[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect acvariu 200 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ce-ai ales pina la urma?

Pushkatu wrote:Eu fiind obisnuit cu substratul tetra plant 5,8 kg dupla root mi se pare foarte putin... chiar si 200 de grame cat cica e recomandat tot e putin.

Dupla Root e super-mega-para concentrat .

Pushkatu wrote:Care dintre urmatoarele combinatii imi dau un substrat mai bun, mai nutritiv:

Dupla ROOT+ JBL MANADO

sau

JBL AquaBasis Plus + Manado

Chiar n-as putea sa-ti spun care-i mai bun ....... am vazut rezultate f.f.f. bune si cu AquaBasis si cu Dupla Root.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am mers in cele din urma pe varianta Dupla Root. AquaBasis Plus am citit prin mai multe locuri si multa lume zice ca murdareste apa. Am avut ce spala la MANADO, mi-a luat 1 ora si jumatate sa il spal, da ii ca lacrima acuma. M-am ales si cu o durere de spate fiindca am stat aplecat cand l-am spalat in cada. Am scos dintr-un sac de 25 de litri, mai bine de juma de kilogram de argila rosie fina-fina. Nu vreau asa ceva in acvariu, mai bine cu durere de spate cateva zile decat cu apa tulbure. Acvariul de 100 de litri lam desfiintat, pestii i-am mutat intr-un acvariu de 25 de litri ciclat, dar care l-am golit jumate si l-am umplut pe urma cu apa din cel de 100 de litri, sa se acomodeze mai usor micutii. Plantele sunt o parte intr-un acvariu de 15 litri, o parte intr-un lighean. Acuma mai am doar de aranjat acvariul. O sa pun ceva poze si un filmulet saptamana asta. Tine-ti pumnii sa nu fac vreo traznaie. Desi am invatat foarte multe lucruri de cand sunt pe forum, inca mai am de invatat. Poate reusesc sa imi cultiv si talentul artistic si sa imi iasa ceva frumos. Plante am berechet, lumina cam la limita, da am plante easy/mediu, pesti o sa mai iau vreo 20 de neoni si niste RCS si mai astept un pachet de plante, care contine 2 poturi de java moss si cateva fire de aromatica/vietnam si cu asta va fi complet setupul de inceput.

Am o singura nelamurire. In timpul ciclarii, pot sa fertilizez sau sa ma apuc doar peste 2-3 saptamani de la start?

Multumesc.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cateva poze de inceput, maine o sa mai plantez, ca pare cam sumar inverzit momentan.

image
image
image
image
image

Cam atat momentan. Pestii i-am mutat de 2 zile de cand am dat drumul la setup(04.07.2011) intr-un acvariu de 25 de litri. Nu par prea stingheriti, sper sa reziste 2-3 saptamani.
Acvariul e asta:

image
image

Eu zic ca am mai invatat cate ceva de la primul meu acvariu din septembrie 2010:
image

O seara faina tuturor!

[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pushkatu wrote:In timpul ciclarii, pot sa fertilizez sau sa ma apuc doar peste 2-3 saptamani de la start?

Ai putea incerca sa fertilizezi cu un sfert din doza recomandata. Da' mai bine nu. Dac-ar fi mai bogat plantat decit e as zice sa incepi usor cu fertilizarea.

Pushkatu wrote:Eu zic ca am mai invatat cate ceva de la primul meu acvariu din septembrie 2010

Idoobitabil, acvariu' de acuma e cu un nivel mai sus .

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspuns sefu'.

M-am gandit sa fac ceva eforturi mai mari si pentru plantele mele legat de CO2. Un coleg mi-a recomandat urmatoarele produse, care pe langa un sistem CO2 sunt mult mai ieftine cel putin la inceput si mai sigure decat bombele de CO2. Produsele sunt urmatoarele:

Component 1 Bio-CO2 JBL - sper sa nu se considere ca reclama, daca se intelege la ce prod. ma refer rog a se sterge linkul
Component 2 Bio-CO2 JBL http://www.nevertebrate.ro/Sisteme-CO2-Accesorii-CO2/c30_67/p1117/Component-2-Bio-CO2-JBL/product_info.html

Ce parere aveti? Sunt bune de inceput?

[Yahoo!] [MSN]
brawn
Membru de baza

IP:

sunt mult mai ieftine cel putin la inceput si mai sigure decat bombele de CO2

Ce inseamna ca sunt mult mai ieftine cel putin la inceput? De ce ar fi mai sigure decat bombele de CO2?
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

brawn wrote:
sunt mult mai ieftine cel putin la inceput si mai sigure decat bombele de CO2

Ce inseamna ca sunt mult mai ieftine cel putin la inceput? De ce ar fi mai sigure decat bombele de CO2?

Pai compara si tu preturile si vezi. Un sistem CO2 performant e de la 700 de lei in sus pe cand astea costa sub 50 de lei. Sunt ieftine la inceput pentru ca sunt accesibile daca ai un buget mai mic, dar in timp va trebuie sa tot inlocuiesti componentele pe masura ce se termina si in timp voi ajunge sa cheltui destul de mult si pe ele. Bomba CO2 trebuie facuta corespunzator, altfel nu va da un randament bun, unde mai pui ca poate si exploda.

Nu vreau sa par neserios, dar am pus intrebarile astea ca sa aflu eu unele raspunsuri, nu vad cum ma ajuta in vreun fel raspunsul tau, poate ma insel.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/07/2011 22:42:24

[Yahoo!] [MSN]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca nu merita . Eu am presurizat si merg cu 2-3 bule pe secunda cu reactor dennerle cyclo turbo care are o eficienta ridicata si am acvariu de 180 de litri deci mai mic decat al tau.. Crezi ca poti obtine cu chestia aia tot atat ?

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai din moment ce nu imi permit un sistem de CO2 ca la carte, bomba as putea face, dar mi s-a spus ca nu va fi eficienta la volumul acvariului, ma gandeam ca astea fiind produse de firma, trebuie sa faca o treaba mai ok decat o bomba, la confectionarea caruia nu sunt nici expert. Decat nimic, nu e mai bine ceva-ul ala care il ofera produsele astea? Ma gandeam ca ar face o mica-medie diferenta intre a le folosi pe ele +easy carbo si fertilizarea micro-macro, decat doar ultimele 3....

This message was edited 1 time. Last update was at 10/07/2011 22:48:39

[Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ce vrei tu sa cumperi nu este altceva decat o bomba de fabrica. Principiul de functionare este acelasi, iar rezultatul identic cu cel al unei bombe manufacturate in bucatarie.
Poate o sa techinui putin la inceput cu bomba, dar iti va ramane banutul in buzunar.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/07/2011 08:43:20

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

Nu poti compara ce vrei sa cumperi tu cu un sistem de CO2 presurizat. In schimb il poti compara cu o bomba facuta din zahar, drojdie si (optional) gelatina. Uita-te atent la poza din link-ul pus de tine. Scrie pe ambalajul respectiv "dried micro organisms". Nu cred ca a incercat cineva, dar banuiesc ca ar iesi un cozonac pe cinste din acel ingredient de firma. Bomba poate exploda la fel cum un acvariu poate crapa. Vezi ca sunt retete pe forum verificate si rasverificate. Un sistem de CO2 performant poate fi mult sub 700 lei.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

O sa incerc atunci cu o bomba sa vad ce pot optine, intre timp, o sa pun banii la ciorap sa strang pentru un sistem de CO2. Daca ma puteti orienta de unde anume sa incep as fi recunoscator. Ma refer la ce am nevoie exact pentru un acvariu de 200 de litri si sa nu fie cel mai scump de pe piata, daca intelegeti aluzia...

[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pushkatu wrote:Ma refer la ce am nevoie exact pentru un acvariu de 200 de litri si sa nu fie cel mai scump de pe piata, daca intelegeti aluzia...

Urmareste la Vinzari ca mai apar butelii si regulatoare de presiune. Atentie la butelie sa fie in regula. Daca permite bugetu' e bine sa ai si o electrovalva.
Stiu ca Murphy a hotarit ca n-o sa apara cind ai nevoie si-o sa apara dupa ce dispare nevoia da' putem spera ca-i ametit de caldura si nu poate sa te saboteze .

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutari din nou. Am o mica-mare nelamurire. Am observat la suprafata apei o pacla cu aspect uleios, ca si cum apare in baltile in care se scurg uleiuri de la masini, doar ca nu are coloritul ala cu iz de poluant, cel putin nu asa pronuntat. De unde si cum a ajuns acolo, mi-am dat si singur seama, provine de la substratul fertil Dupla Root. Mentionez ca l-am pus ca la carte, dupa instructionile producatorului. E normal sa apara asa sau nu? Pestii nu par deloc afectati, doar ca atunci cand privesc acvariul de sus si ating lucial apei fie cand hranesc pestii sau mai fac modificari, se observa si imi da tot timpul senzatia de "poluare". De cand am dat drumul la setup am facut deja cateva schimburi de apa si tot apare. A mai observat careva fenomenul asta, ma refer la cei care folosesc acest substrat fertil?

Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2011 01:40:23

[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

L-am folosit si n-am observat picla respectiva, cred ca nu-i de la Dupla Root.

donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Te referi la biofilm ? Dupla root nu scoate nimic . De unde ti ai dat tu seama ca este de la dupla root ?
Insista sa cred ca este biofilm si iti trebuie surface skimmer.

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am facut o mica demonstratie, se poate vedea mai bine aici:

[Yahoo!] [MSN]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu siguranta este biofilm . Sa inteleg ca nu ai mai avut pana acum ? Se rezolva cu un surface skimmer. Ce ai tu acolo e jucarie fata de cum se facuse la mine de aceea am fost nevoit sa imi iau skimmer desi nu ma scoteau banii afara din casa . Dar curios tot sunt de unde ai tras tu concluzia ca este de la DUPLA ROOT ?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2011 11:23:54

ultkas
Member
[Avatar]

IP:

E de la Dupal Root daca e si pe marginea acvariului de jur imprejur se ridica un fel de praf maro. Daca nu sunt pete de praf maroniu pare biofilm si o rezolvi cu un surface skimmer din ala chinezesc.

This message was edited 2 times. Last update was at 20/07/2011 11:27:24

donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

utkas nu mai vorbi aiurea ca si cu aquabasis am avut biofilm . Tine de incarcatura organica a acvariului. Vecinul meu fara substrat fertil tot are biofilm . Da o explicatie logica a ceea ce spui .

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2011 11:29:12

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: