[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Land of Dragons  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

eu personal cred ca mai este o problema cu riccia care nu prea da bine acolo, cred ca ar merge ceva moss ( fissidens) sau cuba, si cred ca pietrele ar merge ridicate mai sus

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2015 03:15:15

maryusdv8
Membru de baza

IP:

rodoselada, multumesc. Riccia a fost singura pe care am gasit-o (mie imi place contrastul pe care-l face, comparativ cu fissidens-ul - sunt cateva fire si din el pe pietre... posibil sa mai modific). In ceea ce priveste ridicatul pietrelor, nu am cum s-o mai fac acum.

Laurentiu, iti multumesc si sper sa se maturizeze si mai bine in continuare .

Dane, nu stiu cum de-ai apreciat inca de la inceput ca va iesi ceva bun (te intreb in private care-s numerele de la loto de maine)... nu pot decat sa iti multumesc pentru felicitari, cu atat mai mult cu cat ele vin din partea unui om cu experienta in domeniu

Leon, ma incurajeaza ceea ce-mi spui, si totodata ma abitioneaza sa incerc sa-l fac si mai bun. Multumesc.

Nea Dan, astfel de comentarii imi sunt de mare folos (de foarte mare ajutor mi-au fost cele facute de Alex, ulterior afisarii rezultatelor de la RAC, pareri impartasite celor ce au cerut acest lucru... un mare plus).
Aranjatul pietrelor a fost facut pe parcursul a trei zile... le-am tot aranjat, analizat si repozitionat pana cand mi-au placut.
Nu-mi dau seama la care zona a acvariului faceti referire, cand spuneti de Hiydrocotyle verticillata.
Multumesc pentru multele sfaturi .

Bobiciupe, multumesc pentru aprecieri. Pietrele au fost cumparate de pe site de la nevertebrate (Dragon Stone).

Singura noutate o reprezinta ca am cumparat inca 2 Osram-uri 865, iar urmatoarele fotografii vor fi mai clare, intrucat vor fi facute la lumina a 4 astfel de neoane.
Saptamana viitoare zic ca voi reveni cu poze noi, in care sa apara tot cardul de Rasbora (sper ca saptamana viitoare sa primeasca cei de la Hornbach transportul de pesti).
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

Felicitari si ape limpezi!
dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

maryusdv8 wrote:Nea Dan, astfel de comentarii imi sunt de mare folos (de foarte mare ajutor mi-au fost cele facute de Alex, ulterior afisarii rezultatelor de la RAC, pareri impartasite celor ce au cerut acest lucru... un mare plus)Nu-mi dau seama la care zona a acvariului faceti referire, cand spuneti de Hiydrocotyle verticillata.

Este vorba despre zona dintre cele doua dealuri mari din stanga,la baza lor este o tufa, pe care prima data am considerato a fi formata din mai multe tulpini de hydrocotyle verticillata, studiind mai bine fotografia care nu este prea generoasa in a oferi detalii, am zis ca este lobelia cardinalis small form, am reeditat, si nu stiu ce sa intamplat ca pana la urma a ramas tot hydrocotyle, dar era prea tarziu sa mai editez si a ramas asa. In principiu ideea era ca lobelia are forma frunzei rotunda si mare in comparatie cu cellelalte plante, si nu se potriveste cu ce este acolo. Am peacock moos si fissidens fontanus, din cate imi amintesc am spus ca iti opresc pentru acest setup, eu sunt batran si mai uit, deci in continuare oferta ramane valabila pentru cand ai nevoie .

sa nu fie cum ne place,safie cum vrea natura si ne va fi mai bine !!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page
[Yahoo!]
maryusdv8
Membru de baza

IP:

dandumitru wrote:
In principiu ideea era ca lobelia are forma frunzei rotunda si mare in comparatie cu cellelalte plante, si nu se potriveste cu ce este acolo.

Nu m-as fi gandit vreodata la asta... multumesc inca odata pentru sfaturi

dandumitru wrote:
Am peacock moos si fissidens fontanus, din cate imi amintesc am spus ca iti opresc pentru acest setup.

Multumesc tare mult
maryusdv8
Membru de baza

IP:

Acvariul este in continuare in functiune... eu nu prea ma mai tin de treaba ... duminica am reusit sa fac ceva fotografii, pietrele au fost aranjate un pic altfel acum cca 2 saptamani (buruienile acoperise pietrele mai mici).

Din pacate nu am facut ceea ce mi-am dorit, desi am avut posibilitatea... data viitoare sper sa am mai mult timp si sa iasa asa cu imi doresc. Foarte probabil ca urmatorul aranjament va fi un olandez.

Pestii au ramas doar doi.. nu am mai avut acest tip de rasbora. Sunt cam ciudatei, in sensul ca atunci cand bagam mana in acvariu o parte din ei "lesinau". Uneori isi reveneau, alte ori nu. 3 din ei au sarit din acvariu si I-am gasit uscati . (chiar daca nu am avut timp sa tund plantele asa cum trebuia, apa a fost schimbata saptamanal, iar parametrii au fost de fiecare data ok cand am facut teste).

Iar sunt pe fuga... voi mai completa ulterior, daca va mai fi cazul.

[Thumb - IMG_8514_1.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

Of, ce pacat
Nu ca n-ar arata bine acum, e frumusel, plante sanatoase...da' aranjamentul anterior era de un mare mare efect ...

Da' inca mai ai timp sa bagi foarfeca bine in el, intr-o luna, o luna si ceva il rezolvi as zice

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: