[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfat populare acvariu  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
kh2ouija
Junior member

IP:

Am un acvariu de 100 litri, plantat, cu pietris pe jos si o buturuga. Am avut in trecut vivipari si nu mai vreau, nu ca nu mi-ar place dar am fost pus in situatia sa ma duc sa donez cu zecile cateodata la petshop pentru ca pur si simplu nu mai incapeau in acvariu nu vreau sa se mai repete asta.

Intrebarea mea este: pot creste in acvariul asta ceva ciclide? o conditie esentiala este sa nu-mi strice plantele

Stiu ca ar fi fost de preferat un acvariu mai mare, dar pe de alta parte nici nu vreau sa am multi pesti; m-as multumi si cu una sau doua perechi. Ce optiuni am?
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ai putea tine 2 perechi de dwarf cichlid (ramirezi, apistograme) si un cardulet de neoni. Sau 1-2 perechi de ciclasome de dimensiuni mici. Nicicum ciclide africane ca e prea mic.
[Email]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

sau o pereche de Pelvicachromis pulcher (Kribensis)

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

kh2ouija wrote:
Intrebarea mea este: pot creste in acvariul asta ceva ciclide? o conditie esentiala este sa nu-mi strice plantele

ozi wrote:Pelvicachromis pulcher (Kribensis)

dupa ce s-au ales perechile/perchea incepe un iures cu pregatirea "zonei de cuibarit" :-) la care poa sa cada victima lejer si plantele.

Parerea mea e sa mergi pe cee ce ti-a indicat cineva mai sus. Ai chiar si un forum de dwarf cichlid Apistograma/Microgeophagus/Papiliochromis ramirezi este o optiune foarte buna pentru ce vrei tu.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
kh2ouija
Junior member

IP:

Multumesc pentru idei! Nici nu stiam ca exista ciclide pitice; m-am uitat acu la Apistogramma si-s frumusei foc. Mi se par foarte interesanti si Kribensis, o sa ma hotarasc dupa ce-i vad pe viu si pe unii si pe altii
O sa incep sa caut prin magazine; vreun sfat de la un bucurestean, de unde sa incep? Si, cand ma hotarasc sa cumpar, cam in ce "formatie" ar trebui sa iau? Una sau doua perechi? un mascul si mai multe femele?
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Informatia asta despre cati ramirezi se pun (si de care) ma intereseaza si pe mine. Cred ca trebuie sa fie in numar par (cate femele atatia masculi) pentru ca am avut in trecut 5 ramirezi (2 masculi si 3 femele), si femela care a ramas fara pereche a fost "batuta" de toti ceilalti 4 ramirezi :aaa:. Nu pot sa va zic ce mila mi-era de ea. Era favorita mea din cauza ca era asa de napastuita. :alright: Cred ca fara nici un sfat avizat, in viitor o sa merg pentru o singura pereche doar ca sa fiu sigur (ca neaparat o sa mai am ramirezi ).

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Despre kribensis pot sa iti spun ca sunt deosebiti mai ales cand au pui. Sunt mult mai rezistenti decat ramirezii si apistogramale insa nu isi arata culorile frumoase decat daca au conditii bune (ca orice peste de altfel).

Intr-adevar au tendinta de a sapa, acum nu iti inchipuii ca sunt niste dorei cu tarnacopul, dar plantele gazon or sa fie afectate. Pana acum nu mi-au dezradacinat nimic, insa am avut doar plante cu radacini destul de serioase plus un strat de pietris de 7-9 mm la suprafata.
Astept sa vad cum reactioneaza in noul setup unde este vulcanit ca substrat (3-4mm si mult mai putin dens ca pietrisul).
In amandoua cazurile au avut la dispozitie o nuca de cocos sparta pe post de barlog

...
[Yahoo!] [MSN]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

o chestie care am uitat sa precizez... in aia 100 litri ar fi o exceptie sa se inteleaga 2 perechi de kribi, sunt foarte teritoriali, iar orice combinatie in afara de 1mascul 1 femela e in zadar. Oricum la cat de activ sexual sunt o sa ai o portie de pui la o luna. Cati supravietuiesc... depinde cu cine isi impart acvariul.

...
[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

fipilica wrote:In amandoua cazurile au avut la dispozitie o nuca de cocos sparta pe post de barlog
Datorita nucii de cocos n-au scurmat tot acvariu' . Cu cit au la dispozitie mai multe grote, cu atit vor sapa mai putin, da' uneori nici una din grote nu le convine si tot scurma .

Poze: smilie ... Poze cu plante
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu'"][quote:fe8e56aacd="fipilica wrote:In amandoua cazurile au avut la dispozitie o nuca de cocos sparta pe post de barlog
Datorita nucii de cocos n-au scurmat tot acvariu' . Cu cit au la dispozitie mai multe grote, cu atit vor sapa mai putin, da' uneori nici una din grote nu le convine si tot scurma .

Asa este marite faraoane , am avut si noroc si inspiratia sa le asez grota intr-un loc unde sa se simta in siguranta ei si puii lor, adica nu in prim planul acvariului. Un acvariu foarte bine plantat ajuta cat nu te gandesti, dar reflexul natural exista.

...
[Yahoo!] [MSN]
kh2ouija
Junior member

IP:

Puteti sa-mi recomandati si niste magazine prin care sa caut? Am fost azi prin magazinul de la Piata Amzei (in care tineam eu minte mai de demult ca parca au multe soiuri de ciclide) si nu aveau decat saulosi, lombardoi si parrot.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Dar cu ramirezii cum e? La fel ca si kribii, un mascul si o femela?

Galeria mea
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu indic cel mai bine apistogramele (A. cacatoides, A. agasizii, A. borelli sau orice alta specie), din urmatoarele considerente: sunt mici, destul de rezistenti la boli, tolereaza o apa un pic mai dura fata de ramirezi (5-10 chiar), frumosi colorati, exprimandu-si culorile chiar in conditii mai putin propice, au un comportament extraordinar si cand sunt parinti si cand nu au pui
Comparativ, ramirezii sunt mult mai sensibili la calitatea apei, isi exprima culorile doar in conditii foarte bune de mediu, sunt si destul de bolnaviciosi. Da, ramirezii fac perechi, uneia fiindu-i necesara o suprafata de circa 40-50 x 40 cm unde sa aiba o piatra plata, o radacina sau nuca (nu prea o folosesc comparativ cu apistogramele), eventual frunze pe substrat.
Kribensis, ciclid african, dar nu de lacuri (Malawi, Tanganika) ci de zone mlastinoase, la randul lui este foarte sensibil. Arareori am vazut kribensis cu culorile bine exprimate. Mi se pare si destul de greu de asociat cu alte specii pt ca, african fiind, nu prea merge cu ciclide sud-americane, dar nici cu ciclide malawi sau tanganika si, bineinteles, ar fi fortata asocierea cu specii asiatice.
[Email]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:
Kribensis ... la randul lui este foarte sensibil.

aici te inseli, gandeste-te doar range-ul de ph ce exista in habitatul lui ca sa nu mai vorbim de duritatea apei....
Cat despre culori...aici deja intervin mai multe (conditii, hrana, pedigree )

oricum se pare originatorul postului s-a hotarat deja

...
[Yahoo!] [MSN]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Dar cu ramirezii cum e? La fel ca si kribii, un mascul si o femela?
Am tot evitat sa-ti scriu ceva pe tema asta...eram practic indecis. Am tinut de-a lungul vremii o carutza, am inmultit, am prins pestele de cand a aparut el pe tarabele Bucurestene facand senzati, am vazut albastii, maronii, albi, galbui cu mai mult sau mai putin rosu,voalati nevoalati, cocosati, balonati toate varietatile posibile. Am trcut dupa cum scriam mai sus prin 3 schimbari;Apistograma/Microgeophagus/Papiliochromis...ce mai e un peste pe care pe scurt il mai indragesc si acum.
Nu sunt singurul si din acest motiv este un peste la care s-a lucrat la greu. Nu eu spun asta ci oameni pasionati de afara de ramirezi.
Nu mai exista linii adevarate...toate aceste incrucisari a dus la slabirea pestelui, la degenerare.
De ce ti-am spus toate aste...simplu pentru ca, ce citim noi in carti scrise de zeci de an nu mai corespunde cu realitatea decat arareori.
In poveste spune ca ramirezi se aleg perechi si asta e. Un mascul si o femela pan la adanci batraneti s`au trait fericiti pan la adanci batraneti, s`am incalecat p`o sa si v-am spus povestea asa.
In realitate daca ai indeajuns de mult spatiu sa pui mai multe perechi masculii isi dau in cap care-pe care-i dominanant, femele cam la fel dar aia care-i mai plina de icre e mai atractiva, are pata violeta mai stridenta...deci se impercheaza.
Asa ca ai 10 femele toate 10 vor trece pe la masculul dominant o tura .
Femelele se termina repede de atatea depuneri si de cele mai multe ori tinutul de ramirezi ia sfarsit apoteotic cu 2-3 masculi ramasi pe metereze care se mai cearta inca pe un teritoriu unde...nu mai sunt femele...parca am mai citit undeva povestea asta

aladin
Junior member

IP:

incearca apistograma sau kribensis ...sunt mai rezistenti decat ramirezii...
eu am o pereche de kribensis la a 2 a depunere si nu am probleme cu sapatul :-) .....doar cand isi pazesc ponta/puii sunt ceva mai agresivi...dar nu cat sa puna probleme (la ciclasome altfel stau lucrurile.....cand scot pui e JALE pentru restul locatarilor )
image
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Suna spooky ce zici Sandule...

Galeria mea
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Suna spooky ce zici Sandule...

Ti-am zis ca am oscilat si eu daca sa-ti scriu sau nu. Asta-i la noi in marea lor majoritate. Din acest motiv femelele nici nu mai ajung la marimile de altadat. Implicit o sa vezi ca si icra are dimensiuni mai mici....deci probleme la prima hranire a puilor, care in mod traditional vei vedea scris in orice carte se face de la inceput cu Artemia. Ori in cazul multora dintre puii actuali e mai greu. Nu zic ca nu e posibil sa gasesti ce trebuie si la noi...dar din ce in ce mai rar.
Posibil sa ai bafta de alte linii pe la voi. Citeam chiar cu ceva vreme in urma insa un articol al unui neamtz care deplangea starea marfii pe care a reusit sa o achizitioneze penreu a pune pe picioare genitori pentru noi generati de clasic German rams . Daca nici la aia...
Chiar asa, mie imi plac mai mul aia clasici, fara voal ca pe vremi cu masculi la dimensiuni cum nu am mai vazut azi.
Scrisesem parca pe vremuri un articol ...vad ca nu mai este, de fapt cred ca mi-a disparut odata cu un altul despre Hemichromis lifalili...ma rog nu mai dezgrop mortii...si nici chef sa mai scriu

Forum Index » Cichlidae
Go to: