[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
LUPmic
Senior member

IP:

La canonul meu mai greu cu poze asa bune dar o sa incerc.
[Email] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Scoate anubiasurile din substrai fiindca se putrezesc. Rizomul (partea plantei din care ies frunzele si radacinile) trebuie tinut deasupra substratului.
De obicei anubiasurile se prind de pietre si lemne decorative cu nylon de pescuit pana ce se prind singuri de aceste obiecte cu ajutorul radacinilor.
[Email] [WWW]
LUPmic
Senior member

IP:

Am scos cateva "bucatele", si intr-adevar e mancare neconsumata. In poza nu reusesc sa le pun.
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Am inteles andras, o sa vad cum, si de ce sa le leg. Va tin la curent.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:intr-adevar e mancare neconsumata.
Prin urmare trebe sa le reduci ratia .

Poze: smilie ... Poze cu plante
LUPmic
Senior member

IP:

Eu oricum nu cred ca le dadeam multa, adica pana sa iau neonii si aveam doar cei 2 ancistrusi dadeam doar o data pe zi air apoi de 2-3 ori pe zi cate putin.O sa dau si mai putin(nu mai rar ). Multumesc Porcu!!!

As mai avea o intrebare. Azi de dim cand am pus mancare am simtit un miros cam nasol in acvariu, de la ce poate fi? Citesc de cand am simtit mirosul dar inca nu am gasit pe forum, mai caut oricum sau poate ma lamureste cineva
[Email] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul tau nu este inca ciclat si multa mancare> de aici mirosul. Scimburi de apa mai dese.
[Email] [WWW]
LUPmic
Senior member

IP:

Am priceput, acum ma apuc de schimbat apa. O am in galeata de cateva zile.
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

De ciuperca aia cum scap? Sau dispare singura?
(saprolegnia)
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Pentru Saprolegnia am gasit raspunsul tot pe forum .Sera Mycopur sau Tetra Fungistop(era postat de porcu )Abia acum am gasit si eram nerabdator
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Am pregatit o bomba pt CO2 dar am o nelamurire , cum las sticla in cada cu dopul strans, fara dop ........ E facuta cu gelatina si drojdie si nu o sa o bag in acvariu dacat cand o sa am teste de ph(asta ca sa nu sariti pe mine :-) )
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu trata Saprolegnia cu nimic, nu e cazu'. Nu poate sa se agate de pestii sanatosi . Ataca icrele nefecundate, ranile pestilor, pesti slabi, bucati de hrana neconsumata .......

adriancalotescu wrote:Am pregatit o bomba pentru CO2 dar am o nelamurire , cum las sticla in cada cu dopul strans, fara dop ........
Reformuleaza te rog ca nu pricep de ce vrei s-o tii in cada .

Poze: smilie ... Poze cu plante
LUPmic
Senior member

IP:

Am citit tot pe forum ca pana sa bagi co2-ul in acvariu sa o tii o in cada.Eu am lasat-o pe balcon o noapte cu dopul slabit putin cat sa nu se umfle.De ieri am bagat co2 in acvariul gol (adica doar cu apa) sa vad cum sta treaba cu nr de bule. Si vad ca nu sta prea bine ies cam 5 bule pe secunda, dar o sa mai studiez problema cu strangulatul furtunului. Am inteles ca trebuie sa ajung la o bula pe secunda. Am inteles bine?(la acvariu de 45l)
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Am uitat , intre timp m-am apucat de confectionat un capac, am facut rost de tuburi(tl-d/54-765)x2/18w+droser :-) .
[Email] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:... dar o sa mai studiez problema cu strangulatul furtunului.

Ai grija cu stangulatul, sa nu chiar o bomba de drojdie. Referitor la bule, cel mai important este sa fie ceva stabil, sa nu fie fluctuatii. Da e bine sa fie o bula pe secunda, dar depinde si de dispersie. Daca nu e bine dizolvat, pot sa fie si 10 bule.
[Email] [WWW]
LUPmic
Senior member

IP:

De ieri au inceput iar sa se alerge neonii iar unul am vazut ca se cam ascunde dupa filtru .
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Ce am mai observat: le-am dat mancare si a iesit si cel ascuns dupa filtru, eeeeeee de aici a inceput nebunia
, alergatura in tot acvariul..E posibil sa fie femela(cel care se ascunde) si restul masculi?
[Email] [Yahoo!]
dragos
Member

IP:

E posibil dar nu neaparat . Neonii se mai alearga si fara un motiv foarte bine definit si nu neaparat masculii alearga femelele . Asa sunt ei... le place sa se mai fugareasca . Deasemenea e posibil sa si depuna .In cazul in care iti depun unul sau mai multi masculi si o femela se opresc din fugareala si se incordeaza (e impropriu spus dar nu stiu cum altfel pot sa formulez) unul linga altul .De obicei fac lucrul asta aproape de fundul acvariului sau linga o planta si daca depun ar trebui sa vezi niste icre foarte mici cum ies din femela ( femela de obicei e mai burtoasa)
LUPmic
Senior member

IP:

Am lasat acvariul fara sa-i mai fac schimb de apa la 3-4 zile si am observat ca nu se mai alearga neonii. O fi din cauza asta (am lasat fara schim de apa vreo saptamana) , sau s-o fi terminat ciclarea acvariului ?
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Am cumparat pana la urma teste de apa Tetratest 5 in 1. AM urmatorile valori: NO3--25 mg/l, NO2--0 mg/l, ph--6,4-6,8; KH aprox 15, GH>10.La PH si la KH am trecut asa pt ca nu pot da exact valorile.
Astept sfaturi sau injuraturi :-) . AM mai luat o radacina de mopan , care este la fiert acum si substrat TetraPlant( o fi bun?).
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: