[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Biotop Amazon  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mie mi se par prea putine specii de plante da' nu prea ai ce face, e biotop. Io zic sa imbraci lemnele cu muschi, mi se pare c-ar arata mai bine. Eventual poti pune citeva pietre ....... imbracate sau nu cu muschi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Lemnele vor fi imbracate treptat cu moss, pe masura ce creste cel actual si voi tunde. N-as prea vrea sa le umplu deodata cu moss, intrucat acvariul sa-si schimbe usor usor imaginea, sa nu ma plictiseasca

Ma gandesc sa adaug niste Colisa, dar am auzit ca se imbolnavesc foarte usor, e adevarat ?

Biotop Malawi || Biotop Amazon
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai sa felicit si io un acvariu foarte frumos, ca am tot admirat topicul de ceva zile. Cum ai proptit lemnele? L-ai prins cu ceva sau sta el pur si simplu. Ar fi frumos un moss flame pe crengi, daca iti iei si pui da-mi un semn de unde ai luat, ca io tot caut pe la diferite magazine si ori nu au, ori se uita la mine ca la felul 14. Inca o data felicitation pentru noul proiect.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Lemnele le-am adunat din padure. Am 2-3 bucati mici, care stau pe nisip, iar restul e o singura bucata, pe toata lungimea acvariului, care se propteste prin cele 2 ramnificatii care sparg luciul apei, sub intariturile longitudinale ale acvariului.

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am bagat niste Beta Spa, sa vad cum ar da cu "apa neagra".

image

image

image

Varianta video:

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Mie-mi pare ca da bine de tot, nu?
Mai am o nelamurire: ai schimbat cumva substratul? Pare mult mai fin...

A, si o "sugestie": nu ai cum sa mai reduci putin lumina? Eventual sa o pui pe zone? Ar iesi un efect foarte fain. Cred.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi place cum da culoarea apei, dar imi "omoara" verdele plantelor. Cred ca apa neagra se potriveste mult mai bine la acvarii doar cu lemne, pietre.

Nisipul e acelasi, probabil de la culoarea apei pare mai fin.

Am citit pe undeva ca se poate imbraca tubul in staniol, pe bucati, ca sa iasa zone de lumina si umbre. O sa incerc diseara.

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu aruncati cu pietre, am "stricat" biotopul. De vina este prietena, care este innebunita dupa Cory Panda. Am schimbat tuburile cu niste OSRAM 830 si le-am invelit la mijloc cu staniol, pentru a intuneca zona de deasupra Mossului, care e invadat de alge.

Cam asa arata acum, in drum spre Amazon.

image

image

image

image

Rog un admin sa schimbe titlul topicului, ca nu se mai potriveste.

scubu
Member
[Avatar]

IP:

Ma intereseaza efectul nisipului (acest tip de nisip)asupra mustatilor Corydoras-ilor.Ai mei sfarseau cam dupa 6-7 luni cu inflamatie la gura/mustati,tot panda.Intreb pt ca as refolosi nisipul de la Tang' pt noul set-up,sau unul mai fin....?

.....
[Email] aim icon
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Pomi

Vezi la capac cum sunt facute legaturile................daca pleaca fire de la cele 2 neoane spre doser,,,incearca asa: neonul care vei scoate din functiune anulez firele din soclori (adica cele care intra in soclu ptr contact) si le prelungesti la celalalt neon .....practic droserul va primi semnal ca sunt ambele in fuctiune.............teoretic paractic imi vei spune............nu incerca sa tai pe acolo cu cutter ci vezi daca poti desuruba si inadesti alte fire iar important sa izolezi bine sa nu iasa doamne fereste ceva.

fostul user ozy
[WWW]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi ozy de sfaturi, dar nu ma complic. Am pus staniol si am rezolvat asa.

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

ma bucur ca ai gasit o rezolvare..........la urma aste era cel mai important ............dar si var precedenta te lua max 10 min....dar macar stii pe viitor.................in alte ordine de idei ...............e super acvariul,imi place

fostul user ozy
[WWW]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Ultimele poze cu Trigonostigma Hengeli, o sa imi fie dor de ei, dar ajung pe maini bune. Ma oftic ca n-a focusat bine aparatul la poza 2.

image

image

Saptamana viitoare ma apuc de cautat materialele pentru tema amazoniana.

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

pomi

vrei sa spui ca ai renuntat la ei?..ori nu am citi bine!!!!...............eu de cind imi doresc sa am asa ceva linga boraras maculatus

fostul user ozy
[WWW]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu inca, o sa ii dau cand incep aranjamentele pentru noua tema, ca nu se mai potrivesc in peisaj.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: