[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
7 Steps: "Caught between the Scylla and Charybdis"  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/11/2010 00:00:39
Messages: 853
Location: Constanta
IP:
Offline

Un setup de vis doar atat pot spune

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4190
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Andrei Panainte wrote:Un setup de vis doar atat pot spune
Multumesc pentru aprecieri. Sper sa fie si o sursa de inspiratie, pentru ca este un gen de acvariu plantat ce poate fi realizat relativ usor. Nu sunt plante ce necesita conditii iesite din comun...
Candva erau tot felul de certuri pe teme legate de tipul plantelor utilizate pentru un aquascape reusit.
In general fac parte dintre cei ce indragesc mai mult plantele decat peisajul in sine...

Acest acvariu insa in afara de povestea mutatului la greu avea si povestea unui peisaj pus pe picioare, din scurt, care a fost realizat cu plante ce pot fi crescute cu usurinta si fara un nivel mare de tehnica.
Marturisesc ca pe undeva nu este genul meu de acvariu...in general m-am ferit de peisaje in acceptiunea celui din topic si prefer plantele cu anumit grad de provocare.

Desi asta implica automat alti bani pentru a-ti dota acvariul cu o aparatura necesara spre a-ti aduce apa la parametrii optimi este totusi un risc pe care l-am acceptat voluntar de dragul unor momente unice care pentru mine fac mai mult decat un peisaj.
O floare de Otellia ulvifolia, o Barclaya longifoliacare iti umple acvariul de seminte, un Eriocaulon cinereum pe care il divizezi samd...sunt momente unice precum o floare de cactus ce se deschide in zori si se ofileste pana in seara. Daca vrei e o chestie de gust, de inclinatie catre o anumita latura a acvaristicii. Cu siguranta dupa ce ai stapanit corespunzator cerintele de crestera ale fiecarei specii de planta, poti sa realizezi si un aquascape de neuitat.

pomi wrote:Daca reusesc sa-mi iau un Canon 600D, vin si tragem niste poze la unul din acvariile tale si-ti garantez ca vor iesi numa' bune de orice concurs
E o propunere la care rimez Cu proxima ocazie, primul proiect nou...facem atelier de pozat
Acum ideea este ca si eu stiu ca nu ai voie editezi pozele deloc...by the way, tu cand ai trimis pozele la AGA cum ai procedat ...le-ai editat?


In rest povestea acvariului a ajuns la sfarsit...nu inainte de a-l muta (cum altfel ) in resedinta personala...sa-i dea Dumnezeu sanatate lu` Lofty ...sar`na boierule Odata ce omul ce-si comandase lucrarea si-a realizat scopul...mi l-a pasat ca orice copil ghiftuit ce-si arunca jucaria de care te saturi Suna dur ...dar pragmatic vorbind il inteleg...
Il inteleg cu atat mai mult cu cat odata adus acvariul am constatat dupa un inventar ca ies prea multe la numar...si ca nu este exact la dimensiunile care s-ar incadra unde am eu loc.
Deci iata-ma in pragul ulimei mutari a acestui acvariu
Caci m-am decis sa-l vand asa cum este el...nu departe totusi de nivelul din poze. Gata plantat, cu ceva creveti dar fara pesti pe care i-am evacuat dupa o munca despre care va asigur ca a fost infinit mai grea decat realizarea peisajului in sine...aici cred ca m-au ajuns blestemele lui koala de care ma hahaiam prin primavara parca in urma unei operatiuni similare.

Asadar: Avem o tara...cum procedam
Am un acvariu plantat pe care l-aaaam tot descris pe aici,
Care pe deasupra are si : o lampa 6x39 T5 de la Blau...cu tot cu neoanele aferente dedicate
: un filtru JBL 900
: instalatie de cabluri de la Dennerle

Toate produsele sunt noi, folosite dupa cum le-a fost povestea p`aci de care intentionez sa ma despart din lipsa de spatiu, timp etc...pastrandu-mi ale mele
Am sa deschid un topic la VANZARI...as prefera sa-l dau cu totul asa cum l-am descris p`aici sau macar pe parti separate insemnand ca mai intai as da tot ce tine de plante.
Atasat aveti o schema aproximativa de plantare:

image

This message was edited 3 times. Last update was at 07/12/2011 16:37:23


SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com