[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kimi
Junior member

IP:

Am plante, nu foarte multe, dar nici putine.
Am zis ca e stabil deoarece KH e mare, nu mi-am putut da seama exact dupa teste(culoarea era oarecum diferita de oricare alta de pe etalonul de Kh) dar in orice caz e peste 10. Nu-i corecta deductia mea?
Ce nu inteleg, e de ce zici tu ca nu e bun PH-ul pt vivipari? Peste tot am citit ca ph-ul normal pt ei e de 6-8(la molly am vazut chiar 8,5)...m-am uitat pe multe situri. Eu ma refeream ca pt pesti gen neoni, rasbora, etc e mare...daca nici pt vivipari, atunci pt care e ok?

This message was edited 1 time. Last update was at 09/10/2009 12:56:17

AlinC
Junior member
[Avatar]

IP:

@kimi: gandeste problema ph-ului pe termen lung. Probabil nu-ti vei schimba sursa de apa (robinet, fantana sau ce ai tu) foarte curand si poti fi sigura ca nici apa de la sursa respectiva nu-si va schimba compozitia (duritatea apei tine este data de tipul si marimea straturilor de roca prin care trece apa pana la captare). Prin urmare, daca te apuci acum sa tratezi chimic ph-ul (in sus, in jos - nu conteaza), atunci vei face asta mereu de aici incolo. Ceea ce echivaleaza cu un disconfort in plus, atat fizic cat si financiar. O sa vrei ph mai mic daca vei vrea un acvariu bine plantat, dar eu zic sa nu te grabesti.

In zona Iasului, unde stau eu, ph-ul e tot sus, undeva pe la 7.5 - 7.8. Nu umblu la el, e stabil, pestii sunt ok. Bineinteles, nu pot tine orice fel de peste in apa asta, dar sunt destui care o accepta si unii carora le prieste (ciclidelor, dar si guppylor).

Prin urmare, eu cred ca ai doua optiuni:

a) lasi apa asa cum e si esti atenta la cerintele speciilor de pesti pe care pui in acvariu
b) iti iei un osmozor si-ti faci apa asa cum vrei tu, dar devii dependenta de el.

Eu iti recomand prima varianta, mai ales ca te vad la inceput. Pe Aquarium Wiki gasesti la fiecare specie de peste preferintele privind chimia apei.

Succes!

Galerie foto
[Yahoo!]
kimi
Junior member

IP:

Ok. Multumesc.
Un singur amendament - nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca as fi fata
Sunt baiat, Kimi e de la Kimi Raikkonen(sunt fan F1 ).

Aleg varianta A, asta e clar...
AlinC
Junior member
[Avatar]

IP:

Scuze, ma gandeam ca e un diminutiv neaos de la Kim

Galerie foto
[Yahoo!]
kimi
Junior member

IP:

Sper ca nu de aia ma ajutai Glumesc.
O ultima intrebare...KH-ul asta nu-l prea inteleg...din ce-am citit cu cat e mai mare, e mai stabil PH-ul(lucru pozitiv, logic)...dar am vazut ca nici foarte mare nu e bine sa fie(sa zicem 20). De ce? Doar fiindca se poate modifica ph-ul foarte greu(devenind astfel un aspect negativ) sau de ce?

This message was edited 1 time. Last update was at 09/10/2009 14:20:34

Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Nu te crampona numai de duritatea carbonica KH este duritate temporara, nu se analizeaza separat cum vrei tu, este legat de PH respectiv GH singurul lucru ce se poate concluziona este: cu cat mai mare valoarea KH cu atat mai rezistenta va fi apa din acvariu la schimbarile de PH. Citeste aici : http://www.planteacvariu.ro/apa.html ca sa intelegi mai bine. Toti parametrii acestia influenteaza pestii si plantele.

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
dragos
Member

IP:

kimi wrote:Sper ca nu de aia ma ajutai Glumesc.
O ultima intrebare...KH-ul asta nu-l prea inteleg...din ce-am citit cu cat e mai mare, e mai stabil PH-ul(lucru pozitiv, logic)...dar am vazut ca nici foarte mare nu e bine sa fie(sa zicem 20). De ce? Doar fiindca se poate modifica ph-ul foarte greu(devenind astfel un aspect negativ) sau de ce?

Kh si gh reprezinta duritatea unei ape . In general (nu tot timpul deoarece depinde de acizii sau bazele dizolvate in apa) cind creste duritatea creste si ph ul . Intr-adevar kh ul cu cit e mai mare cu atit mai stabil este ph-ul totusi la majoritatea speciilor nu ti recomand sa ai kh peste 10 si gh peste 17-18 . Problema e ca daca duritatea creste prea mult cereste si ph-ul apa devine alcalina iar pestii,plantele si in general toate vietatile nu vor mai fi adaptati la acel tip de apa si nu se vor simti bine in ea (poate doar pestii marini )
kimi
Junior member

IP:

Revin
Am o mare problema cu femela Molly...daca la inceput si ea si femela Platy si-o furau de la perechea Xipho, de vreo saptamana parca a inebunit...ii casapeste pur si simplu pe ceilalti pesti, cateodata si pe cei 3 cory ii mai da deoparte La masa cel putin se deslantuie iadul, e de o violenta rara Molly asta - Bodycheckuri, piscaturi, alergaturi, cozi peste ochi, toate fac parte din largul sau repertoriu, pur si simplu inebuneste cand vede alt peste mancand...ce e ciudat e ca cei 2 xipho(mai ales femela) sunt mai mari decat molly...in fine. Am scos-o din bazin(am citit ca s-ar calma astfel), dar dupa ce am pus-o la loc, s-a intors cu o revansa...a devenit si mai rea. Ce variante am? Poate sa mai ii aduc o surata? dar ma gandesc sa nu se agraveze problema si sa am 2 probleme apoi...sau poate un mascul sa o puna la punct?(sincer nu prea as vrea pereche, evit sa am pui "fara numar")...ma gandeam si la un peste mai mare(gen gourami) care sa o puna la punct...la cat ma dispera modul in care agreseaza ceilalti 6 pesti nu exclud nici varianta WC-ului(stiu ca nu suna bine, dar la ce vad eu in acvariu e o chestiune de timp pana face ea victime...si decat ea mai bine ceilalti 6 pestisori).
Multumesc.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Fa-o cadou urgent cuiva. Si pet-shop-ul e o alternativa. NU o omori!!! Degeaba speri,nu se va potoli. Am avut si eu si i-am dat.

LE Mi-am amintit ca esti din GL ... iau eu nebuna, numai sa n-o omori.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2009 00:09:15

Until you find someone worth dying for, you never really live.
kimi
Junior member

IP:

Ai PM
kimi
Junior member

IP:

Am niste intrebari legate de filtru:
1) La cat timp trebuie spalat buretele(stiu ca in apa care o schimb )? Eu il am de 2 luni si l-am spalat 1 data la luna...
2) La cam cat timp trebuie schimbat buretele filtrului intern? Si cand il schimb cum sa fac sa nu pierd bacteriile(las si o bucata din buretele vechi in lacasul unde pun buretele nou?)
3) In primul sertar al filtrului am carbune...asta la cat timp trebuie schimbat? Si inca ceva...eu folosesc fertilizant lichid JBL 24, carbunele asta nu imi anuleaza fertilizantul(sper ca nu l-am pus degeaba zi de zi - abia acum dupa 2 luni mi-a cazut fisa ca s-ar putea sa anuleze carbunele fertilizantul )

Multumesc anticipat.
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

1. eu personal spal o data la 2-3 luni , poti sa o faci si o data pe luna daca vrei treaba asta
2. Nu am schimbat niciodata buretele din filtre
3. Ala iti anuleaza fertilizantul 100% eu am scos tot carbunele activ din toate bazinele care le am

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

1. Cand scade foarte mult debitul la filtru.
2. Cand isi pierde proprietatile (elasticitatea,etc.) , cand se rupe , etc etc...intelegi tu , cand nu mai poate fi refolosit.
3. Scoate carbunele din filtru.

kimi
Junior member

IP:

Deci de aia si fara fertilizant si cu plantamin si apoi(upgrade) cu JBL plantele se prezinta cam la fel
Nu prezinta nici un risc indepartarea casetei cu carbune? Trebuie sa fie si el la ceva bun...si sa inteleg ca toti care folosesc fertilizant scot carbunele?
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Intelegi bine personal nu am folosit carbune niciodata

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
kimi
Junior member

IP:

Ok. Multam, deja l-am scos. Inseamna ca abia de acum am sa vad ce poate fertilizantul
kimi
Junior member

IP:

Filtrul meu are 3 locase : 1- cel in care era carbunele, cel de la mijloc unde e rotorul si cel de jos cu buretele. Acum daca tot am scos carbunele si primul sertar e gol ma gandeam sa mai cumpar un burete...ce spuneti, e bine sau nu? Ca fiind gol parca si debitul e cam mare zic eu desi e dat la minim...
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Poti pune un burete si in locul ramas gol.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: