angelfish wrote:
2.NICIODATA nu se pune acvariul langa o sursa de caldura (asta am inteles eu din relatarea ta -doar daca nu ai incalzit casa la 34°C
Nu mai inteles bine ,problema e ca termostatul incalzitorului e varza

...adica daca inainte de a repara termoteca aveam vreo 16-17°C in casa iar el se lupta sa incalzeasca la 28° C si apa din acvariu avea in jur de 23°C (parca m-am uitat odata)
...dupa ce am reparat termoteca am in casa sa zic vreo 21°C iar el indiferent de cat aveam eu in casa el trebuia sa decupleze in jur de 28°C hai sa zic plus minus 2C dar nu plus 6°C.
Ca din cauza asta e cu termostat,am evoluat nu??? ca daca era fara termostat imi asumam toata vina, cum am patit-o prin 1981 vin bucurie mare cu niste pesti faini, dadusem peste 100lei pe vremea aia si am pus si incalzitorul in acvariu(de aiurit)si pana dimineata

...a mai scapat o femela de Betta...dar nu era cu termostat!!! .
CONCLUZIE pe termostatul asta nu ma pot baza!!!
Sandu wrote:Fara grija...nu iti moare nimic din ce ai acolo la 34 de grade...decat daca sunt tinute o perioada indelungata ...de data asta ai scapat
Cred ca de luni(cand am reparat termoteca, dar poate ia luat 1-2 zile pana a reusit sa ridice temperatura) pana duminica a fost "meniul" asta.Bine-ar fi sa ai dreptate ca Anubias Barteri var Nana doar in acvariul ala o mai am,la restul s-ar rezolva dar asta nu o mai am.
Recomandati-mi un incalzitor pe care sa ma pot baza.Multumesc