[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Unu marin...  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
dan_p67
Member

IP:

iata si noul look al acvariului Juwel 350.Desi acum mi-e clar ca acvariile astea triunghiulare nu-s potrivite pt marine,totusi cam asta a iesit.
image
volum 350l
Lumini : 2x18W + 1x150W MH 15000k + moonlight.
Filtrare: 2x Tetratec 1200
Altele: -UV 35w,protein skimmer,Chiller 1/4hp,3pompe pt curenti.
[Yahoo!]
dan_p67
Member

IP:

mai fac o incercare :
image
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ii merge bine. Coralii vad ca sunt intr-o forma foarte buna. Nu ai alge.
Ai masurat Ca? Nu prea vad sa se fi format alga coralina. Adaugi Sr, Mg, I, Ca, Trace?

Se pare ca proiectul meu a functionat!

Crysyptera si Trimaculatus sunt din alt film la cum arata reef-ul acum.
Protoreaster-ul din pacate nu e o "reef safe". E carnivor, iar cand are chef, haleste scoici, creveti, polipi.

Heliofungia si Favia, dupa parerea mea sunt pozitionate mult prea jos, si duc lipsa de lumina. La fel si Tridacna.

Oricum o mare realizare intr-un Juwel. Mie imi place.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ma pricep la marine, dar nu pot decat sa il felicit pe Dan pentru debutul mai mult decat promitator. Stiu cata stiinta se ascunde in spatele unui acvariu marin ( trebuie sa cunosti mult mai multe lucruri decat la unul de apa dulce, desi cum spuneam mai sus nu sunt expert, dar am citi cate ceva...) asa a ma bucur ca incet-incet apar si acvarii marine la aceasta rubrica - la mai multe! Asteptam si update-uri si poze cu detalii, ca la marine cam asta e farmecul , in detaliile macro de corali, nevertebrate, pesti, etc, compozitia de ansamblu fiind oarecum mai putin importanta fata de cele de apa dulce. Inca o data felicitari

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Eu nu pot sa-l felicit din tot sufletul ...i-am zis si de ce, azi cand ne-am intalnit...imi e teama ca pierd un "platagiu" ...dar castiga "marinari" un membru care promite
Ca sa zic asa, Jana noastra nu e moarta...Jana noastra se transforma

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
dan_p67
Member

IP:

ok,multumesc.
Din pacate este clar ca acvariul marin inseamna si o cheltuiala incomparabila cu cheltuiala pt un acvariu de apa dulce.Spun asta pt ca eu nu mi-am dat seama la ce ma bag.Si nu numai startul,ci si intretinerea lui.Fara teste de apa zilnice,suplimente de 5-6 feluri,schimburi dese la inceput pana se formeaza filtrele biologice si mai ales fara a fi pregatit ca azi sa dai 60-80E pe un coral si peste cateva zile sa-l dai in cosul de gunoi ,nu cred ca ar trebui sa se apuce careva.Sau sa plesneasca o anemona si sa strice totul.Spun asta pentru simplul motiv ca am auzit si indemnuri de genul "mare smecherie...iei sare, o potrivesti la 1,024, bagi 2 pompe si un filtru,putina spartura de coral ,cateva pietre si gata marinul".

Proiectantul partilor de hardware si furnizorul lor, g.g. , a fost la inaltime.

Sandu,asa cum ti-am spus si la intalnire,mai am si acvariu cu apa dulce si plante si n-am sa renunt la ele.Asa ca sunt cu un picior "dulce" si unul "sarat".
Cat despre Jana n-am priceput dar cred ca a fost o gluma.
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Din fericire tu esti un tip meticulos, cu multa rabdare, ce ai tinut si inmultit la viata ta cateva specii de plante cotate ca fiind dificile, deci erai obisnuit cu testarea apei si investitii in soluri, fertilizanti si lumini.

Daca cei ce risca sa treaca la marine reusesc un inceput macar pe jumatate ca al tau, e un pas inainte.

PS: multumiri pentru neoni.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
dan_p67
Member

IP:

g.g wrote:
Protoreaster-ul din pacate nu e o "reef safe". E carnivor, iar cand are chef, haleste scoici, creveti, polipi.

de bine ce ti-am zis sambata ca steaua mea e cea mai cuminte,am gasit-o ieri seara cu gura plina calare pe o discosoma.Cred ca daca mai face asa ori o impaiez ori o trimit in baneasa sa mai manance si de la altii.

si 2 poze cu 2 anenome,una cu tentacule si una tub.
image
image
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sus e anemona, jos e un cerianthus. Si ceriantus-ul trebuie hranit. O bucatica mica de cod pe saptamana ar fi deajuns.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

dan_p67 wrote:Cat despre Jana n-am priceput dar cred ca a fost o gluma.
...normal...nu stii cantecu`?(adica facea referire la faptul ca nu te-ai lasat de acvaristica adevarata ci doar te transformi usor-usor intr-un "marinar" de nadejde )...era de bine

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos, felicitari!Din ce e alcatuit reef-ul?Constructia este sprijinita pe sticla din spate, daca nu cat spatiu ai lasat?Cat timp are marinul?Unde ai ascuns pompele , ca nu se vad?Scuze de ploaia de intrebari.Felicitari inca o data.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
dan_p67
Member

IP:

Numai din pietre calcaroase si lipite cu reefconstruct.Cam asa arata chel:
image
A fost umplut cu apa la inceputul lui martie.
Pompele: 2 sunt intre niste pietre si a 3a e pompa clasica de la juwel care bate inspre suprafata apei.
Multumesc tuturor pt felicitari.
[Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: