[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tetratec EX 700  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Buna dimineata,
Sunt fericirul poseror al unui filtru EX700.
De un an ma chinui la acvariul meu de 180L cu doua filtre interne.
Aseara am montat minunea si astept sa treaca 2-3 saptamani sa se cicleza sa pot scoate cele doua filtre interene.
Ce pareri aveti despre acest filtru?
Am avut ocazia sa-l iau la 190 RON.
Un singur licru ma cam sperie. Daca atunci cand nu sunt acasa cedeaza ceva si incepe sa curga. Cred ca 180L de apa pe parchet nu este o bucurie pentru nimeni. A avut cineva evenimente neplacute cu aceste filtre?

Astept pareri.
[Email] [WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

florin_niky wrote:
Astept pareri.

Buna sa-ti fie inima voinicule :-)
Filtru foarte bun..cu siguranta printre cele mai bune care se pot gasii la ora actuala pe piata.

florin_niky wrote:Un singur lucru ma cam sperie. Daca atunci cand nu sunt acasa cedeaza ceva si incepe sa curga.
...asta e deja sindromul drobului de sare...asa gandeste-te ca poate cand ai iesit din casa iti cade o caramaida`n cap si nu mai are importanta daca o sa-ti curga sau nu filtrul Serios vorbind, nu am auzit pe nimeni pana acum sa aiba o problema cu ele...vrei aventura incearca alte marci pe care le gasesti acolo spre iesirea din cartierul nostru drag

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Salut Sandule,

Merci de urari. Credema ca ma indemna sa ma duc acolo si sa iau vreo chinezarie, dar noroc ca ma mai stapanesc si eu.
Oricum cred ca si chinezariile sunt ok pana la un moment dat.
Acum abia astept sa scot cele doua interne si sa incep redecorarea pe colturile acvariului.
Apropo, cand sa fac prima curatare a filtrului? Ma gandeam la o luna. Sa apuce bacteriile sa se formeze. Nu vreau acum un dezechilibru in acvariu cand au inceput platutele sa creasca in disperare.
[Email] [WWW]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

naspa la filtrele externe sunt furtunele si coturile de plastic ... te chinui ceva pana la cureti .... dar acesta e un dezavantaj muuuuult prea mic ....
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

dar de ce sa le cureti ! ? deoarece acolo se formeaza bacterii, are un aspect mai urat dar eu zic ca merita .
Eu am un Hydor prime si din pacate are furtunele transparente si se vede mizeria pe furtun dar nu ma plang

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Si furtunele de la EX700 sunt transparente. Nu cred ca ma va deranja depunerea de bacterii de pa ele. Oricum vin prin spatele acvariului.
[Email] [WWW]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

mda .. numai ca se aduna destul de multe ... si optureaza circuitul apei ....
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

hehe! cat de mult ? o data pe an il spal eu si nu are aproape nimic

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

florin_niky wrote:
Oricum cred ca si chinezariile sunt ok pana la un moment dat.

Pai sunt ..si de aic isi spiritul de aventura. Caci nu stii niciodata cat de repede vine momentul: o ora, o zi , o saptamana, un an

Sa ne intelegem, exista insa si firme de renume care asambleaza produsele lor in China. In fapt data fiind mana de lucru ieftina majoritatea o fac in ziua de azi.
A nu se compara, cum am vazut ca faceau unii, in incercarea disperata de a discredita calitatea, o linie de asamblare Eheim aflata sub control german cu ceea ce pot proiecta si produce chinezii de capul lor.
Probabil ca o sa vina si vremea aia, da` mai este de trecut apa pe Huang He :-) până ca ei să să le producă şi ceva apă pe Dâmboviţa pâna ce pârlitii aia de la Niro să le importe.

florin_niky wrote:
Apropo, cand sa fac prima curatare a filtrului? Ma gandeam la o luna. Sa apuce bacteriile sa se formeze. Nu vreau acum un dezechilibru in acvariu cand au inceput platutele sa creasca in disperare.

Vezi ca scrie în prospect cu siguranţă...stiu că am citit, da` memoria imi joaca feste. Oricum eu o fac ochiometric de ani de zile. Cred ca asa ... cam pe la 3 luni, dar depinde de mai multe ce pesti si cati , incarcatura bacteriana in CFU/ml a apei daca vrei sa te dai "mai catolic", cate plante etc...

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Pai ca pesti, am asa:
- 4 scalari
- 2 xipho
- 1 molly
- 1 ancisctrus
Plante:
- Ludwigia (care nu prea merge)
- Anubias (merge super, chiar se inmulteste destul de bine)
- Nucus
- Crptocoryne
- Echinodorus
- Valsneria
.... si cam atat.
Substrat: - pietris de ma dep de materiale de costructii (40 Kg)

Decor: - pietre de pe Valea Prahovei si una bucat mopan asezonata cu pui de anubias.

In curand o sa fac si niste poze sa vedem parerile voastre.
[Email] [WWW]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

florin_niky wrote:
Un singur licru ma cam sperie. Daca atunci cand nu sunt acasa cedeaza ceva si incepe sa curga. Cred ca 180L de apa pe parchet nu este o bucurie pentru nimeni. A avut cineva evenimente neplacute cu aceste filtre?

Astept pareri.

Foarte bun filtru.(pret/calitate f. bun) Am avut si eu acum functioneaza cu succes in alta parte a tarii .
Singura chestie la care nu s-au gandit nemtalaii este ca furtunele trebuiesc prevazute la capete cu coliere auto.Dupa o vreme, flexibilitatea furtunului scade si eu am tras o mica inundatie (ei nu asa de mult, max 10 , care floshtoceau prin dulap ).Am miscat un pic furtunele si incredibil, am ramas cu unul in mana, in timp ce din acvariu venea un debit vioi de vreo 700 l... ...foarte tare faza.

Perioada intre doua curatari depinde de incarcatura biologica si de cata mizerie trage filtrul in el.Debitul scade considerabil, si esti conditionat sa-l speli.Ca sa nu ai treaba cu bacteriile, stabileste-ti (teoretic vorbind) sectiunea de filtru mecanic si sectiunea de filtru biologic.Adica, partea de bioballs, buretii grosieri+hexagoanele de ceramica "tin" de f. mecanic, pe astia ii poti spala fara mila la fiecare 2 saptamani sau dupa cum "zice" debitu` si in partea superioara poti sa pui un burete de porozitate medie sau mai bine cilindri de ceramica (100 ron/litru) pe care ii clatesti mai rar in apa de acvariu ca sa nu tuseasca bacteriile (doamne, da-le sanatate).
Eu asa am facut si a fost OK

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Salut, ms de sfaturi.
Vezi ca producatorul a considerat ca nu sunt necesare coliere auto la un filtru de acvariu. Pt a asigura furtunele ai acele piulite, care dupa ce ai mufat furtunul pe stut incepi si le desfiletezi astfel incat sa inceapa sa se urce pe furtun. Sper sa intelegi ce vreau sa spun. Scrie despre lucrul asta si in manual numai ca nu arata si exemplul.
Altfel spus, in momentul in care ai furtunul spre tine si te uiti la filtru tu trebuie sa desurubezi acea piulita de langa furtun cam jumatate. Vezi sa nu umlii la celelalte piulite de dupa robineti. Acelasi lucru faci si la capetele care intra in acvariu.
[Email] [WWW]
Cristi.Istrate
Junior member

IP:

In carte scrie ca ultumul material filtrant (vata alba) se schimba odata pe luna. Voi o schimbati sau se spala si merge in continuare ? Pachetul acela de schimb are o singura vata sau mai mult.
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Pachetul are, daca nu ma insel, trei rezerve. Dar nu iti face griji pentru ca costa putin (ma rog cel mai putin din toate mediile filtrante de pe un Ex700). Nu se poate spala din pacatesi trebuie schimbata pentru ca altfel restrictioneaza destul de mult circulatia.
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pentru a curata furtunele se poate utiliza JBL Cleany.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Cristi.Istrate
Junior member

IP:

Am gasit in sfarsit materialul filtrant FF600/700: 2 bucati in pachet 7,5 lei.
A incercat cineva vata aceea la pachete mari ? Este foarte convenabila dar nu stiu cat de buna.
Aquanautic
Junior member

IP:

Materialul filtrant la pachete mari este foarte bun, atit ca trebuie sa-l tai dupa dimensiunea care o doresti, mai poti folosi si filtru de hota de bucatarie, este acelasi material.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: