[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtrarea biologica  XML
Forum Index » Apa
Author Message
payti
Member
[Avatar]

Joined: 30/08/2017 20:03:43
Messages: 264
Location: Timisoara
IP:
Offline

ocean wrote:O sa vezi ca deep sand bed se face cu nisip fin granulatie de maxim 2,5mm(cam cum sunt paturile de nisip si mal din natura) si nu cu pietris(tot ce e peste 3mm) cum faceti cam toti incepatorii si nu numai-de parca pestii din bazin at fi somoni sau pastravi(dar si aia au nisip si mal); pietris ce se incarca in timp cu mizerie-nu se poate sifona sufficient oricat te-ai stradui, lucru ce duce la o crestere a fosfatilor si a nitratilor in timp, o groapa de gunoi in acvariu care mai ales in cazul schimburilor din Paste in Craciun duce la dezechilibre, boli si mortalitati. Nisipul fin de care vorbeam la D.S.B. e tocmai pentru ca granulatia mica nu permite asa usor colmatarea dar mai ales pentru ca spatial dintre granule e optim pentru colonizarea substratului care cu putin curent peste (in masa apei ) devine in cateva saptamani in filtru efficient. Sifonarea se va face doar la suprafata pana in ~1cm in profunzime, se Evita deranjarea substratului mai gros si pentru ca pot exista acumulari de gaze toxice(hydrogen sulfurat ) care in timp e prelucrat/eliminat treptat fara sa provoace mortalitati, in cazul deranjarii si eliminarii bruste pot aparea pierderi partiale sau totale de vietuitoare, lucru patit de cei ce combat D.S.B.

Legat de cei doi bureti ai mei (rosu si galben), ma gandeam sa ii pun pefundul acvariului, sub substrat, tocmai in acest scop, cred ca am mai scris desprea asta mai inainte. Am pregatit si o sita ca sa o pun peste, sa nu se prezeze (gen filtru de substrat SunSun. Acum nu fac inca, parca nu vreau sa tot strasez acvariul ... (Am pus acum 7 balls de argila si daca umblu acum o sa o imprastii pe toata). Oricum, voi face experimentul asta candva ..
 
Forum Index » Apa
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com