mama cata animalu s-a facut sarcophytonul ala cand se face ca un castron ar fi bine sa ai o pereche de ocealarisi deoarece in natura acestia dorm si stau in el in lipsa unei anemone:
= spectacol
This message was edited 1 time. Last update was at 08/10/2015 12:08:21
Va salut ,
Am o rugaminte la cei care au ochiul format deja si se orienteaza dupa culoarea si forma coralilor apreciind nivelul de posfati din dysplai. Eu inca nu am ajuns la nivelul ala si nu am nici Hanna . PhosGuardul are pe instructiuni mod de folosire ca la 4 zile sa-l scoti sau daca fosfatii nu au scazut sa-l mai lasi acolo. Mentionez ca tin bilele intr-un saculet in sump.
La ce perioada scoateti voi phosGuardul ca nu vreau nici sa-l arunc aiurea ???
Va salut,
Azi m-am intalnit cu o problema cu care nu m-am mai intalnit la acvariul cu pesti marini, la pestisorii pe care-i am in acvariu, adica doar la cei care inoata pe sus, nu cei ce stau pe nisip, am vazut ca au cozile putin zdrentuite. Ce trebuie sa fac in acest caz, probabil ca problema a plecat de la un arici de mare care mi-a crapat si nu am stiut, era in sump.
Cam zgarciti sunteti in ultimul timp ,ma lasati sa-mi dau cu capul zid sa gasesc solutiile singur...
Asa ca pun un mic filmulet cu noile lumini ,adica am luat de la Shubi ceva leduri albastre si sa vad daca se schimba ceva in display.
edited by koala:
- linkul tau este: https://www.youtube.com/watch?v=Ny2BtKsx2cc&feature=youtu.be - in casuta de mesaje ai un buton pe care scrie Youtube... langa butoanele Img, URL, Flash etc.
- apesi pe el -> copiezi linkul tau -> apesi inca o data, acelasi buton.
This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2015 13:20:15
va salut,
Azi de dimineata am gasit cleaner shrimpul naparlit, dar de tot de pe aceasta lume. Ce perioada de viata are in cazul ca nu pateste ceva accidental??? Al meu era deja cam la 5 cm ,si-l am de peste un an din ce tin eu minte.
robygym wrote:va salut,
Azi de dimineata am gasit cleaner shrimpul naparlit, dar de tot de pe aceasta lume. Ce perioada de viata are in cazul ca nu pateste ceva accidental??? Al meu era deja cam la 5 cm ,si-l am de peste un an din ce tin eu minte.
Eu am avut unul care mi-a trait cam 1 an jumate, insa il cumparasem mare (avea vreo 6-7 cm, ca-i "baga in buzunar" pe ceilalti care i-am luat dupa el), deci clar era matur cand il cumparasem. Cred ca undeva in jur de 2-2.5 ani e speranta lor de viata in conditii normale (chiar dac aunele site-uri specifica 3-5 ani, insa nu stii dupa cat timp a ajuns la tine in acvariu si cat de "perfecte" i-au fost conditiile de viata).
RIP...
This message was edited 1 time. Last update was at 09/11/2015 10:37:19
Va salut,
Pompa mea de recurculare, o vechitura de Eheim, vad ca trage sa mora. Asa ca sunt in cautarea altei pompe. Spatiul din sump nu-mi permite sa iau ceva foarte mare si ma uitam la un DYAMAX PH 1200 sau 1800. Are careva dintre voi vreuna din ele si puteti sa -mi dati un sfat daca merita sau nu sa dau banii pe ea ??? Sau poate o alta varianta ca vad ca firme sunt cate vrei.
Nu stiu exact ce dimensiune ai la pompa si nici ce capacitate are pompa, dar eu folosesc pompe Jebao atat la skimmer (9000l/h) cat si la recirculare (6000l/h) si sunt foarte multumit.
Pompa actual e de 1000l/ora. Ce ai tu e o pompa foarte mare pentru cei 60 de l ai mei din display, spatiul care-mi permite e destul de mic adica am 100/ 85 locul pompei de recirculare. Uitandu-ma mai atent, posibil sa remodelez compartimentul respectiv si atunci pot pune si pompe ceva mai mari.
This message was edited 1 time. Last update was at 11/11/2015 21:35:15
Nu stiu daca cei de la Jebao au pompe asa mici, parca cea mai mica e de 3000l/h.
Eu nu am experiente personale cu alte pompe decat Jebao si Eheim, asa ca daca ma intrebi pe mine as merge in continuare cu Eheim, chiar daca e un pic mai scumpa.
Va salut,
Azi trebuind sa umblu prin sump am fost nevoit sa scot senzorul de temperatura de la controlerul meu. Cand m-am uitat la el era foarte colmatat, e normal sa colmateze aces senzor fiind facut special pentru asa ceva. Ce sa fac in cazul in care a stat asa colmatat o perioada destul de lunga ,adica de cateva sapaptamani???
This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2015 13:13:25
Nu imi dau seama la ce spui tu "colmatare" la un senzor de temperatura... Colmatare inseamna astuparea unui orificiu/gaura/por sau depunerea pe fundul unei ape... ori senzorul de temperatura este o componenta electronica introdusa intr-o masa de rasina si acoperita de o teaca metalica pentru tranbsfer de caldura si protectie.
Vrei sa spui depuneri de "ceva" pe senzorul de temperatura. Nu este normal. Eu am senzori de temperatura de 4 ani si arata ca in prima zi... Daca nu sunt depuneri si doar s-a schimbat culoarea materialului asta indica ca s-a intamplat ceva la controller si a ars componenta electronica...
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
nu ,era o depunere chiar maricica pe varful senzorului, eu am desprins de pe el bucatica de rugina. nu era doar schimbarea culorii si era cu depunere de rugina. O sa-l pun pe celalalt in sump si o sa -l monitorizez sa vad daca se intimpla la fel ,posibil sa fi avut probleme materialul din care-i facut.