[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
The spring between rocks  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:sint mindru asa ca am mai vazut ceva varietati de gupi si mi au placut fantastic si am rezistat sa nu iau si de aia - clar faceam ciorba - da la un moment dat am zis ca l dau naibii de scape si mi fac moftu - da dupa mi am revenit .

Parca te vad pe marginea prapastiei cugetind intens: sa ma arunc, sa nu ma arunc ....... negasind raspuns ai luat o floare de margareta si-ai inceput sa-i rupi petalele: sa ma arunc, sa nu ma arunc ....... pina la urma ai avut noroc si-ai ramas printre noi . Pentru ca fii sigur ca daca bagai toate varietatile de Guppy se lasa cu ban .

Gabi C wrote:Oricum ma bate gindu s ami fac un acvariu cu gupi fara sa mai tin cont de cum sint aranjate plante , pietre ...

Banuiesc ca vorbesti de un al doilea acvariu .

Porcu wrote:Esti slab, fara vointa, nesabuit, actionezi din instinct fara sa te gindesti la consecinte, nu stii ce vrei ......
dan.pavelescu wrote:M-ai strigat, loominate?

Doar daca te simti . Boon venit in cloob .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Deci clar am avut in vedere varianta ca o sa mi o iau pe coaja daca fac mix de gupi . Clar daca fac un acavriu cu gupi nu va fi asta ci unul separat .
Am incercat sa fac in seara asta o poza de ansamblu cu ei da e jale nu stau decit deasupra , cauta mincare si nu prea i pot prinde in cadru . O sa ma incerc in weekend sa fac o poza mai serioasa , acu pun ce am .
[Thumb - IMG_4238.jpg]

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:Am incercat sa fac in seara asta o poza de ansamblu cu ei da e jale nu stau decit deasupra , cauta mincare si nu prea i pot prinde in cadru .

Ceea ce e bine, nu-ti strica bunatate de aranjament .

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cred ca rotala boschii se duce ( scrie undeva ca nu e planta pentru incepatori si eu cred ca s prea incepator inca ) si o sa o scot . O sa cumpar cred rotala grun in locu ei sau poate valisneria nana . De valisneria mi e frica ca va trebui sa stau cu foarfeca toata ziua sa tund la ea .
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pun putin si programul de fertilizare .
Fertilizez acum dupa 4 saptamini tot la 2 zile , dimineata micro ,seara macro .
Fe : 6 ml
NO3 : 12 ml
PO4 : 3 ml
K : 6 ml
Masuratori la 2 ore dupa fertilizare :
Fe = 0,1 ppm
NO3 = 8-10 ppm ( test de la sera nu e foarte exact - scala e foarte larga)
PO4 = 0,6 ppm
Mi se pare ca acvariul inghite mult macro .
Solutiile de macro sint de la easylife, iar micro este Ferropolul de la JBL

This message was edited 1 time. Last update was at 09/04/2016 09:42:32

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ma gindesc sa pun in partea din spate ( daca gasesc) niste cyperus helferi . Cred ca ar da bine in compozitie .
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Vezi ca cyperus helferi creste greu , poti incerca rotala sp green daca rotala boschii nu merge bine
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am citit jurnalul la acest acvariu plantat intr-o suflare.
Cand vad astfel de acvarii ma mananca si pe mine sa incerc.

Legat de foto, il superi pe Cel de sus. Tre sa scoti echipamentele, pestii care nu stau unde ii pui si sa faci ceva cu iluminarea de fundal. Si sa faci ceva ajustare post foto, sa arate cat mai aproape de realitate.

Sugestie:

[Thumb - IMG_4238.jpg]

[Avatar]

IP:

Folosesti lumina de marine?

[Avatar]

IP:

Ceva s-a schimbat brusc (in bine) in perceptia mea despre acvariu' cind am vazut poza editata, parca-i alt acvariu, e moooooooooooooolt mai bine pus in valoare. Senzatia e ca s-a luat o perdea de pe acvariu .

Cred ca in aceasta forma niste Cyperus in spate nu s-ar potrivi. Mi se pare foarte reusit, e pacat sa incerci sa-l imbunatatesti pentru ca nu prea ai ce, e nevoie doar de putin timp pina la maxim.

Asa pofta imi e sa folosesc un soft de editat poze sa scot Goopy din peisaj .

Ti-am sugerat Cabomba "Belem" pentru un viitor setup ?

This message was edited 1 time. Last update was at 13/04/2016 09:23:33

maryusdv8
Membru de baza

IP:

Porcu wrote:Asa pofta imi e sa folosesc un soft de editat poze sa scot Goopy din peisaj .

Rezolvat
[Thumb - IMG_4238_1.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 13/04/2016 18:42:07

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

skija wrote:Vezi ca cyperus helferi creste greu , poti incerca rotala sp green daca rotala boschii nu merge bine

Sa stii ca initial rotala grun am vrut , dar nu am gasit si de pe net nu m am incumetat sa iau ca inca e rece .

um02122 wrote:Am citit jurnalul la acest acvariu plantat intr-o suflare.
Cand vad astfel de acvarii ma mananca si pe mine sa incerc.

Legat de foto, il superi pe Cel de sus. Tre sa scoti echipamentele, pestii care nu stau unde ii pui si sa faci ceva cu iluminarea de fundal. Si sa faci ceva ajustare post foto, sa arate cat mai aproape de realitate.

Sugestie:

Ma bucur mult ca ti place , la cum iti ies marinele sigur ai face ceva foarte reusit siin sectiunea asta de plantate .
Echipamentul il scot de obicei , de data asta mi a fost cam lene( seara ajung foarte tirziu acasa de pe plantatie si s cam rupt de oboseala ) . Pe partea de foto mai am inca de invatat sa zic sa pot ajunge sa l scot aproape de realitate .

um02122 wrote:Folosesti lumina de marine?

Nu am incercat, nu stiu daca chiar merge .

Porcu wrote:Ceva s-a schimbat brusc (in bine) in perceptia mea despre acvariu' cind am vazut poza editata, parca-i alt acvariu, e moooooooooooooolt mai bine pus in valoare. Senzatia e ca s-a luat o perdea de pe acvariu .

Cred ca in aceasta forma niste Cyperus in spate nu s-ar potrivi. Mi se pare foarte reusit, e pacat sa incerci sa-l imbunatatesti pentru ca nu prea ai ce, e nevoie doar de putin timp pina la maxim.

Asa pofta imi e sa folosesc un soft de editat poze sa scot Goopy din peisaj .

Ti-am sugerat Cabomba "Belem" pentru un viitor setup ?

Gupi i am luat de fapt sa compensez nevoia de a vedea rosu in acvariu ... nu am gasit ludwigia mini red asa ca am pus gupi in locul ei . Pe final am sa i inlocuiesc cu ceva care merge in scapele asta sau voi lasa doar rasbora .
Ok, renunt si la ideea de cyperus .

Va multumesc la toti de interventie .

Lucian: ti-am editat eu postul ca sa intelegem ce si cine a spus ceva

This message was edited 1 time. Last update was at 14/04/2016 07:52:22

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Io cred ca trebuie mai multa (mai moolta, ca sa inteleaga si loominatia sa ) culoare. Asa ceva:

image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ce hal de uameni!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sincer ursul a aproape de acolo ! Cu putina ajustare si e perfect integrat in pesiaj ( eventual adaugati si 2 astronotusi )
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

icredibil ce pervers poate fi oorsoo' ala

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am vrut sa iau ieri niste rotala grun , dar nu am gasit o .Aveau in schimb cyperus helferi si am luat un pot si l am pus de test in bazin . Intradevar parca nu prea merge .... Pun si o poza ca referinta ( am scos aparatura )
[/img]image

This message was edited 1 time. Last update was at 16/04/2016 17:27:12

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si un pearling de moss
[/img]image

This message was edited 2 times. Last update was at 16/04/2016 19:31:41

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cyperusu' ar putea fi acceptabil daca s-ar inmulti si-ar face o "perdea" ordonata in spatele pietrelor. Ar dura cam mult da' poate merita o sansa. Marele defect e ca face frunze prea lungi.

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Cyperusu' ar putea fi acceptabil daca s-ar inmulti si-ar face o "perdea" ordonata in spatele pietrelor. Ar dura cam mult da' poate merita o sansa. Marele defect e ca face frunze prea lungi.

Ma gindeam ca o sa fii mai caustic..am scapat ieftin
Oricum am in vedere o planta cu frunze mici Care sa compenseze cryptocorine.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/04/2016 11:57:40

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: