[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
LUPmic
Senior member

IP:

Am fost azi si le-am luat puilor TetraMinBaby. La numaratoarea de acum (pe lumina si fara ochi lipiti) am vazut ca de fapt erau 19 insa unul a murit .
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

In acvariul cu neoni am gasit unul mort. Poate fi de la AlguMin(n-am mai rezistat si am pus )?
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:Poate fi de la AlguMin(n-am mai rezistat si am pus )?

Nu prea cred, am folosit de citeva ori Algumin si n-a afectat pestii . In afara de faptu' ca mi-a ucis toate plantele, n-am observat alte defecte ale Alguminului .
Ai folosit cumva o concentratie mai mare?

Poze: smilie ... Poze cu plante
LUPmic
Senior member

IP:

Am citit cred ca tot un post de-al tau si am facut ca tine , adica n-am pus tot odata ci in 2 zile. Iar ca doza am pus cum scria pe sticluta 5ml la un l de apa.Cel care a murit l-am vazut de mult timp ca e mai apatic statea mai ascuns si nu prea manca.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:Am citit cred ca tot un post de-al tau si am facut ca tine , adica n-am pus tot odata ci in 2 zile.

E o strategie sa salvezi plantele ....... uneori functioneaza.

adriancalotescu wrote:Iar ca doza am pus cum scria pe sticluta 5ml la un l de apa.
Pe sticla scrie 5 ml la 10 litri de apa . Fie traducerea in romaneste e gresita, fie era zgiriata si nu se vedea "0" de la "10", fie ai scris aici gresit , cert e ca nu-i vorba de 5 ml la un litru de apa. Doar daca n-au schimbat concentratia, mi se pare improbabil.

LUPmic
Senior member

IP:

Am gresit eu . Am pus 5 ml la 10l, adica 2 diviziuni de pe sticluta .
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Am mai citit pe aici de un tratament al plantelor cu o solutie de clor cu apa(o parte clor la 19 de apa si scufundarea plantei in apa), ai incercat-o?
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:Am mai citit pe aici de un tratament al plantelor cu o solutie de clor cu apa(o parte clor la 19 de apa si scufundarea plantei in apa), ai incercat-o?

Uneori functioneaza, nu mai stiu cit trebe scufundate. Plantele mai rezistente, cu frunze mai groase rezista - Anubias, Bacopa, Echinodorus ........ cele cu frunze fine nu rezista .

Am mai scufundat plantele in alcool sanitar, vreo 10 secunde, unele rezista .......

Alokt
Member

IP:

Eu personal singura experienta care am avut-o cu chimicalele impotriva algelor a fost:
Exterminarea pestilor si melcilor, deteriorarea extrema a vesiculariei si cladophorelor si stagnarea catorva palnte.
Dar nu am reusit niciodata sa elimin problema algelor cu ajutorul chimicalelor, intr-adevar a existat regresia dar dupa eliminarea chimicalelor au revenit algele.
Da, alge exista intr-o cantitale tolerabila in acvarii, dar daca ajung sa fie o problema reala inseamna ca nu s-a ajuns la un echilibru intre nutrienti-lumina-CO2.
Sincer, la un acvariu de-al meu de 300l din care scoteam saptamanal 2 pumni de alga filamentoasa iar plantele erau napadite la un mod extrem de alga filamentoasa, am gasit si fire de 20cm, am facut proba cu chimicalele, dupa ce m-am oprit din bagat chimicale in 2 saptamani am fost tot acolo.
Problema am rezolvat-o punand material reflectorizant in spatele celor 3 neoane, din acel moment nimic din ce am scos nu a mai crescut la loc.

album1, album2, album3, album4
LUPmic
Senior member

IP:

Care ar fi treaba cu materialul reflectorizant? Ca din cate stiu eu sporeste cantitatea de lumina==> mai multe alge. Sau stiu gresit?
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alokt wrote:Problema am rezolvat-o punand material reflectorizant in spatele celor 3 neoane, din acel moment nimic din ce am scos nu a mai crescut la loc.
Iar imi vine in minte vorba aia coolta™ a cuiva: nu fa nimic impotriva algelor, fa totu' pentru plante .

Alokt
Member

IP:

adriancalotescu wrote:Care ar fi treaba cu materialul reflectorizant? Ca din cate stiu eu sporeste cantitatea de lumina==> mai multe alge. Sau stiu gresit?

Nu e chiar asa.
Eu am avut o incapere DYI integral.
Si la acvariul respectiv neoanele in mod normal ar fi dat destula lumina, dar erau pe o improvizatie metalica prinse iar algele se inaltau de la frunzele plantelor inspre suprafata, fiind mai aproape de lumina decat frunzele si totodata intunecand frunzele de sub ele, le luau capacitatea de a procesa nutrientii dizolvati in apa, nutrienti pe care ele ii foloseau pentru ca sa se dezvolte exponential. Cum am pus reflectorizante in spatele neoanelor lumina a fost mai puternica si plantele au inceput sa consume nutrientii in ritm mai alert decat au reusit algele, astfel surplusul de nutrienti disparand din apa algele nu s-au putut dezvolta numai cu lumina si fara hrana, cu toate ca nivelul luminii era mult mia mare.
In cazul respectiv, algele aveau conditii propice datorita lipsei de lumina, asta nu inseamna neaparat ca in toate acvariile lipsa luminii este totdeauna cauza algelor.
Uneori niste detalii cum ar fi schimbarea fundalului pot deveni o problema. Eu am adaugat un fundal (ordinar, ca o folie de plastic) de un verde inchis, inainte fiind in spatele acvariului doar perete alb, iar plantele care necesita lumina multa au inceput sa nu se simta bine, deoarece fundalul intuneca foarte tare acvariul.

album1, album2, album3, album4
LUPmic
Senior member

IP:

Am mai cautat pe net si cred ca asta am in acvariu http://www.guitarfish.org/algae#staghorn. Am bagat o noua bomba de ceva zile si vad ca plantele au inceput sa o ia din loc iar. Am continuat cu schimburile de apa, sifonare la fiecare schimb si adunatul manual al algelor.SPER SA SCAP DE NENOROCIRE CA M-AM SATURAT DE EA CA DE "ALGE PADURETE"
[Email] [Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Poti sa faci o poza la algele alea?
Ca daca-s staghorn.....e de rau. :alright: Eu am scazut ph-ul progresiv pana am ajuns cu el la 6.10 la un kh=4 ca aproape evadau neonii din acvariu. Doar atunci au disparut.

865
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Am sa incerc, dar cu aparatul meu............
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5909 .
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

In alt topic, adriancalotescu wrote:Merci de articol, dar il citisem deja

RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

cu mare placere
[Email]
LUPmic
Senior member

IP:

Am avut vreo 2 saptamani pline si n-am prea mai intrat decat sa mai citesc p-aici, in rest algele sunt la fel de sanatoase si mari, am mai pierdut un neon , iar in acvariul cu guppy se fata pui la greu .
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:... in rest algele sunt la fel de sanatoase si mari

Ca o solutie alternativa - in loc de chimicale, ai incercat sa pui 2-3 black molly? E drept ca nu fac deosebire intotdeauna intre plante si alge dar fac treaba buna. Daca problema se rezolva, ii poti dona/vinde. Sa nu te astepti insa sa vezi rezultatul in citeva zile. Cam dupa o luna insa ar trebui sa se vada. Si e important ca in aceasta perioada sa nu ii hranesti prea mult. O data la zile e suficient.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: