PPS-Pro este un amestec cu urmatoare proportie:
- 1ppm NO3
- 0.1 ppm PO4
- 1.33 ppm K
- 0.1 ppm Mg
Daca ai prea mult dintr-o component nu ai ce face decat sa scazi toate componentele... De asta a aparut sistemul EI, care supradozeaza toate componentele, astfel incat sa nu existe vreo component subdozata. Dar si acest sistem are carente.
Eu iti recomand sa treci pe component separate si sa mentii anumite tinte:
NO3: 5-15ppm
PO4: 0.5-2ppm
Fe: 0.7ppm
Atentie, la dozarea cu componente separate, sa faci o aditie suplimentara de Potasiu (in plus fata de aportul de potasiu care vine cu dozarea de NO3 si PO4).
P.S. daca testul de NO3 este de la JBL, nu am incredere in el... Incearca un test de NO3 de la Salifert sau API
PPS si ca sa impartasim si altora din discutia noastra:
Lucian wrote:Dar nu uita de regula 10:1 NO3/PO4. Daca ai NO3-ul prea ridicat ar trebui sa ridici PO4 prea sus si omori pestii sau dai in alte alge. De asta raportul de aur, macar theoretic, da NO3-ul pe la 7.5ppm. Joaca-te un pic aici: Free of algae with Redfield ratio
This message was edited 1 time. Last update was at 08/07/2013 21:38:54
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Am refacut testele dupa inca un schimb de 10 L de apa
Fe 0.2
NO3 ~40
PO4 > 1.8
In continuare nu am scapat de valoarea mare NO3.
Am validat si testul de la jbl de NO3 cu aqua carpatica. Se lauda ca au doar 1.85ppm NO3.
Si au dreptate, testul zice acelasi lucru. Sticla a fost proaspat desfacuta.
Saptamana asta am sa tot fac schimburi de apa pana ajung cu NO3 la 10-15 si PO4 la 1- 1.5.
vezi ca odata cu schimburile de apa scade si Fierul.
Tine-ne la curent cu ce se intampla... asezonat bineinteles cu
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
IP:
salut
frumos acvariul,imi place, niste plante din acelea rosii de mijloc as baga si eu cateva,de unde le-ai luat ca la petshopuri in BV nu am vazut asa ceva?
Sunt achizitionate de la un coleg acvarist din Bucuresti (Victor Z).
Prin petshopuri nu cred ca ai sa gasesti. Fii cu ochii pe rubrica de vanzari. Sunt colegi care trimit si prin posta. Rebela s-ar putea sa aiba.
This message was edited 1 time. Last update was at 27/07/2013 21:17:41
Am executat tunsoarea de vacanta. Sper sa nu fie jungla prea mare la intoarcere.
Cu ocazia asta am marinat si anubiasul in apa cu clor si am ramas impresionat de rezultat.
Fiind pus central in plina lumina era plin de GSA si ceva BBA.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/08/2013 09:29:25
Intr-adevar, un acvariu frumos Ar mai merge sa lucrezi un pic la plantele din spate, centru. Adica sa arate un pic mai mult a tufa, mi se pare ca inca da aspectul de fire puse unul langa altul, separate (sper ca intelegi ce vreau sa spun).