se pare ca acest acvariu va ramane o buna bucata de timp la soacra.mea acasa,in Ilovat jud. Mehedinti,impreuna cu racul de ponoare mutat in acvariul comunitar,iar Procambarus-ul a facut rocada cu cel de ponoare deoarece in prima lui noapte de cand am pus pestii,a si mancat jumatate de kuhli. Daca prima data 1 din cei 3 kuhli a fost scapat de sotie,de data aceasta totul s.a petrecut in timpul noptii,si nu a mai avut scapare. Ma si oftica,la cat sunt de musculosi si rapizi plus alunecosi kuhlii astia,ma enerveaza la culme faptul ca se lasa prinsi asa usor si mi.a zis sotia ca atunci cand l.a scapat,era in ghearele racului procambarus si nici nu misca

1 data daca ar fi dat din coada sau sa se smuceasca putin,sunt sigurmca ar fi putut sa scape,dar statea ca prostul. in fine,pt a nu se mai intampla astfel de evenimente,Procambarus-ul va sta in cel de 81 l deocamdata singur,iar cel de ponoare in comunitarul de 330,unde va avea ca locatari in prim plan ramirezi (voalati sper eu,deocamdata am doar 1 femela ce a ramas micuta,dar e voalata),1 pleco,2 pomaceea marisori,si alte bancuri de pesti mici tip tetra penguin,neon,filigera sau mai stiu eu
Vor fi adaugati pe viitor si alti cory,poate si un gibiceps,etc. Filtrarea este asigurata de un Sun Sun 404B cu uv care e mai mult decat necesar impreuna cu Resun 2500 care dat la maxim,lipeste pestii de geam efectiv

))))) asa ca e tinut la mediu. Long story short:
Acvariu: 120x50x55(330l achizitionat de pe nevertebrate prin 2012 parca)
Stand: masa din lemn robust si placa de ceramica pe post de suport acvariu extrem de grea si rezistenta.
Filtrare: -Sun sun 404B umplut in toate 4 sertarele cu ceramica de 3 feluri de la foarte fina la foarte poroasa,plus un saculet mic de ceva auriu ce face ca apa sa fie acida(s.a discutat in posturile mele anterioare despre ce si cum este acest produs)
-Resun 2500 umplut si el cu ceramica poroasa
-Eventual un Aqua pro 1200 si un Eheim ecco pro 300,dar asta pe viitor,daca nu le voi lua si pune la viitoare acvarii ce voi face acolo unde ma voi muta(din nou). Ar fi vba ca ma voi muta ori in Ardeal ori in Bucuresti. vom vedea
Substrat: quart negru 1-3mm
Fauna:1 rac,1 botia marime mica super frumusel vargat,1 pleco,1 ramirez deocamdata plus alti pesti rataciti salvati ori de prin magazine ori ramasi de la bunca.miu dupa ce s.a lasat pe tanjeala
Later edit: plante nu am,ssingurelece mi.ar placea ar fi ceva de suprafata cu radacini ce cresc in adancimea apei(recomandati.mi ceva) eventual si un echinodorus,2..