Author |
Message |
harry-ab
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/08/2007 14:31:16
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
harry-ab
Member
IP:
|
Super articolul despre Barclaya, felicitari. Am ramas cu o singura nelamurire. Semintele trebuie sa ramana in permanenta umede sau se pot si usca spre exemplu daca vreau sa trimit cuiva prin posta, intr-o alta localitate...
|
|
 |
alef0
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2007 08:16:42
|
alef0
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/10398455344a669145026ac.jpg)
IP:
|
Se pot si usca. Numai ca germinarea ulterioara a semintelor dar mai ales cresterea plantutelor este destul de dificila (nu imposibila).
Ca idee generala, semintele se planteaza intr-un bazin fara pesti pe un substrat fin si cu un nivel de apa de max 1-2 cm. Nivelul apei se va creste pe masura ce se dezvolta plantele. Pina cind plantele nu au 3-4 frunze de 4-5cm nu este recomandata folosirea fertilizantilor sau a aportului de CO2.
Semintele pot germina si in acvariul cu planta mama, dar plantutele se vor dezvolta mai greu intr-un bazin cu o coloana mare de apa, pestii le vor deranja si pierderile vor fi pe masura.
Deoarece intr-un bazin cu substrat si cu putina apa in el parametrii apei se mentin foarte greu, semintele pot fi puse la germinat in ghivece mai inalte intr-un bazin "steril" unde parametrii apei pot fi mai usor mentinuti.
|
|
 |
harry-ab
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2007 09:06:11
|
harry-ab
Member
IP:
|
Merci de completare.Am promis cuiva niste seminte si nu stiam cum o sa le trimit.
|
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2007 09:13:24
|
Alex
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31857b449c407203749ae32dd0e7d64a.jpg)
IP:
|
alef0 wrote:Se pot si usca. Numai ca germinarea ulterioara a semintelor dar mai ales cresterea plantutelor este destul de dificila (nu imposibila).
Foarte corect
Pe vremea lu Piticu` exista un magazin de exceptie (ma rog raportat la scara anilor de atunci) tinut de un tip Marian...pe Bdul Republicii. Cumva impreuna cu Emil Covaci pentru cei ce isi mai aduc aminte de de vremurile alea a aparut intr-unul din acvariile lui o Barclaya superba.
A crescut incet incet...a avut in repeteate randuri flori mari superbe.
Intr-un final am reusit sa am una din primele mele barclaye dintr-un grup de seminte care cred ca erau uscate de mai bine de o luna.
Treaba cu uscatu` este relativa daca stau sa ma gandesc ca ele stateau intr-o camera cu nenumarate acvarii si o umiditate pe masura.
Imi aduc aminte ca iarna nu puteai sa vezi pe strada la cat de aburite erau geamurile  ...ieseai de acolo lac de cald si umezeala  .
|
SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI  |
|
 |
harry-ab
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2007 09:21:10
|
harry-ab
Member
IP:
|
Perioada de "seceta" sa zic asa s-ar intinde in cazul meu maxim 4-5 zile cat ar dura sa ajunga plicul cu semintze la destinatie. Sper sa fie ok, oricum pt mai multa siguranta o sa pun doua trei picaturi de apa in plicul de plastic.
|
|
 |
alef0
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2007 12:11:35
|
alef0
Member
IP:
|
harry-ab wrote:Perioada de "seceta" sa zic asa s-ar intinde in cazul meu maxim 4-5 zile cat ar dura sa ajunga plicul cu semintze la destinatie. Sper sa fie ok, oricum pentru mai multa siguranta o sa pun doua trei picaturi de apa in plicul de plastic.
Nu-i bai. Ai sa vazi ca aceasta planta chiar are nevoie de perioade de "seceta", fara gluma. Fie eu, fie altcineva de pe forum o sa-ti spuna la timpul potrivit ce si cum, dar cred ca s-a mai discutat.
Uite cum mai procedam eu pentru germinarea semintelor. De, acu' mi-am adus aminte.
Aveam o sita/strecuratoare d'aia cu care se joaca copiii la "nisipar". Pe fundul ei puneam o tesatura mai fina, sintetica si apoi nisip fin, cum spuneam. Plantam semintele si agatam sita cu niste sirme pe marginea acvariului in care era planta mama. Succesul este mai mare atunci cind parametrii apei sunt aceeasi. Pe masura ce plantutele cresteau coboram sita. Sper ca am fost inteles.
Bafta, ce sa-ti zic.
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2007 21:00:35
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
Barclaya este una din preferatele mele
Am avut Barclaya in acvariul cu pesti a facut seminte sa deschis teaca si peste 2 luni in substratul acvariului aveam zeci de plantute
chiar am ramas placut impresionat
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
harry-ab
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/08/2007 09:35:17
|
harry-ab
Member
IP:
|
Ce e drept e super planta.... Am citit pe net despre barclaya rotundifolia.Are cineva asa ceva? Nici macar o poza cu aceasta planta nu am vazut.
|
|
 |
alef0
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/08/2007 11:53:54
|
alef0
Member
IP:
|
harry-ab wrote:...Am citit pe net despre barclaya rotundifolia.Are cineva asa ceva? Nici macar o poza cu aceasta planta nu am vazut.
Nu cred. Nici eu n-am vazut nici pe la noi si nici pe net aceasta planta. Gasisem ceva referinte despre ea dar erau pe siteuri specializate de botanica (plante acvatice) si erau pe bani.
Poate te lamureste cineva care se ocupa de importul de plante, mai ales din zona sud-asiatica.
Ma indoiesc ca cei de pe acolo n-au incercat s-o valorifice in scop acvaristic. Poate nu au reusit nici ei sau poate nu se merita.
|
|
 |
|