Am leduri high quality suficiente pentru lampa led pentru RSM130.
Am de asemenea suficiente leduri multi-cip sa fac cateva lampi nano.
Am cumparat ieftin patru radiatoare masive 300x111x33mm.
Am dat si o comanda la TME:
1 LDD-1000HW 10 pcs 45.63 GBP
2 LDD-700HW 10 pcs 45.63 GBP
3 SCW05A-12 1 pcs 8.68 GBP
4 SCW05C-12 1 pcs 8.68 GBP
5 SCW05B-12 1 pcs 8.68 GBP
Acum astept sa faca re-stock cel de la care am cumparat ledurile de pe eBay (LEDBloke, foloseste binuri bune, ofera montaj pe MCPCB de cupru similar cu SinkPAD II).
O idee: la un proiect mare cu controller StormX, as putea alimenta si controllerul tot din sursa pentru leduri daca pun un SCW care sa faca drop la 5V. Astfel elimin folosirea a doua surse (5V pentru controller, 12-48W pentru leduri) si realizez un look mai ergonomic. Voi incerca sa continui cu folosirea LDD (pentru leduri) si SCW (pentru ventilatoare) direct in cutia cu leduri. Astfel, daca din greseala conectez o sursa prea puternica, protejez leduri si ventilatoare.
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
Mi-au venit radiatoarele. Au dimensiunile 300x120x44 mm si cantaresc toate patru doar 5Kg.
Puse cap la cap am un heatsink de 1210x120x44, suficient pentru o lampa (sau patru lampi identice) care sa acopere un acvariu cu 150 cm latime (cum ar fi Reefer 525XL, D-D Reef Pro 1500 etc.).
Fiind la oferta (una gratis la trei platite), m-au costat £89.92 (£29.98 una).
Mai sunt opt pe stock, asa ca daca sunt doritori pentru multipli de patru, lasati un mesaj (£179.84 pentru restul de opt, iese £22.48 de bucata).
This message was edited 2 times. Last update was at 07/11/2016 16:36:54
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
rodoselada wrote:dece nu dimezi pe 5 canale? ca tot le ai.
acu am vazut ca pe celelalte 2 ai racirea cu ventilatoare
Am patru serii de 12 leduri. Doua serii sunt royal blue, nu am de ce sa dimmez pe mai multe canale decat culori (royal blue, white, violet).
Ventilatorul nu este pus pe controller (firele de dimmare la 5V sunt in schema desenate in culoarea galben-portocaliu), se alimenteaza direct la sursa cu un SCW ca sa scada voltajul la 12V. Nu vreau sa ii controlez turatiile, intrucat e un ventilator destept (are senzor de temperatura si isi variaza singur turatiile functie de temperatura - minim la 25°, maxim la 45°). Am ales varianta de 12 cm intrucat are dual ball bearing, cu MTBF 50000 de ore. In plus, are un debit fantastic, dar si presiune mare.
Al doilea SCW este ca sa alimentez controllerul, ca sa elimin a doua sursa.
This message was edited 1 time. Last update was at 13/11/2016 16:01:44
Cablurile fizice. Trebuie luate in calcul, atat ca numar de fire, cat si numar de amperi suportat pe fir. Ideal, pun la cutia cu controllerul si placile LDD o mufa si folosesc cablu de alimentare de PC. La firul intre lumini si controller, voi folosi mufa multifilament impermeabila. Astfel, nu sfarsesti cu un colier format din sursa, cutia de maimute si lumina propriu-zisa.
La controller, alimentarea e la 12V (9-12v), eu am crezut ca e la 5V, de unde SCWul respectiv. Apoi, firele de dimmare sunt pe 5V. Cam astea sunt locurile unde poti praji controllerul, mai ales daca bagi 48V.
Avantajul la controllerul TC420 este pretul, cam cat al unui ventilator Noctua performant. Arzi unul, ustura mai putin.
This message was edited 1 time. Last update was at 13/11/2016 17:21:54
Mi-a venit ventilatorul de placa video. Sunt foarte impresionat, cu asta pus direct in radiator racesti orice. E putin cam zgomotos (zgomotul similar celui produs de un computer cand joci un joc in detalii grafice mari).