[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu marin -Resita  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

am un reactor unde acum am ceva biopellet, dar cred ca renunt la biopellet si o sa pun in el rowapos, ca pina acum mergeam cu phos guardul in saculet. La ce perioade se schimba rowaphos-ul ca nu stiu deloc detalii despre el ?
[Email] [Yahoo!]
aurecj
Senior member

Joined: 09/05/2006 09:35:36
Messages: 707
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Eu le folosesc pe amandoua intr-un reactor si le schimb din 2 in 2 saptamani, cate una, adica acum schimb Rowa, peste 2 sapt Phosguard (impreuna cu carbunele), peste inca 2 Rowa, samd... Practic fiecare imi sta in acvariu cam 1 luna.

Testele facute cu Hanna imi indica valori intre 0 si 6, adica intre 0 si 0.018 ppm.

Procedeul asta il aplic de la inceputul lunii mai cand mi-am luat si reactorul. La momentul ala aveam fosfatii pe la 0.08.
[Email] [Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

Salutare,
Din lipsa de spatiu din sump si acaraterule destul de multe aseara m-am suparat si am decompartimentat interiorul sumpului.
Mai are cineva sumpul fara compartimente ca la mine era foarte greu de curatat in el si de umblat.
Am skimerul un filtru cu debit reglabil si o sa dau drumu saptamana asta la reactorul de Rowaphos. Am renuntant la biopeelet.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/08/2016 08:38:50

[Email] [Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

Va salut,
Am nevoie de putin ajutor, nu stiu din ce motiv s-a deciclat marinul meu, am crezut ca e de la mancarea congelata, de la artemia ,scotand pe skimer o mazga rosiatica,dar nu le mai dau si e la fel. Toate acareturile mi-s pline de ea ,vad ca se depune si pe geam si nu sti cum sa scap de ea. Singura schimbare in ultimul timp e ca am schimbat phosguardul cu rowaphos. Apa e laptoasa,schimburile de apa le fac saptamanal ,10%.


[Thumb - IMG_20161006_094032.jpg]

[Thumb - IMG_20161002_122500.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 06/10/2016 08:55:11

[Email] [Yahoo!]
Sebastian Costin
Alchimistu'
[Avatar]
Joined: 02/03/2010 22:53:39
Messages: 1997
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Rowaphos-ul este cauza.
Acesta trebuie clatit in apa de osmoza inainte de a fi pus in sac sau in reactorul cu pat fluidizat.

Singura sansa sa il scoti este sa il lasi sa se decanteze, sa aspiri cat mai mult si sa lasi schimmerul sa mearga pe umed.

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 21528
Location: Bucuresti
IP:
Online

Rowaphosu' este doar un oxid de rugina, mai pe romaneste spus... de acolo vine culoarea aia rosiatica... tre' spalat bine, inainte de utilizare.
Mie nu mi-a placut niciodata.
In afara aspectului neplacut, nu strica apa si nu dauneaza... apa laptoasa are alte cauze, asa ca uita-te si in alta parte.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015)
robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

Fac rau daca scot matrixul si-l clatesc cu apa de osmoza ,ca si ala pare incarcat cu aceeasi mazga, sau tot ca pina acum sa-l clatesc in apa ce o scot din acvariu ?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2016 09:13:20

[Email] [Yahoo!]
Sebastian Costin
Alchimistu'
[Avatar]
Joined: 02/03/2010 22:53:39
Messages: 1997
Location: Satu Mare
IP:
Offline

robygym wrote:Fac rau daca scot matrixul si-l clatesc cu apa de osmoza ,ca si ala pare incarcat cu aceeasi mazga, sau tot ca pina acum sa-l clatesc in apa ce o scot din acvariu ?

Clar ca in apa ce o scoti din bazin trebuie clatit

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 21528
Location: Bucuresti
IP:
Online

robygym wrote:Fac rau daca scot matrixul si-l clatesc cu apa de osmoza ,ca si ala pare incarcat cu aceeasi mazga, sau tot ca pina acum sa-l clatesc in apa ce o scot din acvariu ?

Daca-l speli cu apa de osmoza, atunci omori bateriile nitrificatoare... aia e deciclare!
Deci, tre' spalat cu apa din bazin.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015)
robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

Ms baieti!!!
[Email] [Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

Azi m-am hotarat sa-mi dau acvariul cu discusi si o sa-l dezvolt pe cel cu apa marina. Sunt inca confuz la dimensiuni si la ce volum de apa ar fi cel mai eficint si mai mulat pe posibilitatile mele finaciare.
O varianta de de 1000/500/500 iar a doua e de 800/600/500 plus stand si sump.
Ce varianta-mi recomandat si de unde pot gasi standul de aluminiu la dimensiunile astea.
[Email] [Yahoo!]
bulan77
Senior member

Joined: 30/06/2014 08:57:46
Messages: 544
Location: Sibiu
IP:
Offline

dimesinile tin char numai de dorinta ta , ca si cheltuieli conteaza ce vrei sa bagi in el , daca vrei gradina de corali e normal ca cel cu dimensiuni mai mari sa iti consume mai multi banuti pe solutile ptr aditi.
Stand de aluminiu nu cred ca gasesti gata facut , eventual poti sa cumperi profile de aluminiu si sa il faci tu , ar trebui sa fie usor
In + un stand de aluminiu cre'ca e destul de scump fata de unul din teava rectangulara



robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

De asta am si postat, incerc sa fac proiectul cu cat mai putine greseli. Incerc sa adaptez totul la experienta voastra si la problemele pe care le-a intampinat eu cu bazinul meu. El merge bine, dar vorba unui amic orice besina borcanul asta o simte!!!!
[Email] [Yahoo!]
aurecj
Senior member

Joined: 09/05/2006 09:35:36
Messages: 707
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Eu as merge pe varianta de 1000 din considerente de iluminat (si nu doar). Nu stiu ce ai in cap, dar daca mergi pe tuburi T5, atunci in zona asta de dimensiune va trebui sa alegi cele de 39W, adica 90cm lungime. Daca faci bazinul de 80, lampa iti va fi mai lunga si pe langa estetica aiurea si iluminatul o sa-ti arate aiurea, ca vei avea o groaza de lumina in afara acvariului.

Alternativa ar fi tuburile de 24W, dar care au doar aprox 60 cm lungime, sau LED-ul, iar lampile LED la fel, din ce-am vazut, cam sunt "gandite" sa acopere suprafete de 60x60cm, deci la 80 cm vei fi din nou nici/nici.

Acvariul meu este 1100/600/500 si este iluminat cu lampa de 39W, iar acoperirea pe care o face lampa este foarte OK.

Sper sa fie de ajutor.
[Email] [Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

Ms, pentru sfaturi, si eu incerc varianta de 1 m din aceleasi considerente, dar spatiul nu ma ajuta. Acum sunt in negocieri cu nevasta ptr cel de 1 m.
In alta ordine de idei azi am primit Hanna pgosphorus url si daca valoarea la prima testare era 0, la a doua era 7. Am gasit un tabel pe aqua life dara inca nu stiu exact daca e ok ce valori am eu la posfor. Cat trebuie sa fie valoarea maxima pe hana ca sa nu mi fac griji.
Ms anticipat.
[Email] [Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 03/05/2013 20:24:32
Messages: 1882
Location: Sibiu
IP:
Offline

Valoarea la fosfat este foarte buna si se calculeaza asa: rezultatul x 3,066 / 1000, adica in cazul tau 7x3,066/1000= 0,021
[Email]
robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

Ms, unde gasesc un tabel cu limitele minime si maxime ale fosfatului, el fiind marele meu adversar in acvaristica marina. Sper pe noul proiect sa scap de steesul po4.
[Email] [Yahoo!]
Raul_C88
Member
[Avatar]

Joined: 29/07/2015 09:17:39
Messages: 128
Location: Baia Mare
IP:
Offline

robygym wrote:Ms, unde gasesc un tabel cu limitele minime si maxime ale fosfatului, el fiind marele meu adversar in acvaristica marina. Sper pe noul proiect sa scap de steesul po4.


Atat timp cat il tii sub 0,04 e super, nu cred ca exista vre-un tabel. Hanna are o limita maxima pana in cat poate masura, da un fel de eroare daca este peste capacitatea aparatului.....iti da pe ecran 200 intermitent......eu am patit
bulan77
Senior member

Joined: 30/06/2014 08:57:46
Messages: 544
Location: Sibiu
IP:
Offline

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2016 11:56:37




robygym
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2014 22:18:12
Messages: 632
Location: Resita
IP:
Offline

Noul proiect incepe sa ia contur, probabil ca trebuie sa trec postarile pe acvarii medii si mari, ca dimensiunile par a fi 1000/500/500. Standul vreau sa-l fac din aluminiu cam pe forma asta:
Aveti ceva variante mai eficinete ,sau poate un stand gata construit!!!
Ce inaltine credeti ca e ok la stand ca de lungine suntcam decis???
[Thumb - 2012_04_02_112646_b.jpg]

[Thumb - cadru_acvariu_dragos_b.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2016 21:10:58

[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Bazine mici si medii
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com