[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reborn 2  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Mic update.
Sunt foarte multumit de cum evolueaza acvariul. Am achizitionat si un prefiltru SunSun, iar buretii care momentan se afla in filtrul extern vor fi inlocuiti cu siporax, acesta ramanand doar cu material pentru filtrare biologica (cat pot sa indes in el ).
Urmeaza saptamana viitoare sa iau si reflectoarele (daca se poate sa primesc si cateva recomandari m-ar ajuta foarte mult) pentru lampa mea 2 x 24 w T5.
Am decis sa mai merg o perioada cu fertilizarea actuala (as dori sa incerc gama Dennerle - fertilizare si substrat, dar la urmatorul reset care va avea loc in primavara anului viitor cand Reborn-ul va ajunge la final si va face loc unui setup nou).
[Thumb - x.jpg]

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
stefanp
Moderator

IP:

Te poti acuma de acum sa faci tufe
Referitor la reflectoare, eu am folosit de la Giesemann si ti le recomand cu caldura.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc Stefan, o sa ma apuc de gradinarit in weekend, am o sila grava sa pun fundalul, ma enerveaza numai gandul ca nu o sa imi reuseasca, si apoi iar ma chinui sa il dau jos prin cei 7 cm cat am intre perete si vas, dar in sfarsit.
Abia astept sa pun si reflectoarele, multumesc pentru sfat.
Deja ma pregatesc pentru urmatorul setup (concept, finante, tot tacamul).

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Am reusit sa obtin ce am dorit de la acest setup, acestea au fost ultimele modificari aduse. Am adaugat un prefiltru filtrului extern, am mai facut cateva mici modificari in el, am eliminat buretii din filtrul extern (a ramas doar cu filtrare biologica, mai exact 1 L de Siporax, 1 L de Eheim Substrat Pro, 1 L de Micromec + 1 L de Matrix amestecat in toate cele 3 sertare) iar pentru filtrare mecanica am, dupa cum am spus anterior, un prefiltru SunSun plin cu bureti.
Am avut urata surpriza sa descopar cand am desfacut filtrul extern ca aveam o crescatorie de melci comunitari in el (o sa cumpar ori mai multi melci asasin ori 2 pesti Botia sa ma scape de melcii astia).
Fauna va ramane neschimbata pana la sfarsitul setupului, preconizata anul viitor prin martie - aprilie si este compusa din 7 Neoni, 4 Corrydoras Panda si 4 Rcs.
Sper sa va placa cum arata si va doresc tuturor o seara frumoasa.

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Poza 1
[Thumb - 2.jpg]

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Poza 2
[Thumb - IMAG1229.jpg]

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Poza 3
[Thumb - 3.jpg]

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Stefan ,
imi plac mult pietrele din stanga si banuiesc ca nu sunt la fel cu cele din dreapta, cel putin din poze nu par.Cred ca ar da mai bine daca ai avea acelasi tip de piatra, in opinia mea.
Mai trebuie bagata foarfeca pe ici pe colo sa-i dai o forma si apoi asteptam sa se dezvolte bine plantele.

Bafta!

Utopia Reef 400
My Aquariums
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Sunt aceleasi pietre, toate, Seiryu,luate de la nevertebrate. Doar ca cele din stanga sunt bagate de 2 zile. Cred ca in timp ajung ca cele din dreapta.
Urmeaza o mica stilizare a plantelor sper sa si iasa asa cum trebuie. O zi frumoasa, Stefan

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
maryusdv8
Membru de baza

IP:

Se vede ca ai muncit mult la el. Dintre toate variantele, asta imi place cel mai mult.
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Baga periuta de dinti pe cele din dreapta sau scoatele afara daca poti si curata-le.

Utopia Reef 400
My Aquariums
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult Marius. Adevarul este ca am muncit la el, si daca ai urmarit de la inceput, a suferit o gramada de transformari acest setup. Nu imi pare rau, ci din contra, am avut foarte multe lucruri de invatat si inca mai am. Foarte frumoase rocile Dragon Stone pe care le ai in cel mic, astept sa il vad si pe cel mare cat mai curand. Multa bafta.

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna seara tuturor,

Nu am mai intrat pe forum de ceva timp din cauza unor probleme de sanatate. Tot din cauza acestor probleme, nu am putut sa ma ocup de acvariu. Consecintele au fost nefaste, am pierdut tot. Dauna totala. Am fost la un pas sa renunt, nu mai aveam puterea necesara sa o iau de la zero, tocmai cand mergea asa cum imi doream. Am dat deja o parte din ce aveam ca si echipamente. Dar.... cu cateva eforturi, am reusit sa fac altceva. Nu este nimic extraordinar, nu este nimic iesit din comun, este doar o incercare de a continua o pasiune, indiferent de greutati.

Va doresc Sarbatori Fericite tuturor, alaturi de cei dragi, si niciodata sa nu renuntati la ceea ce doriti.

O seara frumoasa, Stefan.

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Poza
[Thumb - IMAG1330.jpg]

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Poza 2
[Thumb - IMAG1331.jpg]

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
stefanp
Moderator

IP:

Stefan1979 wrote:
Nu am mai intrat pe forum de ceva timp din cauza unor probleme de sanatate.

Speram ca esti mai ok acum.

Stefan1979 wrote:
Am fost la un pas sa renunt, nu mai aveam puterea necesara sa o iau de la zero, tocmai cand mergea asa cum imi doream.

Cu totii am avut momente mai nefericite cu bazinul, stai linistit, toate trec

Stefan1979 wrote:
Am dat deja o parte din ce aveam ca si echipamente. Dar.... cu cateva eforturi, am reusit sa fac altceva. Nu este nimic extraordinar, nu este nimic iesit din comun, este doar o incercare de a continua o pasiune, indiferent de greutati.

Ne bucuram ca n-ai "aruncat" totul
Sa stii ca imi place aranjamentul, e reusit. Poate ar mai merge cateva crengute "erecte" in coltul din stanga spate.
Ce echipamente ai "maritat" si ce mai ai acum?

Stefan1979 wrote:
Va doresc Sarbatori Fericite tuturor, alaturi de cei dragi, si niciodata sa nu renuntati la ceea ce doriti.

Sarbatori fericite si tie si cel mai important lucru, sa fii sanatos!

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
RvN
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Stefan,

Multumesc frumos. Am dat skimmer-ul, prefiltrul, penseta din inox pentru plantat, una din rocile Seiryu, am aruncat substratul si pietrisul de la setup-ul anterior. Din plante am ramas doar cu ce am acum im acvariu. Sper sa isi revina. Oricum, trebuie sa cumpar si sa il plantez cum trebuie, nu ramane asa. Am pastrat rocile Seiryu mai micute, filtrul tetratec ex600, lampa si neoanele Aquamedic Plant Grow si White Reef si am luat o punga de 10 litri cu Jbl Manado, pe care l-am pus simplu, fara Aqua basis plus.
Ma enerveaza biofilmul pe care il gasesc zilnic, ma gandesc sa recurg la un Dennerle Turbo Skimmer. Daca il are cineva si imi poate spune cate ceva despre el, parti bune si proaste, ar fi ideal.
Il tin cu lumina 4 ore pe zi, pun doar easy carbo 3 ml, nu fertilizez primele doua saptamani deloc.
Astept rabdator acum sa se cicleze. Saptamana viitoare o sa bag un ottocinclus si poate un sae.
O sa il populez dupa ciclare cu cory panda, ottocinclus, sae si creveti.

Reef D
Ariath's Reef
Z Pico
Guppy's Lair
Refinement
stefanp
Moderator

IP:

Un pic de micro incepand cu a doua saptamana cred ca ar ajuta

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Laurentiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Arata bine aranjamentul si promite mult.M-am abonat la acest jurnal si sunt curios sa vad evolutia.
Hardscape-ul intr-adevar mai poate fi completat cu inca o cioata care sa iti completeze cumva partea dreapta spate.
Daca nu gasesti o cioata pe care sa o imbaligi cu a ta cauta niste bucati de red moor suubtiri si implanta-le in zona golasa.
Aranjamentul se poate completa tot pe partea din spate cu microssorum trident,philipinese sau narrow...sau alte plante similare gen tufa.

success ;) !
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Stefan , eu am Dennerle Turbo Skimmer pentru ca folosesc Nano External Skimfilter si acesta vine dotat cu acest skimmer. Eu sunt multumit de el , isi face treaba cu brio.
Plasticul este de calitate , pana la urma vorbim de Dennerle.
Partea proasta sa zicem este ca trebuie sa-ti bagi mana in apa sa-l reglezi daca sa traga mai mult apa prin partea de sus sau de jos.

Bafta cu noul setup si multa multa sanatate!

Utopia Reef 400
My Aquariums

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: