Cred ca, pana la urma o sa iau un droser universal din ala chinezesc si atasez un tub la el, ca sa nu mai modific capacul.
PS. Am pierdut si 2 pesti, ori de la caldura ori din cauza ca nu s-au adaptat. Problema cu aceasta specie e ca nu s-a inmultit in captivitate pana acum, toate exemplare din comert sunt prinse direct din habitatul natural. Sper sa nu ii fi cumparat cu o boala.... si sa imi supravietuiasca.
Tot nu reusesc sa innegresc apa. O sa incerc cu turba, dar nu am mai folosit si mi-e sa nu dereglez chimismul apei. Poate ma sfatuieste cineva care foloseste ce si cum sa fac.
pomi wrote:Tot nu reusesc sa innegresc apa. O sa incerc cu turba, dar nu am mai folosit si mi-e sa nu dereglez chimismul apei. Poate ma sfatuieste cineva care foloseste ce si cum sa fac.
O mica idee: am vazut cum se innegreste apa de la un conditioner pentru Betta - Atison Betta Spa. Am mai vazut si in magazine niste conditioneri de exemplu pt arowana care la fel, spun ca innegresc apa, dau acizi humici benefici pentru peste, si au la baza extracte din ceai de migdal indian si alte plante, chiar contin turba. Poate merita sa investighezi inainte de a lua o decizie. Aceste substante au fost testate si nu cred ca pot fi nocive, doar ca scad ph-ul putin.
Desigur, nu poti stii cat de mult innegresc apa, la ce nuanta si cat de cost-effective sunt. Eu am folosit Betta Spa pentru conditionarea bettanului (aclimatizare) si pot sa spun ca la nici 12 ore construia cuib
This message was edited 2 times. Last update was at 24/06/2010 22:27:56
Poti sa folosesti turba granulata (din comert) pentru "efectul" de apa neagra. O sa-ti mai scada si pH-ul (mai mult decat acum probabil), dar eu nu cred ca e nicio problema. Si iti da o tenta galbuie apei. Cred ca e ceea ce ai (si) tu nevoie.
Chimismul apei nu o sa-l dereglezi. Presupun ca nu ai aditie de CO2 acolo, nu? Daca e oxigenata bine apa, nu vad de ce sa ai probleme.
Cu scalari ar deveni imperfect. Se vrea biotop de Sumatra, ori scalarii sunt sud-americani, iar Sumatra parca e prin Orientul indepartat. Arata foarte bine asa cum e acum.
ms.eu stiu 100% ca mesteacanul e alb ..cred ca este plop negru.frunzele sunt de plop sigur..
ma opreste vremea urata sa ajung pe dealuri b-(..mama lor de ploi