[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal - acvariu cu africani  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

din cite am vazut eu acilea in Suttgart si la Eheim (circa 30km de mine), noiile generatii consuma max intre 8-16W si clasa A++, si in cayul in care cade capul de pompa dna Viki nu o va inlocui, dar vb lui Ricardo din 3 ramai cu 2

fostul user ozy
[WWW]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@ Pomi - E adavarat ca poate am exagerat cu hranirea celor mari dupa o lunga perioada in care au facut foamea in acvariul carantina (motivul - amoniac la greu). Acum sunt la dieta.

In privinta filtrarii o sa mai studiez putin problema pentru ca se lasa cu implicatii pe termen lung. Si o sa-l vizitez pe Dragos (cel mai mare sustinator al ideii de sump) ca sa ma lamuresc complet. E foarte greu de luat o decizie acum. E clar ca nu schimb standul si daca intr-un cub nu incape sumpul si nu pot sa-l "impart" in 2 compartimente ca sa asigur volumul de material filtrant o sa ajung inevitabil la solutia cu canistre (care mie mi se pare mai fara batai de cap). E adevarat ca daca sumpul aduce un plus de filtrare fata de canistre si asta se resimte in apa atunci o sa ma razgandesc. Dar si sa fac o tiganie sa sparg sumpul in 2 parti sau sa fac 2 mai mici - nu stiu daca nu e mai complicat decat pare la prima vedere.

Mie mi se pare facil sa scot o canistra fara sa picure nici un pic de apa si sa vars KK de pesti intr-un WC dupa care sa clatesc usor sertarele. La sump nu stiu cum se realizeaza curatirea mediilor filtrante. Si e dificil de umblat acolo jos in spatiu restrans pentru ca sunt pereti de PAL pe 3 laturi. Deci am accesibila doar partea din fata cu usa. Nu stiu daca nu e foarte dificil de executat acolo cu toate legaturile pe teava rigida din PPR sau alt plastic.

Si consumul de energie e ultimul lucru la care ma gandesc ... Am incalzire in pardoseala pe conductor electric de 3,2 KW/h ca sa nu bag banii in Nurofen pentru pitic si calculez cativa wati in plus la o pompa ... Nu e un criteriu pentru mine. Doar sa gasesc cea mai buna solutie de filtrare pentru ce o sa am eu in viitorul apropiat. Si sa nu fac baltoace pe jos ar fi indicat la mentenanta.

Numai bine !

This message was edited 1 time. Last update was at 04/04/2013 04:51:37

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page
[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Seara buna !

Revin dupa o pauza datorata activitatii profesionale intense

Cred ca am doua femele gusate din pestii cei mari (galbeni). Eu credeam ca sunt 2 masculi de toata frumusetea dar se pare ca m-am inselat. Cei mai mari pesti sunt de fapt femele. Nu am vazut nimic suspect doar ca de 2 zile nu mananca nimic si mesteca linistite ceva in gusa. Nu credeam sa se intample atat de repede pentru ca au abia 7 cm.

Revin cu poze maine !

[Yahoo!]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

E excelent daca femelele sunt mai mari avand in vedere ca le asteapta o perioada lunga de nemancat .
Legat de dimensiuni eu am avut femele de vreo 4-5 cm care erau gusate . Imi era o mila de ele ca numa' gusa se vedea.
[WWW]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poze cu femelele gusate

image

image

image

image

image

image

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si poze cu acvariul si ceilalti locatari

Acvariul imbatraneste frumos. S-au depus alge brune pe partea superioara a bolovanilor si pestisorii mici au mai crescut si s-au mai colorat. Doi mbamba bay au culori foarte frumoase si Aceii au crescut spectaculos.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna seara !

Scuze ca nu am mai raspuns la mesajele de pe PM - multumesc celor care s-au interesat de micul meu acvariu am fost foarte ocupat

Revin cu o serie de fotografii necesare pentru a tine jurnalul la zi

In acvariu am facut un tratament cu Metonidazol pentru ca mai multi pesti aveau excremente lungi si plutitoare. M-am hotarat sa nu mai adaug JBL Aquadur pentru ca se tot scarpinau pestii si nu reuseam sa am un nivel constant al Gh si Kh asa ca am decis sa las apa de la robinet (filtrata) sa schimbe incet incet prin schimburi repetate parametrii apei si sa-i aduca la un nivel contant (fara aditivi). Constat ca lucrurile merg bine.

Cu privire la acvariul cel mare nu am mai facut progrese din lipsa de timp.

Cam asta e nou pe la mine ...

Las imaginile sa vorbeasca ...

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Spre final am facut cateva zoom-uri cu cei mai colorati Mbamba pe care ii am. Unul e foarte inchis la culoare (arata foarte bine in realitate dar nu a iesit OK in poza)

Am incercat si fotografii cu blitul dar nu-mi plac cum se vad. Prefer fara pentru ca au profunzime mai mare. O sa mai experimentez.

Numai bine !

P.S. Femelele gusate au inceput brusc sa manance una dupa 4 si alta dupa 6 zile. Probabil ca s-au plictistit

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Marea dezamagire a acvariului meu sunt Hongi Red care se incapataneaza sa fie maronii spre gri - exceptie facand doar 2 pesti care par a fi un pic portocalii. Le mai dau o sansa pana in vara daca nu vor fi trecuti pe lista de donatii ...

Restul sunt superbi.

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna ziua stimati acvaristi !

Revin si eu inainte de vacanta de Paste cu o scurta filmare. Deja incepe sa prinda contur si acvariul meu asa ca sper sa va placa piticii mei.

Si am o intrebare pentru cunoscatori - pentru o perioada de 6 zile pot sa hranesc pestii o zi da si una nu ? S-a oferit un voluntar sa-mi hraneasca pestii dar nu poate veni zilnic.

Numai bine si sabatori fericite va doresc !

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2013 10:47:28

[Yahoo!]
rick
Senior member

IP:

Multumesc si tie.
Pai cred ca or sa se bucure mai mult pestanii cand se va intoarce tati din vacanta.
[WWW]
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

De ce nu iti cumperi un hranitor automat ?

American Cichlids V.720 http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32557.page

American Cichlids V.1200
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/45405.page
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu prea m-am hotarat de care hranitor sa iau ...

Aveti vre-o recomandare ?

[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

salut Arhitectul,

imi plac pestisorii, au inceput sa fie rotunjori . Apropo, care este rezultatul tratamentului?. nu ai dat nicio veste.

fostul user ozy
[WWW]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut Arhitectul,

eu tocmai am achizitionat un hranitor automat de la Eheim, cu afisaj electronic, are si ventilator pentru a pastra hrana uscata, si poti incarca 80 de grame de mancare in el, putin cam scump dar merita investitia.

Ce poti face astazi, lasa pe maine, ca poate nu mai trebuie facut!
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Pestii mei au stat intotdeauna (vara, in perioada concediului) cate 2 saptamani nemancati... oricum sunt niste rasfatati, asa ca le prinde bine o perioada de pauza.
Poti sa ii lasi linistit, nu patesc nimic daca nu mananca zilnic .

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am achizitionat in seara asta un hranitor automat Juwel.

image

Era cel mai bun din ce am gasit si m-am bucurat ca se potriveste pe capacul acvarilului actual. Simplu, ieftin si eficient. Maine plec si era musai sa-l pun in functiune din seara asta. Prefer sa o las pe Tanti Viki sa ude doar florile nevestei si sa nu umble la pestisori.

Nu stiu cand o sa ma intorc si m-am gandit ca sa-i las nemancati 5 zile e cam mult. Koala stiu ca pestii tai stateau nemancati in concediu dar ai mei sunt inca puisori si stii matale cum e "nu poti sa-i lasi nemancati pe astia mici"

Am setat clapeta de hranire la jumate din cat le dau de obicei ... Si oricum nu vor fi hraniti decat o data pe zi (de supravietuire) Si e pacat sa-i gasesc lihniti la cat am "investit" in burtile lor.

@vereb - Tratamentul cu metronidazol a dat roade. Mai au 2-3 pesti mai mici si fugariti kk plutitor si lung dar cred ca are legatura si cu stresul. Intotdeauna dominantii pe fiecare specie erau OK si fugaritii erau mai prapaditi. Per total e OK acum.

Cred ca in momentul in care iti iei pesti e bine sa cumperi dublu de cat ai nevoie si sa selectezi. (restul la donatii) E diferenta mare intre exemplare care la inceput aveau aceeasi dimensiune.
Lupte nu prea am in bazin. Si fiecare specie isi alearga exemplarele sale. Restul parca sunt transparenti. Doar aceii sunt pasnici de parca au luat lectii de zen.

Numai bine !

[Yahoo!]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

"Hristos a-Nviat !"

Nu stiu daca @Arhitectul s a intors din vacanta

Cum spunea si Koala, puteai sa lasi linistit pestanii 1 saptamana fara mancare

Am vizionat filmuletul
Ce pot sa ti spun este ca pestanii au inceput sa prinda forma / au crescut vizibil/ se vede treaba ca beneficiaza de un tratament"special" din partea proprietarului

Trebuie sa grabesti "proiectul cel Mare" pentru ca in scurt timp acvariul asta va deveni mai mult decat neincapator

Stim cu totii ca acest acvariu este unul provizoriu insa imi permit sa spun cate ceva referitor la decizia multora de a popula acvarii similare acestuia cu specii care depasesc la maturitate pragul de 15cm lungime- si aici ma refer la Acei in primul rand, decizie luata , cred eu, fara a privi in viitor sau poate din lipsa informatiilor asupra speciilor detinute.

Aceii sunt o specie de mbuna care a prins la public datorita culorii sale (este unul din putinii africani ai caror pui sunt colorati inca din prima parte a vietii) si a comportamentului destul de linistit. A devenit aproape un "must have" al acvariilor de pe la noi.
Problema este ca Aceii ajung la dimensiuni considerabile la maturitate (17-19cm) , fapt ce este necunoscut sau poate nu este luat in considerare in momentul achizitiei.
Nu sunt putine acvariile de 120cm lungime care gazduiesc grupuri de Acei. Pentru o anumita perioada este ok. Puiandrii de 5-8cm stau destul de bine in 250-300L insa cresc extrem de repede iar nevoia de spatiu se face simtita acut. Sunt de parere ca aceasta specie (si altele asemenea , care ajung la 15cm sau mai mult la maturitate- in cazul tau, acelasi discurs pentru Red Zebra) au nevoie de un acvariu cu un minim de 150cm lungime .

Se pare ca unul din masculii de Mbamba a inceput sa si umfle muschii Frumos foc!

Arhitectul wrote:Marea dezamagire a acvariului meu sunt Hongi Red care se incapataneaza sa fie maronii spre gri - exceptie facand doar 2 pesti care par a fi un pic portocalii. Le mai dau o sansa pana in vara daca nu vor fi trecuti pe lista de donatii ...

Restul sunt superbi.

Imi permit sa te trag un pic de urechi Este o atitudine "sbagliata"(gresita) care trebuie amendata Nu esti singurul , stai linistit..Sunt multi care se plictisesc astepand ca pesteleX sa se coloreze ca in poza pe care a vazut o el pe net cu masculul Alfa in full colour si bineinteles ca , ajung sa renunte la exemplarele respective pe motiv ca nu le spun nimic si ca s au saturat sa astepte..

Incep prin a spune ca secretul in cresterea africanilor din Marile Lacuri Africane este rabdarea .
Marea majoritate a puilor de africani sunt "urati cu spume" la nastere si muult timp dupa - cum spuneam , putini sunt cei care se nasc colorati sau care prind culoare rapid (vezi Aceii, Demasoni etc).
Mbunele mai sunt cum mai sunt insa cand vine vorba de Haplochromine , poti astepta 2 ani si mai bine ca sa vezi ceva culoare la unii dintre ei. Astia pe aici, ii numesc "grigiochromis" - aluzie la culoarea gri pe care se incapataneaza sa si o mentina "a lungo".

Stii povestea "Ratustei cea Urata" care s a transformat in final intr o eleganta si frumoasa Lebada..Ei bine , cam asa sta treaba si cu africanii nostri.
Atunci cand achizitionezi un grup de pui trebuie sa fii pregatit sa astepti o perioada care variaza de specie la specie , cumulat cu alti factori care pot influenta procesul de transformare a culorii (spatiu, "prieteni de joaca", stres, alimentatie etc) pana sa ajunga la acel "full colour" la care visam cu totii.

Sfatul meu este sa le dai mai mult timp acelor Hongi. Vei vedea ca nu vei regreta iar asteptarea iti va fi rasplatita cu varf si -ndesat Trust me!

Sper sa nu te superi pe mine Insa m am simtit obligat sa fac aceste precizari in ideea ca vor prinde bine tuturor celor care aleg sa intre in lumea africanilor (si nu numai)

Asteptam "nuovi aggiornamenti" cu nerabdare!

Ciao
Cristian

PS. O intrebare-sugestie adresata factorilor de decizie ai forumului
Nu ar fi indicat ca acest jurnal sa fie mutat in sectiunea "Acvarii cu ciclide"?!

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Topic mutat in sectiunea sugerata de Cristi (malawi_crys)

@Arhitectul: Vad ca n-ai avut incredere in ei, sa ii lasi "nemancati" cateva zile... ti-ar fi curatat toti peretii de alge si le-ar fi prins tare bine o cura de "verdeturi" ... arata bine pestii si imi place ce vad acolo! Ref. culoare, Cristi are dreptate... ai rabdare!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Adevarat a inviat !

Multumesc Cristian pentru cuvintele bune si pentru observatii. Nu e necesar sa-mi traduci din italiana ca ma pricep cat de cat. Am stat si eu prin Italia adunat vre-o 4-5 luni de cand e tatal meu pe acolo. (Doar pentru alti colegi de forum)

M-am intors si eu aseara din scurta vacanta de Paste ... Pestii sunt bine sanatosi. Parca arata mai bine dupa o perioada in care au fost hraniti mai putin. Curios mi s-a parut un lucru ca la intoarcere dupa ce am aprins lumina erau 2 masculi de Mbamba care aveau acele culori superbe dar dupa o confruntare de 10 - 15 min unul a fost invins si a disparut dupa pietre. S-a reintors dupa cateva minute cu innotatoarea dorsala culcata "cu coada intre picioare" dar nu mai era colorat frumos. S-a inchis la culoare si arata ca ceilalti 2 dominati. Par a fi 4 masculi si 4 femele dupa umila mea parere. Cred ca trebuie sa mai raresc din masculi sau odata cu cresterea acvariului sa mai adaug femele. Ce e cel mai amuzant este ca masculul alfa este al doilea ca marime dar e cel mai zburlit dintre toti (si mi se pare ca e si o femela prapadita si mica gusata in gasca de Mbamba)

Ce am observat este ca oricand apar conflicte sunt numai intre exemplarele aceleiasi specii. Se fugaresc prin acvariu de parca sunt singuri in bazin.

O sa ma interesez in perioada urmatoare sa gasesc pe cineva care sa-mi construiasca si mie un bazin de 750 - 800 Litri de apa. Nu prea am avut timp sa ma interesez.

Revin ca trebui sa plec acum !

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am revenit dupa multe ore de munca ...

Am mai facut cateva poze de noapte dupa ce s-au linistit toti din casa. Vedeta serii - Masculul de Labidochromis Mbamba Bay aflat intr-o forma de zile mari. Mic si artagos. Cateodata uita cati centimetri are si se mai izbeste de cate un battlecruiser de Estherae care e de doua ori cat el

image

image

image

image

image

Multumesc lui Cristian si lui Koala pentru inaintare in grad

O sa revin cat de curand cu planurile bazinului cel nou si dupa cum am promis o sa-l contactez pe Dragos pentru a elucida problema filtrarii.

Numai bine !

[Yahoo!]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: