[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pesti de card  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare! Sunt Tropikana, am 32 ani, m-am nascut in Tulcea si traiesc in Bucuresti (da' tare m-as muta de aici).
In tineretele mele am avut un acvariu de 18L, cu plante luate de la muzeul de stiinte naturale din Tulcea si pesti asisderea. Bineinteles vivipari. Ba nu, am avut si cateva zebre, gurami, chiar si un pui de scalar (pe care l-am primit de la petshop din piata care avuse probleme cu curentul si au inghetat pestii, fiind iarna atunci si care a rezistat o perioada buna de timp).
Poate nu ar trebui sa spun asta, dar... Din cauza ca am cumparat un incalzitor mai puternic decat aveam nevoie, am fiert cativa pesti (ok, pe toti... ) dar macar plantele si un sanitar au rezistat. Mama mea ar fi vrut sa nu tin acvariul ca pierdeam timpul cu el in loc sa invat , asa ca nu a aflat de isprava pt ca am fugit imediat si mi-am luat altii. Normal ca a observat ca sunt alti pesti, dar am justificat ca e de la caldura.
Acum vreau, adica vroiam sa imi fac un acvariu care sa nu necesite o intretinere laborioasa si m-am gandit eu ca un acvariu cu plante si vreo 2 pesti e mai usor de intretinut. E, m-am inselat. Asa ca imi voi face un acvariu cu pesti de card si in timp sa il transform in acvariu super plantat.
Sper sa ma puteti ajuta si voi cu sfaturi.
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Acvariul pe care vreau sa mi-l fac va avea 950 x 450 x 500 (Lxlxh), va fi pus pe un bar special construit ca suport pentru acvariu. Intre corp si perete mai am ceva spatiu, asa ca m-am gandit sa pun acolo un filtru extern home-made.
Ca pesti de card, mi-ar place sa am multe zebre (25-30) pentru ca sunt foarte active. Dar inca nu stiu ce alti pesti pot trai cu asemenea nebune, asa ca am si planul B: Rummy Nose Tetra sau neoni. Initial am vrut scalari, dar mie imi place varietatea salbatica, cu 3 dungi verticale parca, si cum nu prea se gasesc, am renuntat la idee.
Mi-am cumparat din Hornbach 5 radacini de mangrove parca. Nu sunt cine stie ce, dar oricum... Intrebarea mea era: e necesar sa fac peisajul sa se vada frumos din centrul camerei sau din fata lui (vedere frontala)?
Cred ca sunt un pic off-topic, asa ca ma opresc aici si o sa pun intrebarile la alte categorii.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit!

E bine sa faci peisajul sa se vada bine de acolo de unde o sa il privesti tu si altii mai des. In felul asta nu o sa tot alergi ori in fata lui, ori in mijlocul camerei, ca sa il admiri. Deci, daca ai o canapea unde iti petreci serile cu cate o carte in mana, atunci fa-l sa se vada bine de pe acea canapea. Bafta!

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
LUPmic
Senior member

IP:

Salutare si bine ai venit!(si eu sunt nou p-aici) Am si eu o intrebare off-topic. Zici ca stai pe la Piata Progresu, ai idee mai e magazinul ala pe langa circa 16(ala cu pesti binenteles ).
[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Habar nu am avut de acel magazin. E prea departe de mine. Eu stau chiar pe Giurgiului.

DIY addicted
Valea Plangerii

Forum Index » Despre noi
Go to: