: aditiile de apa (hidratarea); aditia de acizi; aditia de azot (precursori de aminoacizi si aoi proteine)...
Dintre reactiile secifice aldehidelor: reactia de oxidare, de unde rezulta compusi carboxilici (acid glutaric). (sau formic la formaldehida) Dei aici cred ca se trage parte din efectul bactericid.
Oricum, eu nu cred deloc in disocierea ei in 7 zile!!!! Daca ar fi stabila in apa, cat de cat, atunci rin adaugarea ei zilnica ar ajunge imediat la o doza toxica! Deci reactioneaza imediat, cum este si normal ... poate in apa distilata nu mai are cu ce reactiona ...
Am mai intrebat si eu despre asta, se are ca nu stie nimeni
Ea nu intervine, se descomune si elibereaza codoi.
Uitati aici un link http://carbonconnections.bscs.org/curriculum/unit-02/lesson-02.php
Este acolo un grafic cu variatia pH in 2 zile
Ai masurat sa vezi ce pH ai pe la orele 4-6 dimineata, inainte de iluminare? Atunci aciditatea ar trebui sa fie maxima.
Substratul ala cred ca este doar pietris, ai dat super mult pe el doar pt. ca este colorat, fata de un pietris natur care este undeva la 10 lei/5 kg. Daca vreti sa faceti economii si sa nu investiti aiurea, mai bien scrieti / cititi / intrebati de 10 ori si cumparati o data. Mai bine strangti bani pentru filtru extern.
Ultima achizitie. Stiti ce piatra este? Nu reactioneaza cu otet si arata foarte bine.
Nu vreau sa il chinui chiar asa, da oricum, nu a mai crescut, sau doar mi se pare. Are deocamdata destul loc, chiar se strecoara si prin stramtoarea aia dintre pietre. Vine si la mangaiat

Forum Index » Profile for payti » Messages posted by payti
Go to: