[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sindicatul luptei impotriva algelor!  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
calin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

OOups !Am intarziat rau.
Nu cred ca am intrat niciodata la sectiunea catfish dar atat ca am vazut link-ul dat de tine lukaboy de la sectiunea Alge si iata-ma aici.
Pai mai fratilor, mai se fac inscrieri ca eu sunt sindicalist convins dupa ce-am patit in iarna asta cu algele .
Dar cum putem face cu trimisul ca eu sunt la 400 km de Bucuresti??Mi-ar trebui vreo 3 sau 4 buc. Lukaboy vezi ca-ti scriu pe PM.
[Email]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

Dragi sindicalisti, revin cu informatii proaspete!

Pestii sunt comandati, daca totul merge bine vor si ajunge!

Pretul este cel la care ne asteptam cu totii, adica circa 4 euro.

In ceea ce priveste persoanele care sunt mai departe de Bucuresti, vom vedea. Probabil ca este mai dificil, insa nu imposibil!

Deci, cu incredere inainte, batalia este a noastra!

http://www.seachem.ro
[Email]
stefanvoicu
Junior member

IP:

salutare ! pentru "intirziati" mai sunt locuri in sindicat ? tare m-ar interesa citiva mari consumatori......si in special ceva pt alga verde din apa( acea apa verde de care nu scapi nici cu schimburi disperat de repetate de apa)
[Email] [Yahoo!]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

revin cu info:

am o veste proasta si una buna!

vestea buna este ca se mai gasesc Otto in lumea asta, vestea proasta este ca doar sezonier, si acum nu este sezonul

oricum, avem vreo trei surse care confirma ca in acest moment nu se gasesc.

in momentul in care apar, trecem la treaba!

[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

lukaboy wrote:... vestea proasta este ca doar sezonier ...

Adica cum??? Numai toamna si primavara? Pin' la toamna nu mai e mult... :sic:
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
lukaboy wrote:... vestea proasta este ca doar sezonier ...

Adica cum??? Numai toamna si primavara? Pin' la toamna nu mai e mult... :sic:

Nu, sezonier inseamna numai in anii multiplu de 17. Adica la anu'!!!

[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Dar daca totusi vreti ceva, omul a adus pleco si gibby.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
kid
Member
[Avatar]

IP:

Un pret ceva pentru pleco si gibby se poate va rog
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

lukaboy wrote:
... Adica la anu'!!!

...si la multi ani! M-ai omorit definitiv... :sic: no more otto..si chiar erau simpatici...
aditzu'
Member

IP:

Am cautat pe vechiul forum despre gibby si nu am gasit nimic.
Banuiesc ca e vorba de Pterygoplichthys gibbiceps.
Scriu mai jos ce am gasit pe net. Sa ma corecteze cineva daca am gresit. Scuze ca nu am tradus ... Creste cam maricel :sic:

Pterygoplichthys gibbiceps (Kner, 1854)
Common Name Gibby, L083, L165, L196, Sail fin Pleco
Type Locality Rio Negro bei Marabitanos
Pronunciation terry gop LICK thees - gibb EE seps
Size 450mm (18")
Notes on ID The trademark spotted sailfin makes this a distinctive species.
Sexing Comparison of the genital papilla in mature fish shows the differences in the sexes to the trained eye. In males this is a small yet thick stump which noticeably protrudes from the fish's undercarriage. In females it is less obvious and is recessed or lies flat with the body.
Distribution Widespread throughout the Peruvian & Brazilian Amazon
Temperature 23 - 27°C
pH 5.0 6.5 - 7.8
Other Water Parameters Larger fish require heavy filtration, not because they are fussy about water quality, but because of the high volumes of waste they produce.
"Furniture" An appropriately sized shady retreat is all this fish requires. Will not eat plants, but any individual larger then 100mm or so may inadvertently pull up plants that are not entirely established. Larger fish require heavy filtration, not because they are fussy about water quality, but because of the high volumes of waste they produce.
Scroll down to further informationHusbandry
Feeding Lettuce, Peas, Frozen Spinach and any prepared food that reaches the bottom. Larger fish enjoy prawns or pieces of freshwater trout. Algae (especially soft brown) will be eaten immediately.
Compatibility Larger individuals are territorial to conspecifics however not predatory and able to look after itself with all but the most violent tankmates. Not a good pleco to keep with other similarly sized plecos as the gibbiceps would usually win any competition for food.
Suggested
Tankmates Larger individuals are territorial to conspecifics however not predatory and able to look after itself with all but the most violent tankmates. Not a good pleco to keep with other similarly sized, less gregarious plecos as the gibbiceps would usually win any competition for food.
Breeding Although commercially farmed, spawning in a home aquarium would be very difficult to achieve as a large wall of mud (I.E. a river bank) is tunneled into and used for the incubation / hatching process. Large tunnels and fish would be required in a super-size aquarium.
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

[quote="aditzu'"]Am cautat pe vechiul forum despre gibby si nu am gasit nimic.
Banuiesc ca e vorba de Pterygoplichthys gibbiceps.
Scriu mai jos ce am gasit pe net. Sa ma corecteze cineva daca am gresit. [/quote:accb4c9a5d"]

Creste maricel, dar si frumusel... asa este, e gibbiceps. Am eu unul in varsta de 2 ani, bestial...

[Email]
aditzu'
Member

IP:

M-am gandit ca e bine sa precizam dimensiunea ca sa nu fie cumparati de unii care au acvarii de 40 de litri ...
In rest, ce sa spun, arata super
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

fr0ggy wrote:scuze.. dar se pot da ceva informatii despre otto ? am cautat pe google, dar cam abigue rezultate.

Link-ul asta il aveti ?! http://www.otocinclus.com/
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

John wrote:Inafara de Otto care pesti mai sunt mancatori de alge?
Cat despre achizitionare de otto nu pot zice DA pana nu stiu pretul .
Asa e corect .Nu vreau sa incurc pe nimeni,iar eu daca zic da ramane DA )

Da, mai sunt, vezi linkul asta http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1726
Oricum, eu nu vin in tara decat anul viitor.... Sa vedem, pana atunci, cum se comporta cei trei pe care ii am. Deocamdata PERFECT !
[Yahoo!]
horia_ch
Junior member
[Avatar]

IP:

Care mai este stadiul importului de Otto in Romania? M-as baga si eu la niste killeri de alge. :-P
[Email] [Yahoo!]
sydney
Member
[Avatar]

IP:

horia_ch wrote:Care mai este stadiul importului de Otto in Romania? M-as baga si eu la niste killeri de alge. :-P

Subscriu si eu. Sunt foarte multumit de melcii Neritina pe care i-am luat dar vad ca spre deosebire de melcii Pomacea (cel putin in cazul meu) nu sunt mari cataratori pe plantele mai inalte, sau poate or fi prea satui ca sa le merite efortul - oricum regret ca n-am cumparat mai multi. Pe portiunile de plante care apar chiar sub tuburile fluorescente imi mai apar ceva urme de alge filamentoase si in zona asta cred ca mai mult Otocinclus m-ar putea ajuta decat Neritina.

Deci sunt si eu interesat de pestisorii Otto, iar daca vine tura a doua de melci Neritina o sa mai iau.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
Magda
Senior member

IP:

Desi l-ai intrebat pe sydney am sa-ti raspund si eu.
Am un acvariu de de 120 l cu 5 melci NERITINA NATALENSIS.
Cand i-am adus acvariul era plin de alge. Pe geamul din fata se inmultisera asa de mult ca nu mai reuseam sa vad in interior
Mi-au facut totul luna. Geamurile arata de parca le-am sters eu cu cardul, pietrele lucesc, si....acu' s-au luat si de aparatura.
La anumite plante nu i-am vazut inca sa se ingramadeasca (echinodorus...) dar mai asteptam
Eu sunt tare multumita de ei
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Subscriu si eu la ce a spus Magda. Eu am 10 neritine in 220l (net) si fac treaba super.
sydney
Member
[Avatar]

IP:

chitron wrote:Am si eu o intrebare la tine daca nu te superi de fapt mai multe: citi melci ai ,ce volum are bazinul si ultima dar nu ce-a din urma de cit timp ii ai.
Si te-as ruga sa imi spui ce parere ai , sa intimplat f-o schimbare in acvariul tau ca si imagine.

Intaresc si eu cele spuse mai sus de Magda si florin0_2001. Si ca sa-ti raspund la intrebari: bazinul meu are 75 litri brut si am in el doi melci Neritina incepand cu 25.05.2006. Nu am avut invazie de alge prin tot acvariul dar am avut alge verzi filamentoase pe filtru si ceva alge brune pe geamul din spate (de pe vremea cand aveam apa mai alcalina). Astea le-au raschetat in primele doua zile - cred ca erau rupti de foame saracii. Acum pastreaza totul curat doar ca, asa cum spuneam, pe portiunile superioare ale plantelor chiar sub tuburile fluorescente mai apar ceva alge verzi filamentoase dar acolo se pare ca nu ajung sa le termine. As incerca si niste creveti Caridina japonica pentru asta daca nu gasim Otocinclus dar nu stiu de unde se pot lua.

sydney
Member
[Avatar]

IP:

chitron wrote:
Normal sau hranit cu cele mai la indemina si acestea(de pe plante )le vor lasa mai la urma oricum sigur vei mai avea nevoie si de un alt mincator de alge de ex pentru algele filamentoase pentra care sigur af un peste un mai bun mincator de asa ceva.
Gindeste ca ai doar 2 melci si normal ca nu sunt destul de rapizi si nu se pot hrani non stop asa ca i-ti mai poti achizitiona inca 3-5 bucati la oalta tura bineinteles.

Exact ce spui tu mai sus ziceam si eu in cele doua post-uri anterioare, adica:
1. imi pare rau ca n-am luat mai multi melci Neritina si ca la urmatoarea ocazie voi mai lua.
2. as incerca si alt mancator de alge in paralel pentru completare, cum ar fi Otocinclus sau Caridina.

Nu am pretins melcilor Neritina mai mult decat pot ei sa faca si nici nu am fost vreo clipa nemultumit de ei.

Oricum, constat ca intrebarea lui horia_ch la care am subscris si eu nu a primit (inca) un raspuns pozitiv.

Mai asteptam. Vorba lui lukaboy, poate la anu'! :-P

Forum Index » Catfish
Go to: