[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema cu o pereche de Scalari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
_Kalyn_
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare!

Am o pereche depunatoare de Scalari cam de 1 an, insa recent de 2-3 saptamani masculul a inceput sa devina mai agresiv cu femela si o tot fugareste prin acvariu, la inceput am zis ca le trece, insa de cateva zile femela are o rana alba (nu curge sange) pe buza de jos si vineri am observat ca pe o innotatoare are si doua "bobite" care seamana cu grisul, ceea ce este ciudat pentru ca nu am schimbat nimic in acvariu, temperatura este la 26 de grade si schimburile le fac saptamanal...

Cam ce ar fi de facut?

P.S: perechea depune la fiecare doua saptamani, insa din cauza ca nu am avut posibilitatea pana acum sa ii separ, dupa cateva incercari esuate de a-si proteja icrele/puii acestia le mananca la cateva ore dupa depunere.

Va multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 24/10/2016 08:52:57

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare,

1. Pentru "cosurile" alea de pe aripioare, vezi si parerile colegilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/240/32557.page (incepand de la postul #251).
2. Rana aia de pe buza femelei e datorata (probabil) vreunui conflict dintre ei... o sa treaca. Daca femela nu are icrele maturizate, atunci nu depune. Masculul o fugareste si-o agreseaza... cam asta e, n-ai ce face.

- cat de mare e acvariul si ce ai prin el?
- le lasi o veioza aprinsa noaptea?
- vrei sa scoti puii?

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
_Kalyn_
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi de raspuns, o sa vad care-i faza cu acele "cosuri"

Apoi:

- Lumina merge 8 ore de la 8 la 16 si apoi se stinge, iar peste noapte nu exista nicio sursa de iluminare
- acvariul are 230L volum util, calcul facut de la 300L cat are acvariul (100x50x60)
- am gasit un acvariu de 90L pt discusi (cub inalt) si ma tot gandesc sa il iau, doar ca ma preseaza familia sa o las mai usor, asa ca am tot amanat, oricum intrebarea ramane pt ca dupa o depunere reusita cred ca imi ajung puii, mai ales ca trebuie sa gasesc si la cine sa mai dau din ei )

- Rana 100% este datorata interactiunii dintre ei doi pt ca saptamana trecuta s-au tot ciugulit (ceva in genul Kissing Gourami) aproape in fiecare zi

Chestia ciudata totusi este ca saptamana trecuta au depus si intr-o ora au mancat icrele, iar masculul dupa cam 2 zile a inceput deja sa o "inghesuie" pe femela.

In acvariu am: o pereche Scalari, 3 Gourami (2 masculi si 1 femela), vreo 30 de Molly/Xifo, 1 Danio, 3 Botia, 3 Kuhli, 5 Kribensis pui (masculi si femele), 2 SAE, 3 Corry, 1 Labeo Bicolor, si 2 Neoni (Neonii si Scalarii plus o parte din pesti le-am primit odata cu acvariul si nu am putut sa refuz, au venit la pachet, deci nu fiti aspri cu chestia ca Neonii si Scalarii nu merg pt ca stiu)

UPDATE: mersi pt topic, am vazut acum cam despre ce este vorba, voi incerca sa iau masuri. In cazul meu oxigenarea s-ar putea sa fie deficitara pt ca imi tot cade capcelul de la spray-bar si nu mai valureste ca lumea + numarul mare de pesti. O sa incerc sa imi rezolv un acvariu, sa scot viviparii intr-un acvariu mai mic si sa ma apuc de dat din ei pt ca deja ma ma exaspereaza

This message was edited 1 time. Last update was at 24/10/2016 10:16:50

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Bazinul e destul de mare, pentru toti baboii aia de-acolo... totusi, sa stii ca nu vei putea tine puii prea mult timp, chiar daca eclozeaza. Ceilalti pesti ii vor manca, in clipa in care cardul de pui "iese la zbor".
- Este necesar ca parintii sa aiba o mica sursa de lumina, peste noapte... genul de veioza aprinsa, undeva prin camera. Daca e intuneric peste noapte, si daca parintii "simt" miscare in bazin (de la ceilalti pesti), atunci se sperie si isi mananca singuri ponta.
- Da, o sa fie o problema cu puii... nu prea ai cum sa scapi de ei.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
_Kalyn_
Junior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:- Bazinul e destul de mare, pentru toti baboii aia de-acolo... totusi, sa stii ca nu vei putea tine puii prea mult timp, chiar daca eclozeaza. Ceilalti pesti ii vor manca, in clipa in care cardul de pui "iese la zbor".
- Este necesar ca parintii sa aiba o mica sursa de lumina, peste noapte... genul de veioza aprinsa, undeva prin camera. Daca e intuneric peste noapte, si daca parintii "simt" miscare in bazin (de la ceilalti pesti), atunci se sperie si isi mananca singuri ponta.
- Da, o sa fie o problema cu puii... nu prea ai cum sa scapi de ei.

M-am tot gandit si eu la pui, m-am gandit ca fiind Scalari Koi poate reusesc mai usor sa dau din ei daca imi ies exemplare faine, daca nu eventual sa gasesc un pet-shop prin Tg. Mures sa ii donez sau ceva, acuma oricum ursul este inca in padure, chiar daca reusesc sa obtin pui pana prin iulie august nu ma pot gandi sa-i dau, am nevoie si de ceva sursa de hrana vie...m-am gandit la grindal....acuma nu stiu exact

Scuze de off topic si mersi de ajutor!
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Vezi ca pe facebook era un tip care vindea ceva hrana vie, acum nu mai retin ca era grindal sau enchitreide, nu-i scumpa cutia cu cultura si trimite prin CFR ca acolo lucreaza
[Email]
_Kalyn_
Junior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Salutare,

1. Pentru "cosurile" alea de pe aripioare, vezi si parerile colegilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/240/32557.page (incepand de la postul #251).
2. Rana aia de pe buza femelei e datorata (probabil) vreunui conflict dintre ei... o sa treaca. Daca femela nu are icrele maturizate, atunci nu depune. Masculul o fugareste si-o agreseaza... cam asta e, n-ai ce face.

- cat de mare e acvariul si ce ai prin el?
- le lasi o veioza aprinsa noaptea?
- vrei sa scoti puii?

In primul rand merzi Ocean pt informatie, vorbisem si eu cu domnul respectiv, insa tot am amanat sa cumpar din cauza ca am tot avut cheltuieli neasteptate in ultimul timp. Ce-i drept m-as duce pe grindal pt ca este mult mai usor de pastrat o astfel de cultura decat celelalte, redworms, larve de tantari, artemia, etc.

Koala, pe de alta parte m-am interesat si eu putin despre Oodinium si 100% asta au pestii mei, acum intrebarea vine, am gasit JBL Oodinium Plus ca si medicament recomandat pentru asa ceva, insa nu stiu ce rezultate o sa aiba...

Alta intrebare, acum 2 saptamani am mai avut un topic deschis legat de paraziti si acolo nu am putut ajunge la un consens din cauza numarului mare de tipuri de paraziti, insa acum ca am descoperit Oodinium eu ma gandesc ca asta sa fi fost "ucigasul din umbra" http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38082.page

Va multumesc!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: