[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu (54L)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sNap7
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inceput sa dozez Kalium in bazin, 5ml / saptamana. Cred ca doar dupa 2-3 saptamani voi vedea ceva rezultate.

Echinodorus, anubias si valisneria cresc intr-un ritm halucinant. Le tund saptamanal ca altfel nu mai vad nimic in acvariu. Anubias-ul a iesit deja peste luciul apei.
As vrea sa plantez ceva de prim plan, ma gandesc la Marsilea Hirsuta. Stiti ceva despre ea, e pretentioasa?
papanini
Junior member

IP:

Eu, la un acvariu tot de 54 litri (juwel korall 60), am un jbl e901 green line.
Clapetele pentru reglarea debitului le tin la maxim. Cu toate astea, pentru ca nu am spray bar montat, pe la mijlocul acvariului curentii de apa sunt cam mici. Dar am rezolvat cu un skimmer. In legatura cu plantele si gaurirea lor. Testele la mine aratau asa
PO4 - 0.6
NO3 - 20
NO2 - 0.05
NH4 - <0.05
GH - 6
KH - 5
cand am gasit nymphaea sp taiwan ciuruita. Dar la mine problema, cel mai probabil se trage de la carenta de fier. Voi face si un test sa vad daca este sau nu corect.

In legatura cu intrebarea ta despre Marsilea Hirsuta, citez:
"Aceasta este cu siguranta cea mai putin pretentioasa planta de gazon, crescand in acvarii cu lumina variind de la slaba pana la foarte intensa. Nu este foarte pretentioasa la fertilizare, insa adaosul constant de fertilizanti, mai ales de Fe, ii vor grabi raspandirea. In mod normal, frunzele noi iesite din substrat prin extinderea plantei sunt galbui, cu timpul transformandu-se intr-un verde inchis. In lipsa Fe, frunzele noi vor ramane galbene, insa se vor inverzi rapid dupa aditia de pastile de Fe in substrat. De asemenea, desi nu sunt obligatoriu necesare, o lumina intensa si aditia de CO2 vor determina formarea unui covor scund si compact din aceasta planta deosebita. Zonele umbrite si acvariile slab iluminate vor determina cresterea mai inalta si aparitia de 3-4 foi pe aceeasi frunza."
sNap7
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa 3 saptamani de K, plantele nu arata cine stie ce...

Totodata, unul dintre carasi e in depresie si cred ca se automutileaza. Radem glumim, dar ceva nu e in regula cu el si nu-mi dau seama ce. Ieri arata si mai rau, nu mai avea inotatoare deloc, maxim 0.5 cm.

[Thumb - IMG_20150313_175819.jpg]

[Thumb - IMG_20150313_175917.jpg]

[Thumb - IMG_20150313_175901.jpg]

[Thumb - IMG_20150313_175932.jpg]

Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Videoclipul e privat.
Carasul sufera de finrot. Daca nu-l tratezi, se duce...
Baktopur Direct de la Sera l-ar putea ajuta, tratat intr-un acvariu separat.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
sNap7
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum merge si videoclipul
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu un mulinez l-am scapat de finrot cu eritromicina, o pastila la 25 litri de apa iar dupa doua zile am scimbat cam 50%din apa.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: